Natuevo βιολογικός χυμός Aloe Vera με λεμόνι και μαστίχα Χίου!!!!3 προϊόντα σε ένα μπουκάλι!!!

Την Χίο δεν την έχω επισκεφτεί μέχρι σήμερα,την έχω όμως στο μυαλό μου σαν ένα από τα πιο όμορφα νησιά της χώρας μας  και την γνωρίζω από τον ρόλο που έπαιξε στην επανάσταση του 1821 ,τον γνωστό ρουκετοπόλεμο  του Βροντάδου ,ένα έθιμο που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο το Πάσχα άλλα κυρίως  για την παράγωγη της αρίστης ποιότητας μαστίχας ,που είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο .

Φανταστείτε λοιπόν ,εκεί που έψαχνα πληροφορίες για την μαστίχα ,την μεγάλη μου έκπληξη όταν ανακάλυψα ένα νέο σχετικά προϊόν που παράγεται στο νησί  ,o βιολογικός χυμός Aloe Vera με λεμόνι και μαστίχα Χίου!!!!

3 προϊόντα που αγαπώ πολύ ,το κάθε ένα για διαφορετικό λόγο!σε ένα μπουκάλι!!!!


Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή .
Εμπνευστής της ιδέας ένας νέος άνθρωπος ο Μιχάλης Φετοκάκης που γεννήθηκε το 1984 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Μετά τις σπουδές του ( Πολιτισμός, Μέσα & Επικοινωνία ) εργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτη για επτά χρόνια και το  2012 ,στα χρόνια της κρίσης μετακομίζει στο νησί της Χίου και αποφασίζει να γίνει   αγρότης και παραγωγός του μοναδικού οργανικού χυμού αλόης στην Ελλάδα.

Δημιουργεί την Natuevo το 2012, όταν στον παλιό αμυγδαλεώνα του βιολογικού αγροκτήματος Φετοκάκη, φυτεύτηκαν φυτά aloe vera Berbadensis Miller. Τα πρώτα φυτά άνθησαν το 2014. Τότε άρχισαν και οι δοκιμές ανάπτυξης της συνταγής του χυμού.
Η συνταγή του φυσικού χυμού aloe vera δημιουργήθηκε στην προσπάθεια να βρεθεί ο πιο άμεσος και φυσικός τρόπος για να πίνεται η γέλη της αλόης και να απολαμβάνονται όλες οι θεραπευτικές ουσίες αυτού του ιδιαίτερου φυτού.

Στο χυμό αλόης προστέθηκε χυμός λεμονιού το οποίο λειτουργεί σαν φυσικό συντηρητικό και το μαστιχέλαιο για να θυμίζει τον τόπο καταγωγής του προϊόντος δίνοντάς του άρωμα Χίου.(99% Γέλη από φρέσκα φύλλα aloe vera barbadensis miller βιολογικής καλλιέργειας -1% Βιολογικός συμπυκνωμένος χυμός λεμονιού -Μαστιχέλαιο)

Ο χυμός  παραμένει εδώ και 2 χρόνια ο μόνος βιολογικά πιστοποιημένος ελληνικός χυμός αλόης. Η περιεκτικότητα του σε Aloverose (ακεμανάνη) ελέγχεται ετησίως και βρίσκεται πάντα πάνω από το 1200mg/l. Αντίθετα η αλοΐνη, που αφαιρείται με φυσικό τρόπο (χωρίς την προσθήκη ενεργού άνθρακα δηλαδή), βρίσκεται στα χαμηλότερα επιτρεπτά επίπεδα, 0,2-0,5ppm.

Κάθε εβδομάδα ο χυμός παράγεται σε μικρές ποσότητες, την ίδια μέρα της συγκομιδής, η οποία γίνεται πολύ νωρίς το πρωί , με σκοπό να βρίσκεται την επόμενη μέρα φρέσκος στο ράφι του ψυγείου, χωρίς χημικά συντηρητικά.Η διάρκεια ζωής του είναι 2 μήνες από την ημέρα παραγωγής του και 10 μέρες από την ημέρα που θα ανοιχτεί το μπουκάλι και διατηρείται μόνο στο ψυγείο.Ο χυμός διατίθεται σε  συσκευασία των  500ml σε amber glass (καραμελέ) λόγω της φωτοευαισθησίας του χυμού της αλόης .

Συνίσταται η κατανάλωση έως 50ml από το διάλυμα αλόης σε νερό ή άλλο χυμό κάθε πρωί .
Tον δοκίμασα και με τους δυο τρόπους και πιστέψτε με είναι καταπληκτικός ,όχι μόνο στην γεύση αλλά και σε αποτελέσματα ,τα οποία βεβαίως βλέπεις μακροπρόθεσμα στον οργανισμό. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η αλόη υπάρχει στη διατροφή μας, βοηθώντας στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, βασική προϋπόθεση για έναν ισχυρό ανοσοποιητικό μηχανισμό. Το λεμόνι και το μαστιχέλαιο, εκτός από αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή δράση αντίστοιχα, προσφέρουν τη γεύση του κάμπου και τη μυρωδιά της Χίου.
Tα αποτελέσματα σε άτομα που βρίσκονται σε ειδική διατροφή είναι εμφανή σε συνδυασμό με την κατανάλωση του χυμού της αλόης.

Φυσικά όπως σας είπα ,δεν έχασα την ευκαιρία να την δοκιμάσω και σίγουρα θα την προσθέσω στην διατροφή μου σε ημερήσια βάση,αν θέλετε να την δοκιμάσετε και εσείς μπορείτε να δείτε τα σημεία πώλησης εδώ http://www.natuevo.gr/

Μερικές  επιπλέον πληροφορίες για τις ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες της αλόης (πηγή google)

Ετυμολογικά, η λέξη «αλόη» προέρχεται από την εβραϊκή λέξη «alloeh» και σημαίνει πικρή και λαμπερή ουσία ενώ η λέξη «βέρα», έχει τη ρίζα της στη λατινική και σημαίνει «αληθινός». Κατάγεται πιθανότατα από τη Βόρεια Αφρική, τις Κανάριους Νήσους και το Πράσινο Ακρωτήρι.
-Η αλόη είναι γνωστή για τις επουλωτικές, μαλακτικές, καθαρτικές ιδιότητές της, καθώς και τη διεγερτική δράσης της στην έκκριση της χολής.
-Ο πικρός χυμός της, που συλλέγεται με το κόψιμο των φύλλων στη ρίζα τους, έχει έντονη υπακτική και καθαρτική δράση.
-Το σημαντικότερο, όμως, είναι η γέλη που συλλέγεται με την πίεση των φύλλων. Η γέλη αυτή είναι ένα εξαιρετικό επουλωτικό των πληγών, αλλά και θεραπευτικό των εγκαυμάτων, που προέρχονται, κυρίως, από καυτά υγρά και τον ήλιο.
-Χρησιμοποιείται για όλες τις δερματικές παθήσεις, ενώ χορηγούμενη από το στόμα βοηθά στην επούλωση των ελκών του πεπτικού, αλλά και στη θεραπεία του ευερέθιστου εντέρου.
-Σε μικρή δόση αυξάνει την έμμηνη ροή.
-έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, δρώντας κατά των ελεύθερων ριζών.
-ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
-έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.
-δρα ενάντια στα βακτηρίδια, μύκητες και παράσιτα.
-βελτιώνει το μεταβολισμό και τη λειτουργία των κυττάρων.
-διεγείρει τη δραστηριότητα του μυελού των οστών.
-διεγείρει την παραγωγή ινοβλαστών για την απελευθέρωση κολλαγόνου.
-λιπαίνει τις αρθρώσεις.
-έχει αντιγηραντική δράση
-έχει αντικαρκινική δράση.
-δυναμώνει το αμυντικό σύστημα και δρα διεγερτικά, υποστηρικτικά και ρυθμιστικά.
-καθαρίζει το σώμα από τις τοξίνες.
-βοηθάει την πέψη χωρίς να προκαλεί διάρροια, είναι ωφέλιμη στην περίπτωση οξύτητας του στομάχου ενώ προστατεύει το βλεννογόνο του.
-συμβάλλει στην επούλωση πληγών, τόσο του εντέρου όσο και του στομάχου.
-χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μωλώπων.
-συνιστάται για τις αιμορροϊδες, κονδυλώματα και μυρμηγκιές.
-οξυγονώνει του ιστούς.
-βοηθάει στη ρύθμιση του σακχάρου.
-μπορεί να μειώσει τη χοληστερίνη και την αρτηριακή πίεση.
-για την ουλίτιδα και την περιοδοντίτιδα, ελαττώνει το οίδημα των μαλακών ιστών και μειώνει την τάση για αιμορραγία στα ούλα.
-βοηθάει στη διαστολή των αγγείων και επομένως, στη μεταφορά θρεπτικών στοιχείων στην επιδερμίδα.
-βοηθάει στην περίπτωση ραγάδας του πρωκτού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard