ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. ΒΙΟΛΕΤΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ για το βιβλίο της «ΛΙΟΓΕΡΜΑ» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ


Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK φιλοξενούμε τη συγγραφέα κ. ΒΙΟΛΕΤΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ με το βιβλίο της, «ΛΙΟΓΕΡΜΑ» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ



1)Κα ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλίο σας. Πότε ξεκινήσατε να το γράφετε και πόσο καιρό σας πήρε για να το τελειώσετε;

Θα ήθελα πριν απαντήσω να σας ευχαριστήσω πολύ για την φιλοξενία.

Το βιβλίο μου ξεκίνησε το 2017 και ολοκληρώθηκε το 2021 μέσα απο πολλές παλινδρομήσεις. Κι αφού πέρασε απο τα σαράντα κύματα του σβήσε γράψε κατάφερε να ολοκληρωθεί εν μέσω καραντίνας.


2) Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης του βιβλίου σας?

Πηγή έμπνευσης για κάθε άνθρωπο που έχει να πει κάτι γράφοντας ένα βιβλίο είναι τα συσσωρευμένα ερεθίσματα που βιώνει στην ζωή του. Αυτά αντλούνται κυρίως από τον μικρόκοσμο που μας περιβάλει.

3) Τι ιδιαίτερο θα διαβάσουμε σ αυτό το βιβλίο? Αν ήσασταν ένας απλός αναγνώστης του, ποια θα θεωρούσατε ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία?

Μάλλον δεν θα μπορούσα να είμαι αντικειμενικός αναγνώστης για το δικό μου βιβλίο. Όμως αυτό που κυρίως μπορεί κάποιος να διακρίνει  διαβάζοντας το είναι: Η διαχείριση της ζωής μέσα απ τα τραύματα και τις απώλειες. Εάν το πάρει κάποιος ας δώσει έμφαση σε αυτά που λέει κυρίως ο ψυχίατρος Τζεφ.

4)Πως αποφασίσατε τον τίτλο του βιβλίου, υπήρξε κάποιος άλλος που απορρίφθηκε ?

Διαβάζοντας το βιβλίο μου ο Βασίλης Βασιλικός, όταν ακόμη ήταν ένα πρόχειρα δεμένο (στην κυριολεξία) μάτσο από σελίδες  Α4 προέκυψε το εξής.

Μέσα από όλες τις σημειώσεις που μου έκανε με μολύβι δηλώνοντας πως του άρεσε, μια ή δυο αν θυμάμαι καλά ήταν προτροπές για τίτλο, που προέρχονταν από συγκεκριμένες φράσεις.

Όμως ο τίτλος είχε προαποφασιστεί όταν ένας φίλος μου από το εξωτερικό μου έστειλε μια φωτογραφία που απεικόνιζε ένα τεράστιο γυάλινο κτήριο.

Σε όλα τα παράθυρα του καθρεφτίζονταν ο ήλιος την ώρα που έδυε.

Ήταν μια συγκλονιστική φωτογραφία και από αυτήν ακριβώς πήρε τον τίτλο το βιβλίο.


5)Γιατί πιστεύετε πως πρέπει να διαβάζουμε βιβλία;

Πιστεύω ακράδαντα πως όπως ακριβώς χορταίνουμε την πείνα μας ώστε να τραφεί το σώμα μας. Έτσι ακριβώς ταΐζουμε τον εγκέφαλο μας με ανάγνωση ώστε να τραφεί η κρίση μας.

Δεν νοείται καλλιέργεια στον άνθρωπο χωρίς διάβασμα.


6)Ποιο νομίζετε ότι θα είναι το μέλλον του ελληνικού βιβλίου τα επόμενα χρόνια;

Ειλικρινά δεν μπορώ να μαντέψω τι θα γίνει στο μέλλον γιατί η πληροφορία, η τεχνίτη νοημοσύνη και εν γένη το διαδίκτυο έχουν πάρει τόσο μεγάλο κομμάτι από την καθημερινότητα όλων μας που είναι αδύνατον να πει κάποιος με σιγουριά τι μέλλει γενέσθαι με το Ελληνικό βιβλίο. Αυτό που εύχομαι όμως είναι όλοι όσοι αγαπούν το γράψιμο να συνεχίσουν να το κάνουν.

 


7)Αν έπρεπε να επιλέξετε ανάμεσα στο έντυπο ή στο ηλεκτρονικό βιβλίο, εσείς ποιο θα επιλέγατε;

Σίγουρα το βιβλίο για μένα έχει άλλη μαγεία. Αυτό ξεκινάει από την στιγμή που αρχίζω να το πιάνω στα χέρια μου. Αυτή η ώρα είναι η ώρα της κατάκτησης.

Έχω μια πολύ ιδιαίτερη σχέση μαζί του και ιδίως αν με πάρει μαζί του απ την αρχή, υπογραμμίζω φράσεις, λέξεις ακόμη και ολόκληρες παραγράφους κρατώ με υποσημειώσεις ώστε να μπορώ εύκολα να ανατρέξω.

Το βιβλίο είναι για μένα αναντικατάστατο.

Φυσικά και θα διαβάσω και από το διαδίκτυο όμως με τα βιβλία έχω άλλη σχέση. Μια σχέση στοργής.


8)Πείτε μας τι διαβάζετε αυτό τον καιρό και αν υπάρχουν αγαπημένα βιβλία στη βιβλιοθήκη σας, που δε θα τα δανείζατε σε κανέναν και γιατί;

Πάντα διαβάζω, αυτή είναι μια εσωτερική ανάγκη που όσο περνούν τα χρόνια αυξάνει γεωμετρικά.

Μπορώ να σας πω πως δεν υπάρχουν αγαπημένα βιβλία αλλά αγαπημένοι συγγραφείς στην βιβλιοθήκη μου.

Όταν ήμουν μικρή έκανα το λάθος και δάνειζα βιβλία και έτσι έχασα και κάποιες πολύ σπάνιες εκδόσεις.

Τώρα πλέον δεν δανείζω γιατί είμαι πολύ κτητική απέναντι τους. Αυτό γιατί μπορώ ανατρέχοντας σ αυτά και στις σημειώσεις μου επάνω τους να έχω την σχέση που προανέφερα.



9)Θα ήθελα να μας πείτε μερικά πράγματα για εσάς, για να σας γνωρίσουμε καλύτερα.

Νομίζω πως η ζωή μου δεν έχει κάτι το πολύ ενδιαφέρον ώστε χρειαστεί να σας κουράσω.

Μια απλή καθημερινή γυναίκα της διπλανής πόρτας είμαι που, για αρκετά χρόνια επιχειρούσα στον κόσμο της μόδας. Είμαι μητέρα δυο καταπληκτικών παιδιών που το καθένα έδωσε τον δικό του αγώνα και πήρε την θέση του στην ζωή. Τώρα περιμένω και το πρώτο μου εγγονάκι και χαίρομαι αφάνταστα.

Γράφω και ζωγραφίζω από όταν άρχισα να πιάνω τα πρώτα μολύβια στα χέρια μου.

Παράλληλα με τις σπουδές μου εργαζόμουν και με απασχολούσαν πολύ τα κοινά. Τα τελευταία χρόνια κάνω θητεία δίπλα σε μεγάλους συγγραφείς όπως ο Βασίλης Βασιλικός, και ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος, ίσως είναι από τις καλύτερες μου ενασχολήσεις έως τώρα.

Σαν άνθρωπος είμαι αρκετά κοινωνική και λατρεύω τα ταξίδια.

Με όλες τις αντιξοότητες που είχε η ζωή μου θεωρώ πως ήταν μια καλή ζωή.



10) Μιλήστε μας για τα μελλοντικά σας σχέδια, τι καινούργιο ετοιμάζετε;

Ναι ήδη έχω καταπιαστεί με την συγγραφή ενός νέου βιβλίου το οποίο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την θεματολογία του προηγούμενου.

Αυτό πραγματεύεται πολιτική σάτιρα και εισαγωγή νέων μεθόδων στην τρομοκρατία.



Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα να μας πείτε που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.

Το βιβλίο μου μπορείτε σίγουρα να το βρείτε μπαίνοντας στην σελίδα του εκδοτικού “ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ„ και μα το παραγγείλετε καθώς και σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Μαζί μου μπορείτε να επικοινωνήστε στην ταχυδρομική μου διεύθυνση vasileiouvi@gmail.com Και φυσικά μέσω του εκδοτικού που έχει σταθεί δίπλα μου σε κάθε βήμα αυτού του εγχειρήματος.


Σας ευχαριστώ και πάλι από καρδιάς.

 



ΛΙΟΓΕΡΜΑ
ΒΙΟΛΕΤΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Η Βερονίκη ακολουθεί στην Αμερική τη θεία της. Κι όταν ο θάνατος εισβάλλει στην εύθραυστη ισορροπία της εφηβείας της, είναι πεπεισμένη πως έχει διαπραχθεί βίαιος φόνος. Πώς
όμως να το αποδείξει;
Χρόνια αργότερα, ζώντας ακόμη ανάμεσα σε δύο κόσμους, δημιουργεί έναν διεθνούς ακτινοβολίας οίκο μόδας. Ταξιδεύοντας πια με όλους τους ανέμους, μεθάει από έρωτα κι ένα υδραίικο αεράκι.
Ώσπου τη βάζει ξανά στο μάτι η ειμαρμένη… Και τότε θυμάται: Στην πραγματική ζωή δεν υπάρχουν προειδοποιήσεις.

«Το Λιόγερμα το διάβασα μονορούφι, εντυπωσιασμένος από την έντονη ζωή των πρωταγωνιστών και τη συναρπαστική πλοκή του
μυθιστορήματος».
Βασίλης Βασιλικός (Νοέμβρης 2021)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard