Η ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΤΟΥ JOE WICKS, ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ "ΛΕΠΤΟΙ ΣΕ 15 ΛΕΠΤΑ"

Σε προηγούμενη ανάρτηση μου σας μίλησα για ένα από τα σχέδια μου για το 2019 αυτό που θέλω να χάσω τα κιλά των γιορτών και τα παραπανίσια κιλά των προηγούμενων ετών.
Σας μίλησα  και για το βιβλίο που θα με βοηθήσει σ αυτήν την προσπάθεια, ώστε να αλλάξει η διατροφή μου, ο τρόπος ζωής μου αλλά και θα αλλάξει ριζικά το σώμα μου και όλα αυτά με την βοήθεια του JOE WICKS. Με το βιβλίο του, ΛΕΠΤΟΙ ΣΕ 15 ΛΕΠΤΑ θα ανακαλύψετε και εσείς, πως μπορείτε να διατηρείστε υγιείς, δυνατοί και λεπτοί για πάντα.

Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω  κοτόπιτα, μια συνταγή από τις δεκάδες που περιλαμβάνει το βιβλίο του JOE WICKS, μπαίνει στην κατάψυξη και έτσι θα έχω έτοιμο φαγητό, όποια μέρα της εβδομάδας, λόγω δουλειάς δεν θα έχω χρόνο για μαγείρεμα.




ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΤΟΥ JOE

Υλικά

2 μεγάλα κομμάτια βούτυρο
1 μεγάλο πράσο ,πλυμένο και κομμένο σε ροδέλες των 2 εκατοστών
200 γραμ. μανιτάρια,χοντροκομμένα
2 Χ 250 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε μπουκίτσες
250 ml ζωμός κότας
1 κ.σ. κορν φλάουρ
100 ml κρέμα γάλακτος
2 μεγάλες χούφτες τρυφερά φύλλα σπανάκι
περίπου 6 έτοιμα φύλλα για πίτα
λίγο ελαιόλαδο
Σαλάτα ή λαχανικά για συνοδευτικό

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 C βαθμούς (αν μαγειρεύετε με  αέρα, στους 170 C, με αέριο στο 5 ).
Ζεστάνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το πράσο και τα μανιτάρια και τηγανίστε για δυο έως τρία λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Ανεβάστε τη θερμοκρασία στην μεγάλη σκάλα, προσθέστε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τηγανίστε για ακόμη δυο λεπτά - το κοτόπουλο δεν θα είναι τελείως μαγειρεμένο σε αυτό το στάδιο-και στην συνέχεια προσθέστε το ζωμό και αφήστε τα υλικά να σιγοβράσουν.
Στο μεταξύ αναμίξτε το κορνφλάουρ με δυο κουταλιές της σούπας νερό, μέχρι να αποκτήσει λεία υφή και στην συνέχεια αδειάστε το στο τηγάνι μαζί με την κρέμα γάλακτος. Αφήστε τα υλικά  να πάρουν βράση, ανακατεύοντας ελαφρά και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Απομακρύνετε το σκεύος από την φωτιά και προσθέστε το σπανάκι, ανακατέψτε και στην συνέχεια αδειάστε όλο το μείγμα σε ένα ταψί για πίτες, διαστάσεων περίπου 28εκΧ15εκ. Αφήστε το λίγο να κρυώσει.
Πάρτε ένα έτοιμο φύλλο και θρυμματίστε το με τα χέρια σας-δεν υπάρχει σωστό και λάθος σ αυτή την συνταγή. Απλώστε το θρυμματισμένο φύλλο πάνω στην γέμιση, καλύπτοντας το σκεύος και επαναλάβετε την διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
Ραντίστε τα φύλλα με ελαιόλαδο και στην συνέχεια ψήστε την πίτα για περίπου 20 λεπτά, οπότε τα φύλλα θα γίνουν τραγανά και θα έχουν ροδίσει σε κάποια σημεία.
Συνοδεύστε την πίτα σας με φρέσκια σαλάτα ή λαχανικά.

Την συνταγή θα βρείτε στην σελίδα 102-103, στο βιβλίο ΛΕΠΤΟΙ ΣΕ 15 ΛΕΠΤΑ.







To βιβλίο  κυκλοφορεί  στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ και αποτελεί το Νο1 bestseller βιβλίο διατροφής όλων των εποχών.

Μπορείτε να το βρείτε στα βιβλιοπωλεία σ όλη την Ελλάδα ή να το παραγγείλετε εδώ https://www.psichogios.gr/site/Books/show/1003957/leptoi-se-15-lepta?cid=1003957

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard