ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. ΑΘΗΝΑ ΚΑΜΑΤΣΟΥ για το βιβλίο της «ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΤΩΣΗΣ» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK  φιλοξενούμε τη συγγραφέα κ. ΑΘΗΝΑ ΚΑΜΑΤΣΟΥτου βιβλίου «ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΤΩΣΗΣ» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ


1) Κα ΑΘΗΝΑ ΚΑΜΑΤΣΟΥ ευχαριστούμε που δεχτήκατε να μιλήσουμε, πάμε να γνωρίσουμε το καινούργιο σας βιβλίο «ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΤΩΣΗΣ». Συστήστε μας με λίγα λόγια το νέο βιβλίο σας. Τι ιδιαίτερο θα διαβάσουμε σ αυτό?

Τα Μαθήματα Πτώσης είναι ένα ψυχολογικό – κοινωνικό μυθιστόρημα με μεγάλες δόσεις ρομάντζου μέσα. Η ιστορία ακολουθεί την ταραχώδη ζωή της Έλενας και του μικρού αδερφού της Άλεξ και την σχέση τους με τα αγόρια της διπλανής πόρτας, τον Στέφανο και τον Ισαάκ. Το βιβλίο θίγει πολλά κοινωνικά θέματα, όπως ο σχολικός εκφοβισμός και τα ναρκωτικά αλλά πιστεύω το πιο ιδιαίτερο κομμάτι του είναι εκείνος της διπολικής διαταραχής.

2)Είσαστε ένα νέο κορίτσι 19 χρονών και καταφέρατε να αγγίξετε τους αναγνώστες σας και να μας παρουσιαστείτε για πρώτη φορά μέσα από το βιβλίο σας, με θέματα ευαίσθητα που αγγίζουν την ψυχή των ανθρώπων. Πείτε μας πως σας ήρθε η έμπνευση για αυτό το βιβλίο? Ποιος είναι ο δικός σας τρόπος να εμπνέεστε;

Την ιστορία αυτή την κουβαλούσα μέσα μου για πολύ καιρό. Ήξερα ακριβώς τι ήθελα να γράψω, γνώριζα τους χαρακτήρες και πολλά κομμάτια της πλοκής. Έπειτα άκουσα πρώτη φορά για την μανιοκατάθλιψη.
Και ήταν σαν τα κομμάτια του παζλ να ενώθηκαν. Εμπνέομαι πολύ από τους ανθρώπους γύρω μου και την μουσική. Μέσα από έναν στίχο μπορώ να βγάλω μια ολόκληρη ιστορία.

3)Τώρα που εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο σας, τι συμβουλή έχετε να δώσετε στους νέους συγγραφείς που είναι διστακτικοί να μας παρουσιάσουν το έργο τους.

Γράφεις για σένα. Οι λέξεις στο χαρτί είναι κομμάτια της ψυχής σου. Και δεν πρέπει να αφήσεις κανέναν να σε αποθαρρύνει από το να παρουσιάσεις την ιστορία σου. Προσωπικά υπήρξαν αρκετά άτομα που μου είπαν να γράψω κάτι άλλο, κάτι πιο «χαλαρό». Ο καθένας όμως γράφει για αυτό που θέλει και αυτό που πηγάζει από μέσα του.

4)Πως αποφασίσατε τον τίτλο του βιβλίου, υπήρξε κάποιος άλλος που απορρίφθηκε ?
Ο τίτλος του βιβλίου ήρθε ξαφνικά, μέσα από μια φράση της Έλενας προς στα μισά της ιστορίας.

Περιγράφει αυτό ακριβώς που νιώθει και τον τρόπο που βιώνει την διπολική διαταραχή. Από την πρώτη στιγμή ήξερα πως είναι ο κατάλληλος.

5) Μιλήστε μας, για την συνεργασία σας με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ.

Έστειλα το βιβλίο μου τον Δεκέμβριο του 2020. Οι εκδόσεις το δέχτηκαν με ενθουσιασμό και αμέσως ξεκίνησε μια πολύ όμορφη συνεργασία που συνεχίζεται δυναμικά έως και σήμερα!

6)Ποιος πιστεύετε ότι πρέπει να είναι ο κύριος στόχος κατά τη συγγραφή ενός βιβλίου? Το οικονομικό όφελος, η φήμη ή η ικανοποίηση μιας εσωτερικής ανάγκης?

Για τον κάθε άνθρωπο πιστεύω πως η απάντηση είναι διαφορετική. Για μένα ήταν η ικανοποίηση μιας εσωτερικής ανάγκης. Γεννιέται μια ιστορία μέσα μου και έχω ανάγκη να γράψω γι αυτή. Και έπειτα να την μοιραστώ και με άλλους ανθρώπους. Η διαδικασία αυτή είναι πλέον ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού μου.

7)Εσείς διαβάζετε? Γιατί πιστεύετε πως πρέπει να διαβάζουμε βιβλία?

Φυσικά διαβάζω, κυρίως ρομαντικά μυθιστορήματα! Τα βιβλία μπορούν να σε ταξιδέψουν σε πολλούς και διαφορετικούς κόσμους και πιστεύω πως είναι μια απόδραση από την πραγματικότητα. Εμένα προσωπικά με βοηθούν σε στιγμές που θέλω απλώς να χαλαρώσω αλλά και σε στιγμές που θέλω να «αποδράσω» από διάφορες άσχημες καταστάσεις.

8)Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς για να σας γνωρίσει καλύτερα το αναγνωστικό μας κοινό.

Ονομάζομαι Αθηνά Καμάτσου, είμαι 20 χρονών και κατάγομαι από την Αθήνα όπου και μένω όλη μου την ζωή. Είμαι φοιτήτρια ψυχολογίας στο Πάντειο πανεπιστήμιο και τον τελευταίο καιρό μου αρέσει να μοιράζομαι τις σκέψεις μου και την γνώμη μου για τα βιβλία που διαβάζω στο instagram! Κρυφή μου αδυναμία είναι το pole dancing (κάτι που με έκανε να έρθω πολύ κοντά με την γυμναστική) και είμαι μεγάλο tv nerd!

9)Μιλήστε μας για τα επόμενα συγγραφικά σας σχέδια.

Πριν λίγο καιρό ολοκλήρωσα την δεύτερη ιστορία μου η οποία βρήκε το σπίτι της στις εκδόσεις Πηγή!
Είναι ένα ρομαντικό αυτή την φορά μυθιστόρημα και ανυπομονώ να φτάσει γρήγορα στα χέρια σας και να το διαβάσετε!

10)Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα να μας πείτε που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.

Εγώ σας ευχαριστώ! Μπορείτε να με βρείτε στο instagram: @athinakmt .


Μαθήματα πτώσης
Συγγραφέας: Αθηνά Καμάτσου,
ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ



Όλη της τη ζωή, η Έλενα μάχεται με ισχυρούς δαίμονες. Η θλίψη που ανθίζει μέσα της, οι εφιάλτες που φράζουν τον ύπνο της, ο θάνατος του πατέρα της, ακόμη και η διαρκής μάχη του μικρού της αδερφού με τον εαυτό του, την κάνουν να θέλει να παραιτηθεί από τη ζωή. Φθάνει στο χείλος του μπαλκονιού, κλείνει τα μάτια της και φαντάζεται τον εαυτό της ως έναν έκπτωτο άγγελο. Μα η φωνή του, τη σταματάει. Και της δίνει λόγο για να ζήσει. Τώρα, ανεστημένη από τους νεκρούς, καλείται να αντιμετωπίσει το ίδιο της το μυαλό. Αντιμέτωπη με τη μανιοκατάθλιψη, ούτε η ίδια ξέρει ποια από τις μάχες της είναι η ισχυρότερη.

«Ακροβατώ σε ένα σχοινί. Και ακριβώς από κάτω βρίσκονται οι σκέψεις και τα συναισθήματά μου. Μπορώ λοιπόν να κάνω τα πάντα. Να χορέψω, να χοροπηδήσω στον αέρα, να φθάσω τα σύννεφα… όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πέσω από αυτό. Γι’ αυτό και όλα μου φαίνονται σαν μια μακρινή ανάμνηση. Και σαν να μην τα έζησα εγώ η ίδια…» της λέω. Εκείνη κρέμεται από τα λόγια μου. «Τη μια, έχω ενέργεια για να κάνω τα πάντα και την άλλη κουλουριάζομαι στην μπανιέρα όπως τότε που έχασα τον πατέρα μου. Δεν μπορείς να μάθεις τι μου συμβαίνει γιατί ούτε εγώ η ίδια γνωρίζω».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard