ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ Ή OLIVIER ?

Γνωρίζεις ότι η  Ρώσικη σαλάτα προέρχεται από την σαλάτα Olivier ? 
Έχουν τα ίδια υλικά αλλά στην olivier, προσθέτουν ζαμπόν, κοτόπουλο ή θαλασσινά.
 

Εμείς επιλέξαμε φέτος το Πάσχα να φτιάξουμε την απλή ρωσική σαλάτα που αγαπάμε. 

Φυσικά αν βρεθείς στην Ρωσία μην την  ζητήσεις με το όνομα ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ δεν θα καταλάβουν τι ζητάς γιατί αυτοί την γνωρίζουν σαν OLIVIER. Το όνομα της πήρε από τον chef Olivier το 1860 που την παρουσίασε στο εστιατόριο Ερμιτάζ, ένα από τα πιο διάσημα της Μόσχας και ήταν αυτός που την διέδωσε στην υψηλή κοινωνία της Ρωσίας και από τότε έγινε απαραίτητη στα τραπέζια τους. 

Για την φτιάξεις και εσύ στο σπίτι σου θα χρειαστείς 2 πατάτες καθαρισμένες, 2 καρότα καθαρισμένα, μισή κούπα αρακά τα οποία αφού βράσεις θα τα κόψεις σε κυβάκια και θα αφήσεις να κρυώσουν. Προσοχή να μην βράσουν πολύ τα λαχανικά ώστε όταν τα κόψετε κυβάκια να διατηρήσουν το σχήμα τους. 
Λίγα αγγουράκια τουρσί κομμένα κυβάκια, αυγά 2 βρασμένα αν μπορείς σε κυβάκια ή σε φετούλες, λίγη κάπαρη, αλάτι, πιπέρι, ελάχιστο ελαιόλαδο, ελάχιστο ξύδι και λεμόνι.

Μια συμβουλή, ξεπλένετε τα αγγουράκια και την κάπαρη πριν τα τεμαχίσετε γιατί συνήθως είναι πολύ αλμυρά.

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ανακατευτούν
 ενώ  προσθέτουμε μια κούπα μαγιονέζα για να δέσουν όλα μαζί. Μην το παρακάνετε με την μαγιονέζα νομίζω ότι μια κούπα είναι αρκετή αν νομίζετε οτι χρειάζεται και άλλη προσθέστε με το κουτάλι. 

Την βάζετε στο ψυγείο σε ένα μπολ, όπου και την διατηρείτε για αρκετές ημέρες. 

Μπορείτε να την σερβίρετε ραντίζοντας με ελάχιστο ελαιόλαδο από πάνω και τριμμένο άνηθο.

Κάποιοι προσθέτουν κρεμμυδάκι φρέσκο, παντζάρια, προσωπικά βάζω ένα κρεμμυδάκι κομμένο σε λεπτές φετούλες από πάνω μαζί με τον άνηθο και αν θέλω την ρωσική εκδοχή της, προσθέτω παριζάκι ή ζαμπόν. Παντζάρι δεν εχω χρησιμοποιήσει ποτέ γιατί προτιμώ να φτιάξω μια ωραία παντζαροσαλάτα που την συνταγή της θα σας την δώσω την επόμενη φορά.

Η ρωσική σαλάτα συνοδεύει όλα τα γιορτινά τραπέζια μας αλλά την φτιάχνω και άλλες φορές, γιατί μας αρέσει και συνοδεύει τα φαγητά μας αλλά και τα τσιπουράκια μας μαζί με άλλες εύκολες και νόστιμες σαλάτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard