ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. ΝΟΡΑ ΠΥΛΟΡΩΦ για το βιβλίο της "ΤΟ ΝΕΡΑΙΔΑΚΙ'' από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ


Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK φιλοξενούμε τη συγγραφέα κ. ΝΟΡΑ ΠΥΛΟΡΩΦ με το βιβλίο της "ΤΟ ΝΕΡΑΙΔΑΚΙ'' από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ


.

Κα ΝΟΡΑ ΠΥΛΟΡΩΦ, ευχαριστούμε που δεχτήκατε να μιλήσουμε και να γνωρίσουμε εσάς και το βιβλίο σας. Συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλίο σας "ΤΟ ΝΕΡΑΙΔΑΚΙ". Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης αυτού του μυθιστορήματος?

Όλοι μας κυνηγάμε κάτι στη ζωή μας, νομίζοντας και ελπίζοντας ότι όταν το βρούμε θα έχουμε και το μυστικό της ευτυχίας μας. Της δικής μας. Όπως εμείς τη φαντασιωνόμαστε. Και πάντοτε θεωρούμε ότι υπάρχει ή πρέπει να υπάρχει ένα πρόσωπο, ένα και μοναδικό στον κόσμο ολόκληρο που έχει το κλειδί, εκείνο το θαυματουργό που θα μας ξεκλειδώσει και θα μας οδηγήσει στα μονοπάτια της ευδαιμονίας.

Ο ήρωάς μου παραδίδεται αμαχητί σε μια τέτοια εμμονή, ξοδεύει τη ζωή του ολόκληρη ψάχνοντας να βρει αυτό που θα΄πρεπε να ζητήσει από τον ίδιο τον εαυτό του. Μόνο που και εδώ ισχύει αυτό που έχει πει ο Ζαν Πολ. Σαρτρ, «Ο άνθρωπος είναι η παιδική του ηλιακά» . Ό,τι χάθηκε τότε χάνεται για πάντα. Και η αυτογνωσία δεν είναι πάντοτε δεδομένη.


Ποια θεωρείται ότι είναι τα δυνατά σημεία του βιβλίου σας, που θα κρατήσουν τον αναγνώστη να διαβάσει την ιστορία σας μέχρι την τελευταία του σελίδα;

Η ιστορία μου ξεκινάει μαλακά και σιγά-σιγά ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται το νήμα που διατρέχει το βιβλίο και ορίζει την πλοκή. Μπαίνει σιγά σιγά στο ψυχισμό των ηρώων στο βάθος των συναισθημάτων τους, στα σκοτεινά φαράγγια και τις υπόγειες σήραγγές. Στο σκοτάδι που εναλλάσσεται το φως. Υπάρχει αγωνία μέχρι τις τελευταίες σελίδες του βιβλίου.

Πως αποφασίσατε τον τίτλο του βιβλίου, υπήρξε κάποιος άλλος που απορρίφθηκε ?

Από την πρώτη στιγμή ο τίτλος και το εξώφυλλο ήταν δεδομένα

 Πείτε μας πως προέκυψε η συνεργασία σας με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ και δυο λόγια για τους ανθρώπους που σας βοηθάνε και σας στηρίζουν κατά την διάρκεια του δύσκολου έργου της συγγραφής και το καλό αποτέλεσμα των βιβλίων σας.

Με συνέδεε μια άψογη προηγούμενη συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο που σταμάτησε λόγω διακοπής της λειτουργίας του. Είναι χαρά μου που συνεχίζεται με επιτυχία ξανά αυτό το «μαζί».

Δεν με βοηθάει κανένας κατά τη διάρκεια της συγγραφής του βιβλίου. Δεν το χρειάζομαι δηλαδή. Υπήρξαν φορές που ζήτησα από τον άντρα μου να ελέγξει τις χρονικές αλληλουχίες, τις ημερομηνίες και τους συσχετισμούς. Τρέμω να μην μου ξεφύγει κάποιο λάθος ή να παραβλέψω κάτι πολύ σημαντικό.


Κάθε μέρα βλέπουμε να εκδίδονται καινούργια βιβλία και συνεχώς μας συστήνονται καινούργιοι συγγραφείς. Ποιο νομίζετε ότι είναι το πακέτο που πρέπει να διαθέτει ένας συγγραφέας για να μας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις ?

Να μην αφήνω από το χέρι μου το βιβλίο του. Και όταν το τελειώνω και το ακουμπάω στο κομοδίνο να μην με αφήνει αυτό. Να εξακολουθεί να δρα μέσα μου, να δημιουργεί προβληματισμούς, να πυροδοτεί συναισθήματα.


Μιλήστε μας για τα επόμενα συγγραφικά σας σχέδια. Τι να περιμένουμε από εσάς και πόσο σύντομα ?

Έχω αρχίσει ήδη και προχωρήσει αρκετά ένα βιβλίο για ένα καυτό σημερινό πρόβλημα. Το κακό με εμένα και με τον τρόπο που γράφω είναι ότι δεν πιέζομαι, ούτε τηρώ ωράρια. Όταν έχω να πω κάτι κάθομαι και το αποτυπώνω.. Αλλιώς δεν περιμένω να με επισκεφτεί η κυρία Έμπνευση. Είναι αφερέγγυα και καπροτσιόζα! Δεν είναι να την εμπιστεύεσαι!

Ποια θεωρείτε ως την πιο σημαντική, ίσως και ανεξάντλητη, «πηγή ιδεών» για έναν συγγραφέα;

Τα «μέσα» του, τα γνωστά και τα άγνωστα.

Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα να μας πείτε που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.

Ευχαριστώ κι εγώ το σάιτ σας, που πάντοτε με τιμάει με τις συνεντεύξεις του και που χαίρει από ό,τι ακούω μεγάλης εκτίμησης στον χώρο.

Τα βιβλία μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία.


Το Νεραϊδάκι
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:Πυλόρωφ Νόρα
ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ:2024
Ένας άνδρας και μια γυναίκα. Μαζί και χώρια. Μια σχέση εκρηκτική μα και αδιέξοδη. Με τα ερείπια του παρελθόντος και ό,τι περισώθηκε.

Δυο σπίτια μπροστά στη θάλασσα, το ένα δίπλα στο άλλο. Χωρίς μεσοτoιχία. Ένας άνδρας και μια γυναίκα. Μαζί και χώρια. Μια σχέση εκρηκτική μα και αδιέξοδη. Με τα ερείπια του παρελθόντος και ό,τι περισώθηκε. Με την τιμωρία για την παραβίαση των κανόνων της ηθικής να παραμονεύει. Έρωτες εκπνέουν και γάμοι αποδομούνται. Οι ήρωες είναι παγιδευμένοι αλλά όχι αναγκαστικά αθώοι. Ανάρμοστη η σχέση τους και ανοίκεια. Το φως με το σκοτάδι εναλλάσσονται και αναμετριούνται. Ο καθρέφτης στρεβλώνει τα είδωλα και η εκδίκηση ζητάει το μερτικό της. Η εμμονή σαρώνει στο διάβα της απώλειες και αντιστάσεις, αποκοιμίζει ενοχές και ακυρώνει ηθικές επιταγές.
Μια φωνή από τον τάφο, ο απόηχος καιρών ζοφερών, αναγκάζει απότομα τους ήρωες, σε μια πολύ κρίσιμη καμπή της ζωής τους, να έρθουν αντιμέτωποι με όλα αυτά που δεν κατόρθωσε να επουλώσει ο χρόνος. Τι θα φέρει η τελική αναμέτρηση με την αλήθεια;
«Ευτυχία ένιωθα μόνο όταν ήμουν κοντά σου. Από την πρώτη στιγμή. Ένιωθα ζωντανός. Και ήσουν παιδάκι, παιδάκι, Λίλα, παιδάκι, με μάτια που σκάλιζαν την ψυχή μου. Κι όταν έφυγες, άνοιξα ένα παράθυρο στη νύχτα. Τόσα χρόνια! Αφήσαμε τον χρόνο να γλιστρήσει μέσ’ απ’ τα δάχτυλά μας. Πώς θα γραφεί η δικιά μας ιστορία, Λίλα; Θα υπάρξει ιστορία;»
Ένα μυθιστόρημα που συνεπαίρνει τον αναγνώστη με τις συγκρούσεις, τις απρόβλεπτες ανατροπές και, προπάντων, με τις περίεργες ενέδρες που στήνει η μοίρα στους ανθρώπους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard