ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΛΟΓΝΩΜΑ για τα βιβλία της από τη σειρά "ΙΧΝΗ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ'' από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ

  Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK  φιλοξενούμε τη συγγραφέα κ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΛΟΓΝΩΜΑ με τα βιβλία της από τη σειρά "ΙΧΝΗ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ'' από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ.



1)Κα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΛΟΓΝΩΜΑ, ευχαριστούμε που δεχτήκατε να μιλήσουμε και να γνωρίσουμε εσάς και τα 2 βιβλία σας,  της σειράς "ΙΧΝΗ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ'' Πείτε μας, είχατε ονειρευτεί από μικρή να γίνεται συγγραφέας? πότε και πως ξεκινήσατε την συγγραφή.


Σας ευχαριστώ κι εγώ θερμά για τη φιλοξενία.

Πάντα ήξερα ότι μια μέρα θα έγραφα, απλά δεν είχε έρθει η κατάλληλη στιγμή. Όλα ξεκίνησαν, όταν, πριν μερικά χρόνια, ανακάλυψα τη διαδικτυακή πλατφόρμα Wattpad. Είχα ήδη μία μισοτελειωμένη ιστορία στον υπολογιστή μου, αποφάσισα να την ανεβάσω εκεί, ως πείραμα περισσότερο, και σιγά σιγά άρχισαν να τη διαβάζουν και να αρέσει. Από κει και μετά, όλα πήραν τον δρόμο τους, μέχρι που έφτασα στην έκδοση της Ερήμου, ένα βιβλίο που αγαπήθηκε πάρα πολύ όσο διαβαζόταν στην πλατφόρμα.


 2)Συστήστε μας με λίγα λόγια τα δυο βιβλία σας από τη σειρά «ΙΧΝΗ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ». Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης αυτών των βιβλίων?


Απλά, μια μέρα, είπα θα γράψω μία περιπέτεια, που θα εκτυλισσόταν στην έρημο (του Μαρόκο, συγκεκριμένα) και θα είχε να κάνει με το κυνήγι τρομοκρατών και χαρακτήρες που, σίγουρα, δεν είναι αυτό που λέμε: «της διπλανής πόρτας». Πρόκειται για τη διλογία: «Ίχνη στην Έρημο / Αμμοθύελλα» και «Ίχνη στην Έρημο / Όαση». Οι βασικοί ήρωες είναι τρεις, δύο άντρες και μία γυναίκα, που τους δένει μια περίεργη σχέση, η οποία καταλήγει σε αυτό που λέμε τρίγωνο‧ μόνο που αυτό θα πάρει την πιο δραματική μορφή, μέσα από την απόλυτη ανατροπή. Δεν ξέρω αν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη έμπνευση‧ νομίζω ότι, πίσω από αυτό το κινηματογραφικό βιβλίο, βρισκόταν, έστω και υποσυνείδητα, η αγάπη μου για τις ταινίες περιπέτειας, τις ιστορίες με μυστικούς πράκτορες και το κυνήγι τρομοκρατών, αλλά, κυρίως, η αχαλίνωτη φαντασία μου.


3)Ποια θεωρείται ότι είναι τα δυνατά τους στοιχεία? 


Μα, η έντονη, κινηματογραφική πλοκή, η ατελείωτη περιπέτεια, που δε σε αφήνει να πάρεις ανάσα. Και, φυσικά, οι χαρακτήρες, που ξεδιπλώνονται μέσα από αυτή την περιπέτεια, που αναποδογυρίζουν τη ζωή τους και αφήνονται στην αμμοθύελλα τυφλά, αναζητώντας την όαση. Δυνατό σημείο επίσης, κατά τα λεγόμενα των αναγνωστών, είναι και οι περιγραφές των τόπων αλλά και των σκηνών δράσης. Όλοι οι αναγνώστες σχολιάζουν το ίδιο ακριβώς πράγμα: «Νόμιζα πως βρισκόμουν εκεί!»


4)Μιλήστε μας για τους πρωταγωνιστές των ιστοριών σας.


Νόα Αμάρι, μισός Γάλλος, μισός Μαροκινός, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Διαμάντι της Ερήμου, στο Μαρακές, στις παρυφές της κόκκινης ερήμου Μερζούγκα. Θα γνωριστεί με τη Νάταλι Έβανς, σε μία πτήση από το Παρίσι προς το Μαρακές. Αρχικά, θα γνωρίσει τη φωτογράφο Νάταλι, στη συνέχεια, όμως, θα ανακαλύψει ότι αυτή η γυναίκα δεν είναι απλά κάτι τέτοιο, ότι δεν είναι καν… απλή. Όσα η Νάταλι κρύβει, το τραυματικό της παρελθόν στο Ιράκ και το μυστηριώδες παρόν, συνδέονται με τον τρίτο πυλώνα της ιστορίας, τον Άνταμ Σάντερς, ο οποίος υπάρχει στη ζωή της με έναν περίεργο ρόλο και την εξουσιάζει. Άπαντες σε αυτή την ιστορία έχουν τα μυστικά τους, ακόμα και ο Νόα, όπως και ο Ελάιτζα Όουενς, ακόμα ένας βασικός χαρακτήρας, ο οποίος συνδέεται και με τους τρεις. Και, φυσικά, υπάρχουν και άλλοι, δευτερεύοντες, εξαιρετικοί χαρακτήρες, που προσδίδουν στην πλοκή και που, κάποιοι από αυτούς, στο δεύτερο βιβλίο γίνονται πρωταγωνιστικοί.


 5)Πως αποφασίσατε τον τίτλο του βιβλίων σας, υπήρξε κάποιος άλλος που απορρίφθηκε ?


Πρώτα γεννήθηκε ο τίτλος στο μυαλό μου και μετά ξεκίνησα να γράφω, έτσι συμβαίνει με όλα μου τα βιβλία. Όχι, δεν υπήρξε άλλος και δε σκέφτηκα στιγμή να τον αλλάξω. Για μένα, αυτός ο τίτλος ήταν καρμικός.


6) Πείτε μας πως προέκυψε η συνεργασία σας, με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ


Όταν, μετά από πιέσεις (αγάπης προς το βιβλίο και το πρόσωπό μου) αποφάσισα να κάνω το μεγάλο βήμα, έστειλα τα Ίχνη σε διάφορους εκδοτικούς. Τρεις από αυτούς μου απάντησαν θετικά. Επέλεξα τις Εκδόσεις Υδροπλάνο γιατίήταν ένας νέος, πολλά υποσχόμενος εκδοτικός, που αγκάλιαζε νέους συγγραφείς. Πάντα θα χρωστώ στο πρώτο μου εκδοτικό σπίτι το ότι πίστεψαν στο έργο μου και δε φοβήθηκαν τον όγκο του, αντίθετα, επένδυσαν σε αυτό και έκαναν την πρώτη μου έκδοση μια εμπειρία γλυκιά και εποικοδομητική.


7)Μιλήστε μας για εσάς, για να σας γνωρίσουμε καλυτέρα.


Έχω σπουδάσει Γαλλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εξασκώ τη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας, εδώ και πάνω από τριάντα χρόνια. Είμαι παντρεμένη και μητέρα δύο αγοριών, αρκετά μεγάλων πια ώστε να μπορώ να αφοσιωθώ σε ό,τι αγαπώ, τη συγγραφή, δηλαδή. Στο παρελθόν, είχα ασχοληθεί με τον υποτιτλισμό για τα ιδιωτικά κανάλια, κάτι που είχα αγαπήσει πολύ. Λατρεύω το διάβασμα, ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη μετάφραση και, φυσικά, γράφω non stop. Συμμετέχω ενεργά στη συγγραφική ομάδα του Ονείρων Πένες, ένα blog το οποίο φτιάξαμε μία παρέα μικρή και εξαιρετικά δεμένη, που γεννήθηκε στο Wattpad.

Είμαι λάτρης της ροκ μουσικής και έχω έναν βασικό κανόνα στη ζωή μου: «Μην κρίνεις, ίνα μην κριθείς». Δε με αφορούν οι ζωές των άλλων, παρά μόνο όσοι έχω επιλέξει να βρίσκονται πραγματικά κοντά μου, που είναι μετρημένοι και σταθερά στη ζωή μου, εδώ και πολλά χρόνια.


 8) Μιλήστε μας για τα επόμενα συγγραφικά σας σχέδια. Θα περιμένουμε ένα νέο βιβλίο από την σειρά ή κάποιο καινούργιο? 


 Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, σχεδόν, είμαι ενεργή συγγραφικά (και όχι μόνο) στον πρώτο ελληνικό, ηλεκτρονικό εκδοτικό Carmela’s Books, όπου έχω εκδώσει το μυθιστόρημα «Μία Λέξη» και το «6», την πρώτη, ηλεκτρονική, σειρά βιβλίων, που θα ολοκληρωθεί σε έξι μέρη (έχουν ήδη εκδοθεί τα τέσσερα πρώτα).

Όσον αφορά την έντυπη έκδοση, υπάρχει κάτι στα σκαριά, που δεν έχει καμία σχέση με τα Ίχνη, ούτε ως θεματολογία, ούτε ως είδος, όμως δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμο. Όσο για τα Ίχνη, νομίζω ότι δύο βιβλία που, ουσιαστικά, ως όγκος, είναι τέσσερα, ήταν αρκετά για να ολοκληρωθεί αυτή η περιπέτεια, τόσο των ηρώων μου όσο και η δική μου μαζί τους.


9)Ποια θεωρείτε ως την πιο σημαντική, ίσως και ανεξάντλητη, «πηγή ιδεών» για έναν συγγραφέα;


Για τον καθένα είναι κάτι ξεχωριστό, αλλά για μένα είναι πολλά πράγματα και, κυρίως, οι εμπειρίες της ζωής. Θεωρώ ότι, στα 53 μου χρόνια, έχω παρατηρήσει, αποτυπώσει και καταλάβει την ανθρώπινη υπόσταση και έχω ζήσει αρκετά πράγματα, μέσα από τα οποία να μπορώ να στήσω χαρακτήρες ολοκληρωμένους. Όσο καλή και αν είναι η πλοκή, όσο άρτια δομημένο και αν είναι το σενάριο ενός βιβλίου, δεν αρκεί‧ οι χαρακτήρες είναι αυτοί που μένουν στο τέλος στον αναγνώστη, το πόσο τον άγγιξαν. Η έμπνευση είναι το πρώτο και μικρότερο κομμάτι όλου αυτού του ταξιδιού που λέγεται συγγραφή. Το μετά είναι το δύσκολο, το να κάνεις την έμπνευση έργο και είναι αυτό που, τελικά, θα σε δοκιμάσει ως συγγραφέα.


 Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα  να μας πείτε που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.


Η έντυπη διλογία μου «Ίχνη στην Έρημο» (1 ο μέρος: Αμμοθύελλα, 2 ο μέρος: Όαση) κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο και μπορείτε να την παραγγείλετε, είτε απευθείας από τον εκδοτικό, είτε σε οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο. Όσο για εμένα, θα με βρείτε ενεργή σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα, ως Eleftheria Kalognoma Author (Facebook, Instagram, TikTok).

Ευχαριστώ, και εγώ, ξανά για το βήμα και εύχομαι σε όλους, συγγραφείς και αναγνώστες, να εξακολουθήσει το βιβλίο, έντυπο ή ηλεκτρονικό, να αποτελεί μια Όαση στις Αμμοθύελλες της καθημερινότητας.




Ίχνη στην έρημο – Όαση
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΛΟΓΝΩΜΑ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ


«Πάλι κάποιος είχε παίξει μαζί τους, κάποιο πολύ δυνατό κέντρο ασκούσε ισχυρή έλξη και τους κρατούσε όλους γύρω του. Ίσως να ήταν το ίδιο το κέντρο του κόσμου που είχε μετατοπιστεί σ’ αυτό ακριβώς το μέρος της Γης κι αυτή η παρέα ήταν πρόσωπα που προσπαθούσαν να τραβήξουν τους δρόμους τους, αλλά αυτοί οι δρόμοι γίνονταν διαρκώς κύκλοι που δεν έκλειναν ποτέ και τελικά… μάλλον έπρεπε να το έπαιρναν πια απόφαση: δε θα απομακρύνονταν ποτέ πραγματικά ο ένας από τον άλλον».

Ένας ένας οι ήρωες της Αμμοθύελλας προσπαθούν να ξεχάσουν όσα τραγικά βίωσαν και να βάλουν τις ζωές τους σε νέους δρόμους. Όμως νέα μέτωπα θα ανοιχτούν μπροστά τους, εκκρεμότητες περιμένουν να κλείσουν, νέα πρόσωπα και νέα λάθη θα γίνουν ξανά εφιάλτης. Μαρακές, Ν. Υόρκη, Μπογκοτά, Λίμνη Κόμο. Σκόρπιοι δρόμοι σ’ έναν κόσμο, που τελικά θ’ αποδειχτεί πολύ μικρός για όλους τους, θα συγκλίνουν με τον πιο παράδοξο τρόπο και για μία ακόμη φορά, το Διαμάντι της Ερήμου και η κόκκινη έρημος Μερζούγκα, στο Μαρόκο, θα γίνουν το σημείο όπου οι πυξίδες θα οδηγήσουν τους πάντες.

Οι ζωές είναι αλυσίδες που σέρνονται πίσω μας και αφήνουν ίχνη. Οι δικές τους ζωές έγιναν μία και μόνη αλυσίδα και τα Ίχνη που άφησαν όλοι τους εκεί… δε θα σβήσουν ποτέ.

Υπάρχει τελικά Όαση γι’ αυτούς; Κι αν ναι, θα φτάσουν όλοι στον ίσκιο της;



Ίχνη στην έρημο- Αμμοθύελλα



Ο Νόα Αμάρι, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Διαμάντι της Ερήμου, στο Μαρακές, γνωρίζει στην πτήση του από Παρίσι για Μαρόκο τη Νάταλι Έβανς. Μια σύμπτωση θα τους φέρει κοντά. Η σχέση τους θα εξελιχθεί γρήγορα, όμως σύντομα ο Νόα Αμάρι θα διαπιστώσει πως αυτή η γυναίκα κρύβει πίσω της μία περίεργη ιστορία που θα τους οδηγήσει σε μία συγκλονιστική περιπέτεια και θα γίνει αφορμή να αποκαλυφθούν τόσο τα δικά του σκοτεινά μυστικά όσο και η δική της, επίσης, σκοτεινή σχέση με τον Άνταμ Σάντερς, έναν άντρα με περίεργο ρόλο στη ζωή της. Κανείς δεν είναι αυτό που φαίνεται και το παράξενο αυτό τρίγωνο των πρωταγωνιστών θ’ αφήσει έντονα τα ίχνη του στην αχανή, κόκκινη έρημο του Μαρόκου που θα γίνει μια θανάσιμη παγίδα
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard