ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤO ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ.ΓΙΩΡΓΟ Σ.ΠΟΛΙΤΗ για το βιβλίο του «Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

 Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK  φιλοξενούμε το συγγραφέα κ. ΓΙΩΡΓΟ Σ. ΠΟΛΙΤΗ, του βιβλίου «Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ», που εκδόθηκε από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ.


Κε 
 ΠΟΛΙΤΗ, ευχαριστούμε που δεχτήκατε να μιλήσουμε ξανά, πέρασε σχεδόν 1 χρόνος από την κουβεντούλα μας για το βιβλίο σας ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΙΛΙ και επιστρέφετε με την έκδοση του νέου βιβλίου σας Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. 
 



1.Συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλίο σας «Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ». Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης αυτού του μυθιστορήματος?

Ευχαριστώ και εγώ το BEAUTY DAYS WITH A BOOK  για το βήμα που μου δίνει. Ξεκίνησα να γράφω αρχικά (έχοντας ήδη ολοκληρώσει ένα έργο) ανταλλαγές επιχειρημάτων για τη ζωή μεταξύ μιας κουρασμένης από τα χρόνια μεσόκοπης γυναίκας και μιας νέας αισιόδοξης κοπέλας. Δεν υπήρχε πρόθεση να δημιουργήσω κάποιο βιβλίο, εμβαθύνοντας όμως στα επιχειρήματα των δυο γυναικών χρειάστηκα για την περαιτέρω ανάπτυξή τους ένα πλαίσιο, μια οικογενειακή κατάσταση ας πούμε όπου θα δικαιολογούσε τις απόψεις τους. Με το που βρέθηκαν οι χαρακτήρες που πλαισίωναν τις δύο αυτές γυναίκες, αποφάσισα χωρίς δεύτερη σκέψη να το κάνω βιβλίο. Οι αρχικοί ρόλοι αναδιαμορφώθηκαν και προστέθηκαν και ορισμένοι άλλοι. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι σε αυτό το έργο συμπεριελήφθησαν λίγα μόνο επιχειρήματα των γυναικών από εκείνα που συνηγόρησαν στην συγγραφή του. 


2.Ποια θεωρείται ότι είναι τα δυνατά στοιχεία του βιβλίου σας? 

Η άποψή του κάθε συγγραφέα δεν μπορεί παρά να είναι υποκειμενική, καθόσον ο αναγνώστης θα ανακαλύψει τα δικά του ενδιαφέροντα σημεία με γνώμονα την προσωπική του ζωή και τις ανάγκες του. Πέραν αυτών θα μπορούσα να πω ότι η κεντρική ιδέα, το δίδαγμα αν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τον όρο είναι ότι ο καθένας δεν πρέπει απλά, αλλά οφείλει να ακολουθεί τις επιθυμίες του ασχέτως αν αυτές έρχονται αντιμέτωπες με τις ονομαζόμενες άξιες κοινωνικές θεσμίσεις. Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο ευμετάβλητο από την ηθική που ορίζει τόσο τις διαπροσωπικές μας σχέσεις όσο και αυτές του υποκειμένου με την κοινωνία. Σήμερα θεωρούμε (ως μονάδα ή ως κοινωνία) σωστό το ένα και αύριο το άλλο. Παλιά ήταν όνειδος μια γυναίκα να είναι ανύπαντρη και να έχει παιδί, σήμερα χαίρει της προστασίας της πολιτείας. Είναι κρίμα λοιπόν για τη χάρη των ιδεών μιας εποχής να χαραμίζουμε το πολυτιμότερο όλων. Τον χρόνο μας…


3.Πως αποφασίσατε τον τίτλο του βιβλίου, υπήρξε κάποιος άλλος που απορρίφθηκε ?

Όχι, αυτός ήταν ο βασικός τίτλος του έργου και ένας δεύτερος ως εναλλακτική λύση που όμως δεν χρειάστηκε, ο πρώτος κρίθηκε από τις εκδόσεις και ο καλύτερος.


4.Ποιοι είναι οι άνθρωποι που σας στηρίζουν στο συγγραφικό έργο σας και τι έχετε να τους πείτε?

Πλέον δεν χρειάζεται κάποιος να μου πει ενθαρρυντικά λόγια, οι άνθρωποι του στενού περιβάλλοντός μου θεωρούν αυτονόητο ότι κάθε χρόνο θα υπάρξει κι ένα επόμενο έργο. Αρχικά, πριν ακόμα εκδώσω το πρώτο μου έργο, δέκα και πλέον χρόνια πριν, υπήρξε η στήριξη της γυναίκας μου Εύης, να συνεχίζω να γράφω, την οποία και ευχαριστώ.


5.Μιλήστε μας για τα επόμενα συγγραφικά σας σχέδια. Τι να περιμένουμε από εσάς και πόσο σύντομα ?

Ένα επόμενο βιβλίο με τη συμπλήρωση του ενός χρόνου κυκλοφορίας του Επισκέπτη κι ακόμα ένα θεατρικό έργο την επόμενη σαιζόν εφ’ όσον όλα πάνε καλά και δεν υπάρξουν νέοι περιορισμοί λόγω της επιδημίας.


6.Εσείς διαβάζετε? πείτε μας συγγραφείς και βιβλία που ίσως σας έχουν επηρεάσει.

Δεν υπάρχει συγγραφέας που να μην έχει επιρροές. Αρχικά πριν ακόμα τελειώσω το σχολείο διάβαζα τα πάντα, αργότερα εστίασα σε συγκεκριμένους συγγραφείς. Προυστ, Καμύ, Μπέλλοου και φυσικά σε πολλούς άλλους.


7.Υπάρχουν βιβλία αγαπημένα στη βιβλιοθήκη σας που δε θα τα δανείζατε σε κανέναν και γιατί;

Ναι υπάρχουν βιβλία που δεν αποχωρίζομαι, βιβλία που διαβάζω διαρκώς, όπως για παράδειγμα το: Ευτυχισμένος θάνατος του Καμύ, ο λύκος της στέπας του Έσσε.


Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα  να μας πείτε πού και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.

Το βιβλίο χάρη στο σύστημα διανομής των εκδόσεων Ψυχογιός, υπάρχει σε όλα τα βιβλιοπωλεία, με εμένα μπορεί να συνομιλήσει ο κάθε αναγνώστης είτε στην επαγγελματική μου σελίδα στο facebook @politisgeo (Γιώργος Πολίτης writer) είτε σε αυτή που διατηρώ για τους φίλους μου (Γιώργος Σ. Πολίτης) όπου εκτός από βιβλία, γράφουμε ελεύθερα, αστεϊζόμαστε και συζητάμε για την καθημερινότητα.

 



Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΟΛΙΤΗΣ

Η Μαριγώ έφτασε στην εξώθυρα, έπιασε το χερούλι και το έστριψε. Όταν η πόρτα άνοιξε και είδε τον άντρα, ο τρόμος της έγινε πραγματικότητα.
«Εσύ;»
«Εγώ, ποιος ήθελες να ’ναι;»
«Τον σκότωσες… Φονιά, τον σκότωσες!»
Έκανε να τον χτυπήσει με τις γροθιές της προτού περάσει στο σπίτι της μέσα, που μύριζε φαγητό, αλλά δεν πρόλαβε…
Έπεσε λιπόθυμη καταγής.

Η Στασίνη είχε γονατίσει κατάχαμα. Είχε προσπαθήσει πολλές φορές να ξεκολλήσει τα λόγια από την κυρά της για να μάθει τα γεγονότα, αλλά πάντα εκείνη τα έκρυβε σαν να ήταν θησαυρός που ανήκε μονάχα στην ίδια.

Η σχέση των δύο γυναικών παράξενη στα μάτια πολλών, όχι, όμως, και σ’ αυτά της δούλης Στασίνης, που πρόσεχε και αγαπούσε αυτήν που τη διάταζε.

Η ιστορία μιας οικογένειας αρχίζει να ξεδιπλώνεται… Δύο αδερφές που μισήθηκαν και αγάπησαν τον ίδιο άντρα, ένας πατέρας που ανακάλυψε τον έρωτα μακριά από τη γυναίκα του, μια μάνα που επέστρεψε στην πρώτη της αγάπη, μια δολοφονία και, τέλος, μια δούλα με μια κυρά, μπλεγμένες οι δυο σε μια ιδιότυπη σχέση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard