ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. ΓΚΟΥΡΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ για το βιβλίο της «ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΜΑΡΟΚΟ» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

 Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK φιλοξενούμε τη συγγραφέα κ. ΓΚΟΥΡΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ, του βιβλίου «ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΜΑΡΟΚΟ», που εκδόθηκε από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ.



1)Κα ΓΚΟΥΡΑ, ευχαριστούμε που δεχτήκατε να μιλήσουμε και να γνωρίσουμε εσάς και το  βιβλίο σας. Πείτε μας, είχατε ονειρευτεί από μικρή να γίνεται συγγραφέας? πότε και πως ξεκινήσατε την συγγραφή?

Όταν ήμουν μικρή λάτρευα τα βιβλία, θεωρούσα τη συγγραφή σαν κάτι μαγικό και φυσικά δεν περνούσε από το μυαλό μου μια τέτοια ιδέα. Ονειρευόμουν να γνωρίσω τον κόσμο, να βρω τη δική μου θέση και αιτία ύπαρξης σ’ αυτόν. Η συγγραφή προέκυψε σε ώριμη ηλικία, αφού είχα ολοκληρώσει πολλούς κύκλους ζωής κι αισθάνθηκα πως υπήρχε λόγος να επικοινωνήσω μέσα από αυτήν.


2) Συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλίο σας «
ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΜΑΡΟΚΟ». Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης αυτού του μυθιστορήματος? 

Το Μαρόκο είναι παιδί της καραντίνας γι αυτό και έχει απορροφήσει τους κραδασμούςπου απορροφά το έμβρυο στην ενδομήτρια ζωή, δηλαδή όλες τις σκέψεις και τους προβληματισμούς- της συγκεκριμένης περιόδου- σχετικά με τις ανθρώπινες σχέσεις, τα προσωπικά αδιέξοδα, τη διαφορετικότητα, τις αρρώστιες και το τέλος το μεγάλο κεφάλαιο της μοναξιάς του σύγχρονου ανθρώπου. Η ανάγκη μου για ταξίδια και επικοινωνία έθεσε το πλαίσιο και έτσι προέκυψε το Μαρόκο. Οι τέσσερις ήρωες έχουν στοιχεία που ο καθένας μπορεί να αναγνωρίσει σα δικά του ή κάποιου φίλου. Το αποτέλεσμα μοιάζει με ανατολίτικο παραμύθι που έχει άρωμα σύγχρονης Ελλάδας


3)Ποια θεωρείται ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία?

 Τα δυνατά του στοιχεία είναι οι αλήθειες του που κάνουν τον αναγνώστη να ταυτίζεται



4)Ποια θεωρείτε ως την πιο σημαντική, ίσως και ανεξάντλητη, «πηγή ιδεών» για έναν συγγραφέα;

 Πιστεύω πως πηγή ιδεών είναι η ίδια η ζωή και φυσικά τα βιώματα και ο τρόπος εξέλιξης του καθενός


5)Ποιος πιστεύετε ότι πρέπει να είναι ο κύριος στόχος κατά τη συγγραφή ενός βιβλίου; Το οικονομικό όφελος, η φήμη ή η ικανοποίηση μιας εσωτερικής ανάγκης;

Αν δεν υπάρχει η εσωτερική ανάγκη θεωρώ πως τα μηνύματα δεν φτάνουν στον αποδέκτη


6)Γιατί πιστεύετε πως πρέπει να διαβάζουμε βιβλία;

 Το προφανές είναι η γνώση που αποκομίζουμε. Το διάβασμα του βιβλίου είναι ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο. Μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε άλλες απόψεις, αντιλήψεις, θεωρήσεις ζωής, ενδυναμώνει τη φαντασία, μας χαλαρώνει και ανάλογα με το είδος του αναγνώσματος μπορεί να βοηθήσει στην εξέλιξή μας.


7) Το πρώτο σας μυθιστόρημα ήδη εκδόθηκε και διαβάζεται από τους αναγνώστες. Ποια συμβουλή θα δίνατε σε έναν νέο συγγραφέα, που σκέπτεται να εκδώσει το πρώτο του βιβλίο?

Να έχει υπομονή και να αφουγκράζεται τους καιρούς


8)Θα ήθελα να μας πείτε μερικά πράγματα για εσάς, για να σας γνωρίσουμε καλύτερα. Μιλήστε μας για τα μελλοντικά σας σχέδια, τι καινούργιο ετοιμάζετε;

Η πραγματικότητα είναι πως όσο περισσότερο ασχολείσαι με το χώρο του βιβλίου και όσο πιο πολλά μαθαίνεις τόσο καταλαβαίνεις τη ρήση του Σωκράτη «Εν οίδα ότι ουδέν οίδα». Έτσι λοιπόν κι εγώ, έχοντας ξεκινήσει από το χώρο των θετικών επιστημών, σήμερα ασχολούμαι με τη συγγραφή, σπουδάζω επιμέλεια και διόρθωση κειμένου και είμαι πρωτοετής- ξανά- φοιτήτρια ψυχολογίας αυτή τη φορά.




Κάποτε στο Μαρόκο
Βιώνοντας τη διαφορετικότητα στη Σαχάρα
Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ - Αντιγόνη Γκούρα .

''Η Καζαμπλάνκα θα είναι για μένα πάντοτε ένα κομμάτι γης κρυστάλλινο, σχεδόν διάφανο. Πάνω του θ’ αντιφεγγίζονται τα συναισθήματα απ’ την πολύβουη συνάθροιση κατοίκων και επισκεπτών.''

Μαρόκο, η χώρα των αντιθέσεων. Ένας τόπος όπου η οροσειρά του Άτλαντα αγναντεύει τον Ωκεανό και οι ακτές ενώνονται µε την έρηµο Σαχάρα, εκεί που οι κόκκοι της άµµου συναγωνίζονται σε αριθµό εκείνους της κλεψύδρας του χρόνου. Στο Μαρόκο θα συναντηθούν οι δρόµοι των τεσσάρων, άγνωστων µεταξύ τους πρωταγωνιστών µας, στην πορεία τους μέσα σε πολύβουες πόλεις και την απεραντοσύνη της ερήµου. Aνάμεσα στους μύθους και την πραγματικότητα, οι ταξιδιώτες βλέπουν τους εφιάλτες να ζωντανεύουν σαν σκελετοί και αναμετριούνται μαζί τους. Θα καταφέρουν να τους ρίξουν στον ωκεανό;

H ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Η Αντιγόνη Γκούρα, στο πρώτο της μυθιστόρημα, μας καθιστά συνταξιδιώτες στη μαγευτική περιπέτεια τεσσάρων ετερόκλητων ανθρώπων, οι οποίοι αναζητούν απαντήσεις σε ερωτήματα που τους βασανίζουν σε ένα ξεχωριστό ταξίδι. Αντλώντας μνήμες και εμπειρίες από το ταξίδι της στο Μαρόκο, η συγγραφέας κατορθώνει να αναπλάσει με έναν εξαίσιο τρόπο τη μοναδική αυτή χώρα, γεμάτη εικόνες, χρώματα, αντιθέσεις και αρώματα Ανατολής και Αφρικής – το ιδανικό φόντο για μια πλοκή η οποία υπόσχεται να συναρπάσει τον αναγνώστη!


Η Αντιγόνη Γκούρα γεννήθηκε στην Ιθάκη τη δεκαετία του ’60. Σπούδασε Χηµεία, ασχολήθηκε µε την εκπαίδευση, τη ναυτιλία, τη ζωγραφική και τα τελευταία χρόνια µε τη λογοτεχνία. Τον Απρίλιο του 2021 κυκλοφόρησε η συλλογή διηγηµάτων της και µια νουβέλα µε γενικό τίτλο ''Σοβαρές Αντενδείξεις: για όσους έχασαν τα 21 γραµµάρια''. Το "Κάποτε στο Μαρόκο" είναι το πρώτο της µυθιστόρηµα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard