ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΥΦΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ «ΠΡΩΤΑ Ο ΛΥΚΟΣ» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ


Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK φιλοξενούμε τη συγγραφέα κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΥΦΤΑΚΗ, του βιβλίου «ΠΡΩΤΑ Ο ΛΥΚΟΣ», που εκδόθηκε από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ.


.

1)Κα ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΥΦΤΑΚΗ, ευχαριστούμε που δεχτήκατε να μιλήσουμε και να γνωρίσουμε εσάς και το βιβλίο σας. Πείτε μας, είχατε ονειρευτεί από μικρή να γίνεται συγγραφέας? πότε και πως ξεκινήσατε την συγγραφή.


Και εγώ σας ευχαριστώ που με καλέσατε να μιλήσουμε! Νομίζω πως θα πρέπει να υπήρχε πάντα μέσα μου η αγάπη για τις ιστορίες, γιατί θυμάμαι πως από μικρό κοριτσάκι έφτιαχνα σενάρια γύρω από εκείνα που άκουγα.
Δημιουργούσα ιστορίες για τους ανθρώπους που συναντούσα και τις έλεγα στους δικούς μου. Ήμουν στο δημοτικό, όταν η μητέρα μου ανακάλυψε πως αντί για αντιγραφή είχα γράψει ένα ποίημα για ένα σπουργιτάκι. Πολύ θα ήθελα να έβρισκα εκείνο το τετράδιο αλλά χάθηκε κάπου στα βάθη του χρόνου. Αργότερα, γύρω στα δώδεκα έγραψα την πρώτη μου ιστορία που
είχα εμπνευστεί παρατηρώντας την ζωή ενός αγαπημένου ζευγαριού γειτόνων. Ήταν πολύ ηλικιωμένοι, αλλά υπήρχε ένα σαγηνευτικό περιπλανώμενο μυστήριο στον κήπο τους. Τα δύο πρώτα μου βιβλία ήταν συλλογές παραμυθιών, και ακόμα και σήμερα λατρεύω να γράφω και να αφηγούμαι παραμύθια. Αργότερα ως δημοσιογράφος αρθρογραφούσα για χρόνια σε εφημερίδες.




2)Συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλίο σας «ΠΡΩΤΑ Ο ΛΥΚΟΣ». Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης αυτού του μυθιστορήματος?


Το ΠΡΩΤΑ Ο ΛΥΚΟΣ είναι μια παράξενη και αρκετά σκοτεινή ιστορία με πολύπλοκη δράση. Η ιστορία μου αυτή, κυμαίνεται σε δυο παράλληλα επίπεδα. Στο Λονδίνο του δευτέρου παγκοσμίου και στην Φλωρεντία του 1825. Είναι μια ιστορία που έχει να κάνει με την μοίρα και με το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει κανείς για να αλλάξει τα αστέρια του. Υπάρχει άφθονη περιπέτεια, κίνδυνος, ίντριγκες, σκοτεινό πάθος αλλά και ένας πολύ δυνατός έρωτας, που δείχνει απόλυτα καταδικασμένος μια για πάντα. Πάνω από όλα όμως υπάρχει μαγεία, μιας και ο κεντρικός μου ήρωας είναι μάγος- ταχυδακτυλουργός. Ο λύκος, είναι ο συνδετικός κρίκος, και ακριβώς όπως ο Αλεσσάντρο Λεόνι, έτσι και εγώ του χρωστώ πολλά. Αυτά όμως είναι τα μυστικά της ιστορίας. Υπάρχουν πολλά μυστικά, που δεν μπορώ να αποκαλύψω.
Πραγματικά δεν ξέρω ποια ήταν η πηγή της έμπνευσης για αυτό το μυθιστόρημα. Θα πρέπει να την κουβάλαγα μέσα μου για χρόνια, χωρίς να το ξέρω.




3)Ποια θεωρείται ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία?


Η μεγάλη ανατροπή που συμβαίνει εντελώς απροσδόκητα, και οι συνέπειες της στις ζωές των ηρώων. Η πρόκληση που μπορεί να δεχτεί ένας αναγνώστης, ανακαλύπτοντας αυτήν την ανατροπή, Η τελική αίσθηση της ιστορίας που ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει όπως τη νιώθει.



4)Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να αποκομίσει ο αναγνώστης σας.


Αχ, αυτή είναι μια ερώτηση που νομίζω πως ο κάθε συγγραφέας τρέμει... γιατί θα πρέπει να σκεφτεί κάποιο σπουδαίο μήνυμα που περνά η ιστορία του. Ας πούμε πως για εμένα τα μηνύματα είναι σαν τα πουλιά που πετούν από πάνω μας. Κάποια στέκονται σε κοντινά δέντρα και μας επιτρέπουν να τα παρατηρήσουμε και κάποια άλλα απομακρύνονται.


5) Μιλήστε μας για τα επόμενα συγγραφικά σας σχέδια. Τι να περιμένουμε από εσάς και πόσο σύντομα?


Το επόμενο μυθιστόρημά μου, που ελπίζω να έχω σύντομα, μιλά για την συνάντηση δυο νεαρών φοιτητών στο Στρασβούργο. Στο παρελθόν εκείνη έχει βρεθεί στη Σανγκάη, του 1937, όταν έγινε ο αιματηρός βομβαρδισμός της Ιαπωνικής επίθεσης, και εκείνος έχει ζήσει την εκκένωση του Στρασβούργου στον δεύτερο παγκόσμιο, και την φυγάδευση χιλιάδων παιδιών, ανάμεσα τους και η μικρή του αδερφή που χάθηκε. Και τους δυο τους ενώνει το αίσθημα της ενοχής αλλά και ένας απίστευτα δυνατός νεανικός έρωτας. Μια τρομερή παρεξήγηση όμως θα τους χωρίσει για χρόνια. Είναι μια ιστορία παράξενων συμπτώσεων που εκτυλίσσεται
ανάμεσα στην Κίνα στο Στρασβούργο και στην Ουαλία.


6)Ποια θεωρείτε ως την πιο σημαντική, ίσως και ανεξάντλητη, «πηγή ιδεών» για έναν συγγραφέα;


Είναι πιστεύω σημαντικό για έναν συγγραφέα να ακούει προσεκτικά τις ιστορίες που διηγούνται οι άνθρωποι γύρω του. Δεν χρειάζεται να ψάξεις μακριά. Η ζωή του κάθε ανθρώπου είναι ένας πραγματικός θησαυρός ιστοριών. Αν έχεις ένα καλό αυτί και μια ανοιχτή καρδιά, ένστικτο και θέληση, μπορεί να βοηθηθείς πολύ από εκείνα που ακούς.


7)Ποιος πιστεύετε ότι πρέπει να είναι ο κύριος στόχος κατά τη συγγραφή ενός βιβλίου; Το οικονομικό όφελος, η φήμη ή η ικανοποίηση μιας εσωτερικής ανάγκης?


Γράφω γιατί το αγαπώ. Είναι σαν να διαβάζω ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που αγωνιώ να δω τι θα γίνει παρακάτω. Όταν διαβάζω δεν σκέφτομαι πόσο κόστισε το βιβλίο και αν είναι διάσημος εκείνος που το έγραψε, η πια εσωτερική ανάγκη τον έσπρωξε να το γράψει Απλά γλιστρώ μέσα στην ιστορία και ξεχνώ τα πάντα. Έτσι είναι και όταν γράφω. Τα υπόλοιπα, αν τυχόν τα σκεφτώ, θα έρθουν αργότερα.


8)Γιατί πιστεύετε πως πρέπει να διαβάζουμε βιβλία;


Για να μην επιτρέπουμε στις αισθήσεις μας να αποκοιμηθούν, για να μην έχουμε νωθρό μυαλό, για να παραμένουμε νέοι και ιδεαλιστές. Ένα δυνατό βιβλίο μπορεί να σε συγκινήσει να σε συγκλονίσει, να σε βάλει να συλλογιστείς πράγματα που είχες ξεχασμένα, ίσως και να σου δώσει το κίνητρο να αλλάξεις κάτι, μικρό η μεγάλο, να πλουτίσει τον κόσμο της φαντασίας σου, να σε ιντριγκάρει η να σε χορτάσει την αδρεναλίνη του σασπένς, να σε προκαλέσει ακόμα και να σε κάνει να θέλεις να ερωτευτείς από την αρχή, λίγο είναι κι αυτό;






9)Σας γνωρίσαμε πριν καιρό και διαβάσαμε τα βιβλία σας "Η χαμένη Πολιτεία" και "Η Ειρήνη και ο ληστής". Ποια συμβουλή θα δίνατε σε έναν νέο συγγραφέα, που σκέπτεται να εκδώσει το πρώτο του βιβλίο?


Αν πιστεύει στην αξία της ιστορίας του, να μην το βάλει κάτω όσες απορρίψεις και αν έχει. Στην ουσία χρειάζεται μόνο ένας άνθρωπος! Εκείνος που θα γοητευτεί τόσο από την ιστορία ώστε θα θελήσει πάση θυσία να την εκδώσει. Ένας μόνο αρκεί, αλλά μπορεί να πάρει χρόνο αυτό. Δεν πειράζει.
Χρειάζεται πάρα πολύ υπομονή και πίστη. Φυσικά υπάρχει πάντα και το τυχερό αστέρι. Υπάρχει επίσης και η μαγεία των οχτώ πρώτων σειρών!
Φροντίστε οι πρώτες οχτώ σειρές να γραπώσουν σε τέτοιο σημείο τον πιθανό εκδότη, που να μην μπορεί να το αφήσει. Συνήθως μέχρι εκεί έχουν ήδη αποφασίσει την τύχη του βιβλίου, φυσικά με την πιθανότητα να πέσουν τραγικά έξω.


10)Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα να μας πείτε που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.


Το ΠΡΩΤΑ Ο ΛΥΚΟΣ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη, και μπορείτε να το παραγγείλετε σε οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, η και μέσω internet.
Αν κάποιος επιθυμεί να επικοινωνήσει μαζί μου μπορεί να μου στείλει email στην διεύθυνση
katerinagyftakibeck@yahoo.com η με προσωπικό μήνυμα στη σελίδα μου στο facebook
Κατερίνα Γυφτάκη συγγραφέας.

Και εγώ σας ευχαριστώ πολύ!




Πρώτα ο λύκος
Κατερίνα Γυφτάκη
Katerina Giftaki Beck

Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη

Πάνω στο ξέσπασμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, στο Λονδίνο, η νεαρή ηθοποιός Γκρέης Ράσσελ γνωρίζει τον Στεφάν, ένα μυστηριώδη Ρώσο με ύποπτο παρελθόν που προσπαθεί να την προειδοποιήσει για έναν σοβαρό κίνδυνο που διατρέχει. Μέσα σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη από τον τρόμο των βομβαρδισμών, την απειλή των κατασκόπων και την αγωνία της επόμενης μέρας, η Γκρέης αναρωτιέται για τα κίνητρα του Στεφάν και διστάζει να τον εμπιστευτεί, μέχρι την ημέρα που απειλείται η ζωή της από έναν άνθρωπο-φάντασμα που την κατασκοπεύει τις νύχτες.

Μια διαφορετική ιστορία όμως εκτυλίσσεται στο παρελθόν, το 1825, στη Φλωρεντία, όπου ένας νεαρός και πετυχημένος ταχυδακτυλουργός, ο Αλεσσάντρο Λεόνι, πρόκειται να πέσει θύμα μιας οικτρής απάτης. Ένας λύκος ενώνει και τους δυο τους, που τελικά συνδέονται με έναν άρρηκτο δεσμό πέρα από κάθε λογική και φαντασία.

Μια ιστορία γεμάτη σκευωρίες, δόλο και ανατροπές, που μιλά για τις πιο ακραίες και συγκλονιστικές διαστάσεις που μπορεί να πάρει η αγάπη, ξεπερνώντας ακόμα και τα πιο ανυπέρβλητα φράγματα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard