Easter candles 2019, η ιστορία τους και ότι καλύτερο βρήκαμε για τα βαφτιστήρια αλλά και για εσάς !

Πολλά τα ήθη και τα έθιμα των ημερών του Πάσχα .Ένα από αυτά η πασχαλινή λαμπάδα που προσφέρει οι νονοί  στα βαφτιστήρια ,αλλά και γενικότερα οι λευκές λαμπάδες που κρατάμε όλοι στα χέρια μας το βράδυ της Ανάστασης.



Ποιος είναι όμως ο λόγος που κρατάμε λαμπάδα αυτό το βράδυ ?


<<Η πασχαλινή λαμπάδα μας έρχεται από τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους. Από την εποχή που οι νεοφώτιστοι χριστιανοί βαφτίζονταν το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Η λαμπάδα ουσιαστικά αποτελούσε σύμβολο του νέου φωτός του Χριστού, το οποίο επρόκειτο να φωτίσει την ψυχή του νεοφώτιστου. Ένας άλλος συμβολισμός της λαμπάδας είναι ότι αναπαριστά το φως που έφερε στην ανθρωπότητα ο Χριστός, όταν «νίκησε» το θάνατο, και το σκοτάδι, μέσω της Ανάστασης του. Με το πέρασμα όμως των χρόνων, η χριστιανική Εκκλησία κράτησε μονάχα τον συμβολισμό της λαμπάδας που αφορά στην Ανάσταση του Χριστού, μιας και σταδιακά η σύνδεση της με τη βάπτιση έπαψε να υφίσταται.

Ακόμη και το χρώμα της λαμπάδας έχει, με τη σειρά του, το δικό του ξεχωριστό συμβολισμό. Καφέ λαμπάδες κρατάμε την Μεγάλη Παρασκευή στον Επιτάφιο, μιας και το χρώμα αυτό συμβολίζει το πένθος των πιστών για τα Πάθη και το θάνατο του Χριστού. Λευκές λαμπάδες είθισται να κρατάμε το Μεγάλο Σάββατο στην Ανάσταση, καθώς το χρώμα αυτό υποδηλώνει τον εορτασμό για τη χαρά της Ανάστασης του Χριστού. Παράλληλα, η Πασχαλινή λαμπάδα συμβολίζει επίσης και τον ήλιο της Άνοιξης. Το Άγιο φως, με το οποίο την ανάβουμε κατά την Ανάσταση συμβολίζει το φως της γνώσης και της αγάπης.>>

(Πηγή: http://politis.com.cy/article/ti-simvolizi-i-lampada-tou-pascha)


Αφού μάθαμε ή  θυμηθήκαμε  τον λόγο  ,ας τον διασώσουμε στα βαφτιστήρια μας ,όταν τους πάμε την λαμπάδα και τα δώρα ,την Μεγάλη εβδομάδα,Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή με πόση αγωνία περίμενα το νονό μου,συνήθως ερχόταν κάθε   Μεγάλη Πέμπτη με τα πασχαλινά δώρα και μετά όταν έφυγε στο εξωτερικό πήγαινα με την mana mia ,στο ταχυδρομείο για να τα παραλάβουμε .

Μέχρι να ανοίξω το κουτί  με έπιανε κάτι..... 
 H χαρά και η αγωνία του unboxing από τότε.....
 Δεν ξέρω πως τα κατάφερνε ο νονός μου αλλά μου έφερνε  πάντα την πιο όμορφη λαμπάδα ,που κρατούσα  και την έδειχνα στους φίλους μου ,με καμάρι το βράδυ της Ανάστασης.

Σιγά σιγά μεγάλωσα και άρχισα το ψάξιμο πασχαλινής λαμπάδας για τα δικά μου βαφτιστήρα αλλά και για μένα .Χρόνο με χρόνο διαπιστώνω ότι η πασχαλινή λαμπάδα έγινε μόδα αλλά και πηγή δημιουργίας έτσι ώστε να βρίσκει κανείς μεγάλη ποικιλία σε χρώματα,σχέδια ,υλικά ,υπέροχες συσκευασίες και σε διαφορετικές τιμές  για να διαλέξεις αυτήν που θέλεις αλλά και να δώσεις χαρά .


Το Beauty Days Blog By Mary  ,έκανε  μια έρευνα αγοράς και σας δείχνουμε τις  καλύτερες λαμπάδες που επιλέξαμε για το ΠΑΣΧΑ 2019.



Benaki Museum Shop






Φέτος θα βρείτε λαμπάδες με κεντητά μαξιλάρια γεμισμένα με λεβάντα από την Κλωστοϋφαντουργία ΜΕΝΤΗΣ στα 28 ευρώ ,

Άλλα και μια πρωτότυπη λαμπάδα διπλής χρήσης σχεδιασμένη από τους Studiolav και την Κωστάντια Μάνθου. Στην πασχαλινή της εκδοχή διαθέτει προστατευτικό χωνί από κερί. Μετά το Πάσχα, μετατρέπεται εύκολα σε διακοσμητικό κηροπήγιο. Απλά γυρίστε ανάποδα το κερί και σπάστε ότι εξέχει από τη βάση χρησιμοποιώντας την ειδική εγκοπή των σχεδιαστών.Θα την βρείτε σε πολλά χρώματα στα 20 ευρώ
 Υπάρχει μια μεγάλη συλλογή από λαμπάδες και μπορείτε να τις βρείτε για να παραγγείλετε στο e-shop του  Benaki Museum Shop  .Με κάθε αγορά σας ,ενισχύετε το έργο του Μουσείου Μπενάκη.

Το Χαμόγελο του Παιδιού - The Smile of the Child

Το Χαμόγελο του Παιδιού πιστό στο ραντεβού του ,  μας παρουσιάζει και φέτος  τις λαμπάδες του και όπως μας ενημέρωσαν οι λαμπάδες τους είναι    "Με Χαμόγελο".

Ξεκινούν από 4 ευρώ και φτάνουν μέχρι 15 ευρώ.Μπορείτε να τις δείτε και να τις παραγγείλετε  στο e-shop http://bit.ly/xamogelolampades






Τον σκοπό του Χαμόγελου τον ξέρετε είναι γνωστός , με κάθε λαμπάδα που θα αποκτήσεις στηρίζεις κι εσύ την προσπάθεια του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ να μπορεί να βρεθεί  δίπλα σε 25.000 Παιδιά που έχουν ανάγκη και αυτό το Πάσχα.
Ας βοηθήσουμε χρονιάρες μέρες.


WrapbyPouc


Μετά από χιλιάδες λαμπάδες που έχει φτιάξει η Πουκ όλα αυτά τα χρόνια στο wrap με ονόματα, ματάκια, παιχνίδια και πολλά άλλα η Πουκ φέτος φτιάχνει μόνο μία λαμπάδα!
Μια λαμπάδα που συμβολίζει την  άνοιξη, που θυμίζει ανθοδέσμη ,έχει ένα boho στυλ που τόσο αγαπάει η Πουκ.



Την λαμπάδα αυτή θα την βρείτε μόνο στο The Pop up event-  Spring Edition! στο Fougaro στην Κηφισιά που πραγματοποιείται την Παρασκευή & το Σάββατο  18 & 19 Απριλίου ή μπορείτε να την παραγγείλετε τηλεφωνικά στο 6947 602302


Δεν μπορώ να μην τις συμπεριλάβω ακόμη μια χρονιά ως τις καλύτερες λαμπάδες ,για έμενα τουλάχιστον. Μια ακόμη πρωτότυπη ιδέα από  το Think Pig για τις λαμπάδες της Ανάστασης ,λευκό κερί με κατακόκκινα  γράμματα και το καρβουνιασμένο κοριτσάκι να χτυπά Πασχαλιάτικα με απίθανες ατάκες ,αυτές που τόσα χρόνια ακούμε και λέμε  το βράδυ της Ανάστασης και μετά γελάμε .




Εμπνευστές τα κορίτσια του Think Pig που δημιουργούν με πολύ αγάπη και μεράκι πράγματα για το σπίτι και όχι μόνο , που κάποια είναι χρήσιμα, κάποια  άλλα όχι ,άλλα έχουν πλάκα και κάνουν την ζωή μας πιο όμορφη,αφού γελάμε με την ψυχή μας  .





Κοστίζουν 15 ευρώ και θα τις βρείτε μόνο στο εργαστήριό τους , Λεωφόρος Ειρήνης 28, Ηλιούπολη, Ελλάδα,περισσότερα μπορείτε να δείτε ΕΔΩ
(υπόγειο εντός της στοάς του εμπορικού κέντρου)
Ανοιχτά : Τετάρτη 15:00-19.00 – Πέμπτη 15:00-19.00 Σάββατο 13.00-16.00



Nile Bazaar







Πολλοί από εσάς, θα βρεθείτε αυτές τις Άγιες ήμερες στον Βόλο και στην γύρω περιοχή .Αν θέλετε μια ιδιαίτερη ,χειροποίητη λαμπάδα φτιαγμένη με μεράκι περάστε από το κατάστημα NILE BAZAAR και θα βρείτε καταπληκτικές χειροποίητες λαμπάδες .Εκεί θα βρείτε την χαμογελαστή φίλη Demy που θα σας εξυπηρετήσει.



Ρίξτε μια ματιά και στα χειροποίητα κοσμήματα αλλά και στα υπόλοιπα είδη του μαγαζιού θα δείτε  πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα από όλο τον κόσμο.
Το κατάστημα θα το βρείτε στην οδό Αγίου Νικολάου 26, τκ 382 21 στο Βόλο.


Sissy Art 


Τέλος θα σας δείξουμε λαμπάδες από το  κατάστημα  Sissy Art  που βρίσκεται στην Λάρισα και το έχει η  κόρη ,της φίλης μου της Αγγελικής  που γνωριζόμαστε από πάντα αφού γεννηθήκαμε με λίγες ώρες διαφορά  και οι μαμάδες μας ήταν στο ίδιο δωμάτιο της κλινικής. 





Η κόρη της λοιπόν η Sissy ,η οποία είναι το πιο  δημιουργικό πλάσμα που γνώρισα ,έφτιαξε όμορφες λαμπάδες για το Πάσχα τις οποίες μπορείτε να δείτε και να παραγγείλετε από το e-shop  https://sissyart.gr/epoxiaka/16229 , ή αν  μένετε στην Λάρισα ή βρεθείτε στην πόλη, μπορείτε να επισκεφτείτε το κατάστημα της, στην οδό Καρδίτσης 31 -ΤΚ 41334 Λάρισα
Highlights info row image2410552151



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard