ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤO ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΣΑΒΒΑ ΚΑΛΙΟΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ «Ο ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΝΥΧΤΕΡΙΔΩΝ» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ

Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK  φιλοξενούμε το συγγραφέα κ. ΣΑΒΒΑ ΚΑΛΙΟΝΤΖΗ, του βιβλίου «Ο ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΝΥΧΤΕΡΙΔΩΝ», που εκδόθηκε από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ.



1)Συστήστε μας με  λίγα λόγια το βιβλίο σας, «Ο ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΝΥΧΤΕΡΙΔΩΝ». Πότε ξεκινήσατε να το γράφετε; Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης του βιβλίου σας και πόσο καιρό σας πήρε για να το τελειώσετε;

«Ο ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΝΥΧΤΕΡΙΔΩΝ» είναι ένα αστυνομικό θρίλερ με στοιχεία μεταφυσικού τρόμου. Εξελίσσεται στη σημερινή εποχή και περιγράφει τιςπράξεις ενός δολοφόνου. Διαφέρει από τα νουάρ αστυνομικά που γνωρίζουμεκαι αυτό οφείλεται στην ταχύτητα της πλοκής και στις γρήγορες εναλλαγές των σκηνών. Ένα άλλο στοιχείο που το διαφοροποιεί είναι η εμβάθυνση στο προφίλ του ενόχου, που παρουσιάζεται παράλληλα με την εξέλιξη της ιστορίας και τον καθιστά πρωταγωνιστή. Η συγγραφή του βιβλίου διήρκησε οκτώ μήνες και η έμπνευσή του ήταν ο λαϊκός θρύλος για το κοκαλάκι της νυχτερίδας, το οποίο δίνει γοητεία και δύναμη σε όποιον το κατέχει.


2)Ποια θεωρείται ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία? Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να αποκομίσει ο αναγνώστης σας.

Ως συγγραφέας θέλησα να γράψω μία ιστορία η οποία να μην υστερεί σε κανέναν τομέα. Δεν ξέρω εάν τα κατάφερα, θεωρώ όμως ότι οι περιγραφές των σκηνών δράσης και το χτίσιμο των χαρακτήρων αποτελούν κάποια από τα δυνατότερα στοιχεία. Το κυριότερο μήνυμα που αναδύεται από την ιστορία είναι ότι οι εμμονές και τα απωθημένα των ανθρώπων καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον τους.


3)Πως αποφασίσατε τον τίτλο του βιβλίου, υπήρξε κάποιος άλλος που απορρίφθηκε?

Δεν υπήρξε άλλος τίτλος. Από την αρχή της ιστορίας είχα καταλήξει σε αυτόν. Τον βρήκα ταιριαστό με την ιστορία και συγχρόνως μυστηριώδη.

 

4)Κατά την γνώμη μου, σ ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, ο αναγνώστης δεν πρέπει να φτάνει εύκολα στην λύση του εγκλήματος και στο δολοφόνο, εσείς τι πιστεύεται και ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα αστυνομικό βιβλίο για να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι την τελευταία του σελίδα?

Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα πρέπει να καλύπτεται πάντα μ’ ένα πέπλο μυστηρίου. Οι σκηνές δράσεις να είναι πολλές, η πλοκή γρήγορη και ναυπάρχουν ανατροπές. Ο ένοχος δεν πρέπει να δίνεται εύκολα, κι αν αυτό  γίνει πρέπει τουλάχιστον τα κίνητρά του να παραμένουν άγνωστα μέχρι το τέλος. Πάντως, το κυριότερο στοιχείο είναι η παραπλάνηση του αναγνώστη. Αν όλα αυτά συμβούν, το βιβλίο θα ικανοποιήσει.


5)Δεν είναι το πρώτο σας αστυνομικό μυθιστόρημα, έχουμε διαβάσει και άλλα δικά σας βιβλία αστυνομικά και θρίλερ, γιατί διαλέξατε να ασχοληθείτε με το αστυνομικό μυθιστόρημα?

Από παιδί μού άρεσαν τα αστυνομικά θρίλερ, όπως και τα μεταφυσικά. Έτσι αποφάσισα να κινηθώ πάνω στις δύο αυτές κατηγορίες και ενίοτε να τις συνδυάσω. Αν και διαβάζω σχεδόν όλα τα είδη λογοτεχνίας, στη συγγραφή προτιμώ τα συγκεκριμένα.


6)Τι είναι αυτό που γοητεύει τους αναγνώστες και τα τελευταία χρόνια αναζητούν όλο και περισσότερο βιβλία αστυνομικής λογοτεχνίας?

Πιστεύω ότι πάντοτε υπήρχε ένας μεγάλος αριθμός αναγνωστών που αγαπούσε την αστυνομική λογοτεχνία. Τα τελευταία χρόνια, λόγω της στροφής των εκδοτικών οίκων στα αστυνομικά μυθιστορήματα το κοινό αυτό βρήκε την ευκαιρία να αναδειχθεί. Φυσικά, όπως συμβαίνει συχνά, κοντά σε αυτούς προστέθηκαν και άλλοι. Η περιπέτεια, το μυστήριο, οι παράξενες ιστορίες αποτελούν πόλο έλξης και ταξιδεύουν τους αναγνώστες. Είναι ένας τρόπος αποφυγής της καθημερινότητας και των προβλημάτων που μας ταλαιπωρούν.


7)Πείτε μας αγαπημένα σας βιβλία και συγγραφείς από τον χώρο της αστυνομικής λογοτεχνίας και πόσο σας επηρέασαν.

Υπάρχουν αρκετοί συγγραφείς που μου αρέσουν. Όσον αφορά την αστυνομική λογοτεχνία θα σταθώ στον Τόμας Χάρις και στα βιβλία του: «ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΔΡΑΚΟΣ» και «Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ», όπως και στον Τζέιμς Πάτερσον, με το «ΦΙΛΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ». Μπορώ να πω ότι άντλησα αρκετά στοιχεία από αυτά τα βιβλία και τα προσάρμοσα στο προσωπικό μου στυλ γραφής.


8) Πείτε μας πως προέκυψε η συνεργασία σας, με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ

Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ είναι από τις παλαιότερες στην Ελλάδα και με πάρα πολλά ποιοτικά βιβλία. Ως συγγραφέας επιθυμούσα έναν εκδοτικό οίκο με πείρα και ιστορία και ήθελα τα έργα μου να εκδοθούν σωστά και να διανεμηθούν όσο το δυνατόν σε περισσότερα σημεία πώλησης. Ένας από τους εκδοτικούς με τους οποίους πίστευα ότι αυτό μπορούσε να επιτευχθεί ήταν και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ. Έτσι, μετά από μία σύντομη επαφή που είχαμε έστειλα το χειρόγραφο του βιβλίου και καταλήξαμε σε συμφωνία.


9)Θα ήθελα να μας πείτε μερικά πράγματα για εσάς, για να σας γνωρίσουμε καλύτερα

Συνήθως δεν μιλάω για τον εαυτό μου, δεν θεωρώ ότι έχει κάποιο ενδιαφέρον για τους άλλους. Πάντως, για χάρη της κουβέντας, θα πω ότι ως άνθρωπος πέρασα κι εγώ από πολλά στάδια κι έμαθα από μικρός να βασίζομαι στις δικές μου δυνάμεις. Ασχολήθηκα με τον αθλητισμό και εργάστηκα σε πολλά επαγγέλματα. Δεν παρασύρομαι από τα κυρίαρχα ρεύματα και πάντα ακολουθώ τις επιθυμίες μου και όχι ότι προβάλλεται.


10)Μιλήστε μας για τα μελλοντικά σας σχέδια, τι καινούργιο ετοιμάζετε;

Συνεχίζω τη συγγραφή αστυνομικών ιστοριών και θρίλερ, αναζητώντας όσο το δυνατόν πρωτότυπα θέματα. Πιστεύω ότι αυτό είναι και το πιο δύσκολο. Έχουν γραφτεί τόσα πολλά μυθιστορήματα που η πρωτοτυπία χάνεται και πολλοί συγγραφείς πέφτουν σε επαναλήψεις, με αποτέλεσμα οι αναγνώστες να μην ικανοποιούνται.

Προσπαθώ να ξεπεράσω τούτο τον σκόπελο και πιστεύω ότι το πετυχαίνω σε μεγάλο βαθμό. Ήδη υπάρχουν στο συρτάρι μου τρία αδημοσίευτα βιβλία που περιμένουν τη σειρά τους.

Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα  να μας πείτε που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.

Το βιβλίο ήδη υπάρχει σε πολλά κεντρικά βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα. Μπορείτε ακόμη να το παραγγείλετε από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας ή απ’ ευθείας από τον εκδοτικό οίκο. Όσοι φίλοι και φίλες ενδιαφέρονται για μια πιο συχνή επαφή μπορούν να με βρουν στη σελίδα μου«savvas kaliontzis» στο facebook.

Να είστε καλά κι ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία!



Ο εραστής των νυχτερίδων
Σάββας Καλιοντζής

Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη


Η αστυνομία ανακαλύπτει μία νεαρή γυναίκα νεκρή στο διαμέρισμά της. Η πόρτα είναι κλειδωμένη και το κλειδί βρίσκεται στην εσωτερική πλευρά της κλειδαριάς. Όλοι πιστεύουν πως πρόκειται για αυτοκτονία, ο ιατροδικαστής όμως διακρίνει ίχνη από δεσμά στα χέρια της, τα οποία αφαιρέθηκαν μετά θάνατον. Αποφαίνονται, τελικά, πως κάποιος τη στραγγάλισε, αλλά δεν μπορούν να εξηγήσουν με ποιον τρόπο ο δολοφόνος έφυγε από το διαμέρισμα. Την αλήθεια, όμως, τη γνωρίζει μόνο ένας! Ένας άνδρας γεμάτος από
εμμονές και προκαταλήψεις που ακροβατεί μεταξύ λογικής και τρέλας. Επηρεασμένος από προσωπικά βιώματα, καταδιωκόμενος από τα φαντάσματα του παρελθόντος, δεν διστάζει να φτάσει στα άκρα προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του.

Ο Εραστής των Νυχτερίδων είναι ένα αστυνομικό θρίλερ με το οποίο ο συγγραφέας εκθέτει τα πιο σκοτεινά ένστικτα του ανθρώπου. Συνδυάζοντας το φυσικό με το μεταφυσικό δίνει στον αναγνώστη ένα καταιγιστικό μυθιστόρημα που θα χαραχτεί βαθιά στη μνήμη 


2 σχόλια:

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard