ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. ΣΟΦΙΑ ΚΟΡΩΝΙΔΟΥ για το βιβλίο της «ΑΓΓΕΛΟΙ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ, ΔΙΑΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΒΟΛΙΑ» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ

 Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK φιλοξενούμε τη συγγραφέα κ. ΣΟΦΙΑ ΚΟΡΩΝΙΔΟΥ, του βιβλίου «ΑΓΓΕΛΟΙ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ, ΔΙΑΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΒΟΛΙΑ» που εκδόθηκε από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ.


1)Κα ΣΟΦΙΑ ΚΟΡΩΝΙΔΟΥ, ευχαριστούμε που δεχτήκατε να 
μιλήσουμε και να γνωρίσουμε εσάς και το  βιβλίο σας. Πείτε μας, είχατε ονειρευτεί από μικρή να γίνεται συγγραφέας? πότε και πως ξεκινήσατε την συγγραφή?

Η αγάπη μου για την συγγραφή είχε την αρχή της και ταυτίστηκε με την αγάπη μου για την ανάγνωση. Από πολύ μικρή, μόλις πρωτοέμαθα να διαβάζω, αγάπησα πολύ τη λογοτεχνία και την ανάγνωση κάθε είδους ιστορίας: από τα βιβλία της ελληνικής μυθολογίας και τα παραμύθια που μου αγόραζαν οι γονείς μου, μέχρι όλων των ειδών τα κόμικς από το περίπτερο του μπαμπά μου. Η ανάγνωση μού άνοιγε ένα νέο συναρπαστικό κόσμο γεμάτο δράση, συγκίνηση και γέλιο. Το να θελήσω να γράψω μια δική μου ιστορία και να προκαλέσω τέτοια συναισθήματα σε άλλους ανθρώπους ήταν ένα από τα παιδικά μου όνειρα. Από μικρούλα έγραφα παραμύθια και ποιήματα και φυσικά κρατούσα ημερολόγιο με τις σκέψεις και τις «περιπέτειες» μου. Πριν κάμποσα χρόνια, σε μια ιδιαίτερα σκοτεινή περίοδο της ζωής μου, για να αντιμετωπίσω την απραξία και την κατάθλιψη ξεκίνησα να γράφω τη δική μου ιστορία που, παρά τις κακοτοπιές των ηρώων, θα κατέληγε όπως θα διάλεγα εγώ να καταλήξει. Τα συναισθήματα μου, οι εμπειρίες μου, οι απόψεις μου για τη ζωή με βοήθησαν να χτίσω κομμάτι-κομμάτι το πρώτο μου μυθιστόρημα, το οποίο αρχικά, δεν είχα κανένα σκοπό να μοιραστώ με κανέναν παρά με τους στενούς μου φίλους. Από τότε κατάλαβα ότι η συγγραφή ήταν για μένα ο ιδανικός τρόπος αυτό- ψυχοθεραπείας.


2) Συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλίο σας «ΑΓΓΕΛΟΙ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ, ΔΙΑΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΒΟΛΙΑ». Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης αυτού του μυθιστορήματος? 

Οι μεγάλοι έρωτες, οι βουτηγμένοι στην αντίφαση, οι έρωτες που μας αναπτερώνουν και μας προσγειώνουν άτσαλα, που μας τρομάζουν και μας δίνουν θάρρος, που μας κάνουν ευάλωτους και δυνατούς ταυτόχρονα, που σταματούν το χρόνο και δίνουν χρώμα στο γκρίζο της πραγματικότητας ήταν πάντα οι αγαπημένοι μου. Όχι όμως οι σαχλοί τέλειοι έρωτες των ταινιών του Χόλυγουντ, αλλά οι γήινοι, αυτοί οι φορτωμένοι ατέλειες, που όμως είναι ατόφιοι και απόλυτοι.

«Η ακατανίκητη δύναμη που κάνει τη Γη να γυρίζει δεν είναι οι ευτυχισμένοι έρωτες αλλά όσοι συναντούν εμπόδια» είπε ο Μάρκες και φυσικά είχε όπως πάντα δίκιο. Αυτό λοιπόν το είδος του έρωτα, χωρίς μελοδραματισμό αλλά περιχυμένο με πυκνό σιρόπι αυτοσαρκασμού και πασπαλισμένο λίγη χρυσόσκονη αισιοδοξίας, ήταν η πηγή έμπνευσης μου για το «Άγγελοι και Δαίμονες, Διαόλια και Τριβόλια».


3)Ποια θεωρείται ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία?

Το χιούμορ και οι αλλεπάλληλες κωμικές καταστάσεις, οι οικείοι χαρακτήρες που εύκολα μπορεί κανείς να αναγνωρίσει ανάμεσα στους ανθρώπους που υπάρχουν γύρω του, και οι ανατροπές στην πορεία της ιστορίας.


4)Πως αποφασίσατε τον τίτλο του βιβλίου, υπήρξε κάποιος άλλος που απορρίφθηκε ?

Έχω ένα, ας πούμε, χάρισμα. Μόλις τελειώνει η ιστορία που γράφω ξέρω αμέσως πως θα την ονομάσω. Σπάνια χρειάζεται να αλλάξω κάποια λεπτομέρεια του τίτλου. Λόγω του ότι στο συγκεκριμένο χρονικό του έρωτα εμπλέκονται πολλοί «δεύτεροι» ήρωες που μπερδεύουν με τις πράξεις και τα λόγια τους το κουβάρι της πλοκής, άλλοι κακόβουλα κι άλλοι καλοπροαίρετα - όπως ακριβώς μας επηρεάζουν οι άνθρωποι που συναντούμε στη ζωή μας- ο τίτλος αυτός μου φάνηκε πολύ ταιριαστός. Το «Άγγελοι και Δαίμονες» ίσως να ήταν αρκετό, όμως το να προσθέσω το «Διαόλια και Τριβόλια» μου φάνηκε πως πρόσδιδε μια κωμική χροιά που προϊδεάζει τον αναγνώστη για το τι πρόκειται να συναντήσει.


5)Ποια θεωρείτε ως την πιο σημαντική, ίσως και ανεξάντλητη, «πηγή ιδεών» για έναν συγγραφέα;

Μα την ίδια τη ζωή! Αρκεί να ξέρεις πως να την παρατηρήσεις.


6)Γιατί πιστεύετε πως πρέπει να διαβάζουμε βιβλία;

Για πάρα πολλούς λόγους. Πέραν του ότι μαθαίνουμε ορθογραφία και μας βοηθούν με την ανάπτυξη του λόγου και της έκφρασης μας, γραπτής και προφορικής, οξύνουν τη φαντασία, καλλιεργούν την ενσυναίσθηση, μας διδάσκουν πράγματα που ίσως δεν θα μαθαίναμε αλλιώς- όπως γεωγραφία, ιστορία, κουλτούρες άλλων λαών- και κυρίως μας ταξιδεύουν και μας προσφέρουν μερικές στιγμές ανάσας από την ασφυξία της καθημερινότητας και των προβλημάτων που μας βαραίνουν όλους.


7) Ποια συμβουλή θα δίνατε σε έναν νέο συγγραφέα, που σκέπτεται να εκδώσει το πρώτο του βιβλίο?

Να το κάνει όταν νιώθει έτοιμος και ικανοποιημένος ο ίδιος από το πόνημα του. Να μην πτοηθεί από «όχι» και απορρίψεις – τεράστιοι συγγραφείς δέχτηκαν δεκάδες απορρίψεις πριν διαπρέψουν. Και το πιο σημαντικό, όταν τα καταφέρει, και το εύχομαι από την καρδιά μου να το καταφέρει, να μην αρχίσει να αισθάνεται και να φέρεται σαν να ανακάλυψε το Άγιο Δισκοπότηρο. Να παραμείνει σεμνός και προσγειωμένος.


8)Θα ήθελα να μας πείτε μερικά πράγματα για εσάς, για να σας γνωρίσουμε καλύτερα. Μιλήστε μας για τα μελλοντικά σας σχέδια, τι καινούργιο ετοιμάζετε;

Είμαι η Σοφία και είμαι καλά. Προσπαθώ συνεχώς να μαθαίνω καινούρια πράγματα, να μπλέκομαι σε νέες περιπέτειες και απολαμβάνω ότι μου έχει δώσει η ζωή. Συνεχίζω να γράφω ιστορίες γιατί με κρατούν σε επαφή με τον κόσμο γύρω μου (οξύμωρο αν σκεφτείς ότι γράφω κατάμονη μέσα στο γραφείο μου). Επί του παρόντος, γράφω ένα νέο μυθιστόρημα και έχω στο συρτάρι μου ένα εκατομμύριο (περίπου) μικρές ιστορίες. Το όνειρο μου είναι κάποτε να τις διαβάσετε όλες και να χαρείτε όσο χάρηκα εγώ όταν τις έγραφα.


9)Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα να μας πείτε που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.

Το βιβλίο μου, στα ράφια των μεγάλων βιβλιοπωλείων, με παραγγελία στα μικρότερα βιβλιοπωλεία και φυσικά ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του εκδοτικού της καρδιάς μας, του Υδροπλάνου, καθώς και σε άλλες ηλεκτρονικές σελίδες πωλήσεων βιβλίων της αρεσκείας σας.

Εμένα με βρίσκετε στο Facebook στη σελίδα μου Σοφία Κορωνίδου- συγγραφέας Ελάτε να γίνουμε πολλοί! και στο email μου skoronidou@hotmail.com.

Ευχαριστώ από την καρδιά μου για τη φιλοξενία!


Άγγελοι και Δαίμονες- Διαόλια και Τριβόλια!

Η Ρέα μόλις έχει μετακομίσει στο Βερολίνο και προσπαθεί να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον της, όταν γνωρίζει τον πάντα χαμογελαστό νεαρό Τόμας, ο οποίος θα τη βοηθήσει αλλά και θα τη βγάλει έξω από τα νερά της. Στη συνέχεια, ο ώριμος Κρίστιαν θα βρεθεί στον δρόμο της για να την αποπροσανατολίσει πλήρως. Τελικά, η Ρέα με ποιον θα νιώσει πραγματικά ερωτευμένη; Και θα μπορέσει να ζήσει μαζί του; Ή η σύνδεση που υπάρχει μεταξύ των δύο αντρών και τα διάφορα εμπόδια που θα ανακύψουν, θα αποτελέσουν ανυπέρβλητα εμπόδια; Ένα κωμικό ρομάντζο με αναπάντεχες εξελίξεις και μεταφυσικές πινελιές. Το χρονικό ενός αληθινά ρομαντικού έρωτα. Μια ιστορία κωμικών συμπτώσεων, υπερρεαλιστικών ανατροπών και ανθρώπινων παρεξηγήσεων, στην οποία άγγελοι και δαίμονες εμφανίζονται από το πουθενά, δημιουργώντας ακόμα περισσότερα μπλεξίματα στους ήδη αποπροσανατολισμένους ήρωές της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard