ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥΤΣΑΚΗ για το βιβλίο της «ΜΠΑΜΠΟΥΛΕΣ ΜΕΣΑ ΕΞΩ» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ

 

Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK φιλοξενούμε τη συγγραφέα κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥΤΣΑΚΗ με το βιβλίο της, «ΜΠΑΜΠΟΥΛΕΣ ΜΕΣΑ ΕΞΩ» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ


1)Κα ΜΟΥΤΣΑΚΗ, συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλίο σας. Πότε ξεκινήσατε να το γράφετε και πόσο καιρό σας πήρε για να το τελειώσετε;

Το βιβλίο μου "Μπαμπούλες μέσα έξω" περιγράφει την ζωή τριών παιδιών που ζουν και μεγαλώνουν σε μια κλειστή κοινωνία κατά την δύσκολη περίοδο της εφηβείας.

Όνειρο τους μια σχολή γονέων...

Κατά την ενηλικίωση τους ανακαλύπτουν μέσα τους τα βάρη του παρελθόντος και καλούνται να τα διαχειριστούν και να συνεχίσουν ανάλαφροι την ζωή τους. Η ιδέα για το συγκεκριμένο βιβλίο ήρθε πριν από πολλά χρόνια,περίπου το 2016,αλλά λόγω σοβαρών καταστάσεων έμεινε στο συρτάρι... Ολοκληρώθηκε το έτος 2020.


2) Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης του βιβλίου σας?

Μέσα από άπειρες συζητήσεις με φίλους και φίλες έβγαζα πάντα το ίδιο συμπέρασμα. Τα προβλήματα του σήμερα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την παιδική μας ηλικία και τους γονείς μας. Αυτό με ώθησε να ψάξω το συγκεκριμένο θέμα.


3) Τι ιδιαίτερο θα διαβάσουμε σ αυτό το βιβλίο? Αν ήσασταν ένας απλός αναγνώστης του, ποια θα θεωρούσατε ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία?

 Σ’ αυτό το βιβλίο θα ανακαλύψουμε ότι το παρελθόν μας και μάλιστα η παιδική μας ηλικία έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στο τί είμαστε σήμερα, πώς σκεφτόμαστε, πώς αισθανόμαστε, και τί έχουμε πετύχει στην ζωή μας μέχρι τώρα. Θα καταλάβουμε ότι κουβαλάμε στην ψυχή μας πολλά βάρη. Καλούμαστε να απαλλαγούμε από αυτά, να γαληνέψουμε και να συνάψουμε ειρήνη με το παιδί που κρύβουμε μέσα μας.


4)Πως αποφασίσατε τον τίτλο του βιβλίου, υπήρξε κάποιος άλλος που απορρίφθηκε ?

Καθώς προχωρούσα προς την ολοκλήρωση του βιβλίου «έβλεπα» στο πεδίο της φαντασίας μου, τους φόβους να μας «κυνηγούν» κι εμείς να τρέχουμε να ξεφύγουμε. Θυμήθηκα τους μπαμπούλες με τους οποίους προσπαθούσαν οι γονείς μας να μας συνετίσουν κι έτσι «γεννήθηκε» ο τίτλος του βιβλίου. Υπήρξε ελάχιστη διαφορά από τον αρχικό τίτλο: «Μπαμπούλες μέσα-μπαμπούλες έξω».


5)Γιατί πιστεύετε πως πρέπει να διαβάζουμε βιβλία; 
Ποιο νομίζετε ότι θα είναι το μέλλον του ελληνικού βιβλίου τα επόμενα χρόνια;

Όταν διαβάζουμε ένα βιβλίο γίνεται «έκρηξη» στο μυαλό μας στην προσπάθεια μας να φανταστούμε και να κατανοήσουμε τους ήρωες. Συμπάσχουμε ή αντιπαθούμε... Μαθαίνουμε για μέρη, χώρες, πολιτισμούς κι ας μην ταξιδέψαμε ποτέ. Νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα σε ό,τι αφορά το βιβλίο, είτε λόγω ανάπτυξης της τεχνολογίας-είτε λόγω της αδιαφορίας του κόσμου. Θέλω να πιστεύω όμως, ότι πάντα θα υπάρχουν εκείνοι που θα κάνουν την διαφορά.


6)Αν έπρεπε να επιλέξετε ανάμεσα στο έντυπο ή στο ηλεκτρονικό βιβλίο, εσείς ποιο θα επιλέγατε;

Μοναδική μου επιλογή το έντυπο βιβλίο. Δεν είμαι κατά της τεχνολογίας... Μου αρέσει όμως να ξεφυλλίζω τις σελίδες του, να απολαμβάνω την μυρωδιά του. Αυτή η διαδικασία γεμίζει την ψυχή μου με συναισθήματα, όνειρα, φαντασία...


7)Πείτε μας τι διαβάζετε αυτό τον καιρό και αν υπάρχουν αγαπημένα βιβλία στη βιβλιοθήκη σας, που δε θα τα δανείζατε σε κανέναν και γιατί;

Αυτό το διάστημα διαβάζω ξανά, τα βιβλία του Καζαντζάκη και του Λουντέμη. Ανακαλύπτω ότι κάθε φορά έχουν να μου «πουν» κάτι διαφορετικό.

Νομίζω ότι τα συγκεκριμένα βιβλία δεν θα τα δάνειζα ποτέ – ή μόνο σε κάποιες περιπτώσεις-για να μην χαθούν από την βιβλιοθήκη μου.


8)Θα ήθελα να μας πείτε μερικά πράγματα για εσάς, για να σας γνωρίσουμε καλύτερα.

Το όνειρο μου ήταν να γίνω δασκάλα και να βρίσκομαι ανάμεσα στα παιδιά. Με κέρδισε το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο υπηρέτησα για 30 χρόνια σαν αξιωματικός εργαλειοδότρια. Μετά την αποστρατεία μου και όντας πνεύμα ανήσυχο κι έχοντας δίψα για μάθηση, τα βήματα μου με οδήγησαν στον χώρο του βιβλίου. Πιστεύω ότι , όταν ο μαθητής είναι έτοιμος ,ο δάσκαλος εμφανίζεται..... Τον Δεκέμβριο του 2015 εκδόθηκε το 1ο μου βιβλίο-μια συλλογή 4 θεατρικών παραμυθιών-με γενικό τίτλο «Η αράχνη που δεν ήξερε να υφαίνει» από τις εκδόσεις Λυκόφως. Οι «μπαμπούλες μέσα έξω» -εκδόσεις Υδροπλάνο- είναι το 2ο βιβλίο μου. Είχα την ευλογία να γίνω μητέρα 2 αγοριών και γιαγιά μιας εγγονούλας.


9) Μιλήστε μας για τα μελλοντικά σας σχέδια, τι καινούργιο ετοιμάζετε;

Έχω επαφές για την έκδοση ενός παραμυθιού που αφορά την μόλυνση του περιβάλλοντος, κυρίως την μόλυνση των θαλασσών. Επίσης, έχω αρκετά κείμενα και ιδέες στα συρτάρια....


Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα να μας πείτε που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σας! Όσοι θέλουν να γνωρίσουν το βιβλίο μου, μπορούν να το προμηθευτούν από τις εκδόσεις Υδροπλάνο και από οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο. Και όσοι θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί μου, στο email : katerinamoutsaki@hotmail.com και στο Facebook:

Κατερίνα Μουτσάκη



Μπαμπούλες μέσα έξω
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥΤΣΑΚΗ

Η Αμαλία, ο Τέλης και η Ηρώ το μόνο
που θέλουν είναι να ξεφύγουν από
τον μικρό τους τόπο και ν’ ανοίξουν
τα φτερά τους. Όνειρο των τριών
εφήβων; Μια σχολή γονέων! Ηθικό
τους στήριγμα ο δάσκαλος του χωριού
τους…
Και πράγματι φεύγουν, σπουδάζουν
και κάνουν όσα ονειρεύτηκαν. Όμως
μια έκπληξη περιμένει τους τρεις
νέους, όταν χρόνια αργότερα ανακαλύπτουν ένα μυστικό βαθιά κρυμμένο που αλλάζει τα πάντα στις ζωές
τους…
Ένα βιβλίο για την οικογένεια, την
εφηβεία και την ενηλικίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard