Cake Yazdi, υπέροχα cupcakes με κάρδαμο και ροδόνερο.



Στο πρόσφατο ταξίδι μου στο Ιράν επισκέφτηκα την πόλη Yazd η οποία βρίσκεται καταμεσής της ερήμου και φημίζεται για τα πλίθινα σπίτια της, τους πύργους ανέμου, τους Ζωροάστρες και τους ναούς της φωτιάς, τα πανέμορφα μεταξωτά υφάσματα και τα υπέροχα γλυκά της. 

Εδώ είχα την τύχη να δοκιμάσω ένα υπέροχο γλυκό, το cake yazdi που δεν είναι κάτι άλλο από cupcake με υπέροχα αρωματικά υλικά οπως το κάρδαμο και το ροδόνερο.

 Φυσικά επέστρεψα με την συνταγή στα χέρια μου την οποία θα μοιραστώ αμέσως μαζί σας.




ΥΛΙΚΑ

300 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού κάρδαμο, αλεσμένο
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 αυγά
200 gr ζάχαρη
250 gr γιαούρτι πλήρες
4 κουταλιές της σούπας ροδόνερο
1/4 κουταλάκι του γλυκού σαφράν, αλεσμένο και διαλυμένο σε 3 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
113 gr φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο απαλά

Επικάλυψη
1 κουταλιά της σούπας φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού ροδοπέταλα (προαιρετικά)



ΟΔΗΓΙΕΣ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190° C.
Λαδώστε απαλά τις φόρμες για μάφιν
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κάρδαμο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά.
Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο στεγνό μείγμα και ανακατέψτεουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μην ανακατεύετε υπερβολικά.
Γεμίστε ομοιόμορφα τις φόρμες με το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 25 με 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα μάφιν και να βγει καθαρή μια δοκιμή οδοντογλυφίδας.
Βγάζουμε από το φούρνο και τοποθετούμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε την επικάλυψη όσο είναι ζεστή.
Αποθήκευσε σε ένα αεροστεγές δοχείο.


Για 12 μερίδες

Απολαύστε τα, με τον καφέ σας ή ένα φλυτζάνι τσάι οπως κάνουν και οι Ιρανοί. 
Αρωματίστε τον καφέ ή το τσάι σας με ροδόνερο ή κάρδαμο για πιο ωραία γεύση, μια συνήθεια των λαών της Μέσης Ανατολής. 

Η συνταγή είναι του Ιρανού Omid Roustaei που ζει στην Αμερική και διατηρεί το site https://thecaspianchef.com/about-me/ με υπέροχες συνταγές της χώρας από όπου κατάγεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard