Κεικ με αλευρι που φουσκωνει

KEIK

ΥΛΙΚΑ
500 γρ.Φάριν απ Μύλοι Αγίου Γεωργίου
250 γρ.μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου, χρησιμοποιώ βιτάμ soft
250 ml γάλα φρέσκο
1βανίλια
400 γρ.ζάχαρη
4αυγά



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τo bitam soft και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, τη βανίλια ή το ξύσμα και χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε άλλο 1 λεπτό.
Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε το Φαρίν απ και χτυπάμε στην πιο χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με Φαρίν απ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C – 200°C για 1 ώρα περίπου
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά, ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως
Την συνταγή θα την βρείτε και στο σακουλάκι του Φαρίν απ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard