ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΣΟΦΙΑΝΙΔΗ ΠΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ «ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ » από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΥΛΑΤΟΣ

 Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK φιλοξενούμε τον συγγραφέα του βιβλίου «ΗΡΑΚΛΗΣ-ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ», τον κ. ΣΟΦΙΑΝΙΔΗ ΠΕΤΡΟ


Κε ΣΟΦΙΑΝΙΔΗ ΠΕΤΡΟ, ευχαριστούμε που δεχτήκατε να μιλήσουμε και να γνωρίσουμε εσάς και τα βιβλία σας. 

Γειά σας, ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση, τους θερμούς μου χαιρετισμούς σε όλους τους αναγνώστες. 

1)Μιλήσετε για εσάς, για να σας γνωρίσουμε καλύτερα. Πως και πότε αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την συγγραφή? Είχατε ονειρευτεί από μικρός να γίνετε συγγραφέας? 

Λίγα λόγια που θα μπορούσα να αναφέρω για εμένα είναι πως εκτός από την συγγραφή, ασχολούμαι με την μουσική, σαν μουσικός, μουσικός παραγωγός και ανεξάρτητος καλλιτέχνης, ενώ έχω υπάρξει και για μερικά χρόνια ραδιοφωνικός παραγωγός. Όσον αφορά στην συγγραφή, στην πραγματικότητα δεν ήταν κάποια απόφαση που πήρα, αλλά απλώς συνέβη! Είχα από μικρός κάποιες συγγραφικές "ανησυχίες", όμως ποτέ δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία, μέχρι πριν από περίπου επτά χρόνια που άρχισα να αποτυπώνω τις σκέψεις μου στο χαρτί. Τότε ήταν που ουσιαστικά άρχισα να με "ονειρεύομαι" σαν συγγραφέα. 

2) Συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλίο σας «ΗΡΑΚΛΗΣ-ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ». Πείτε μας πώς γεννήθηκε η ιδέα αυτής της τριλογίας, η οποία άνοιξε με το πρώτο σας βιβλίο «Μαίανδρος-Το βουνό των Κενταύρων»; Πότε ξεκινήσατε να τα γράφετε και πόσο καιρό σας πήρε για να τα τελειώσετε;

 Η όλη ιστορία γεννήθηκε μέσα μου όταν σε ένα ταξίδι που έκανα στο Πήλιο, έψαχνα για σουβενίρ και παρατήρησα κάποια μαγνητάκια τα οποία είχαν έναν κένταυρο και μια αναγραφή που έγραφε "Κένταυρος-Πήλιο". Τότε έμαθα πως το Πήλιο, είναι γνωστό και ως "Το βουνό των κενταύρων". Το πρώτο πράγμα που αναρωτήθηκα μέσα μου ήταν "Γιατί;". Κάπως έτσι άναψε μέσα μου η σπίθα για να εμπνευστώ όλη αυτή την ιστορία. 

3) Μια ιστορία με δράση, περιπέτεια, αναδρομή στην αρχαιότητα, με πολλά ιστορικά στοιχεία λοιπόν. Μιλήστε μας για το πώς καταφέρατε να συλλέξετε τόσες πολλές πληροφορίες, ποιος σας βοήθησε και πόσο δύσκολο ήταν όλο αυτό;

 Ύστερα από την έμπνευση της ιστορίας, για περίπου έναν χρόνο έψαχνα πληροφορίες για το Πήλιο, τους κενταύρους, την αρχαία πόλη της Ιωλκού, την ιστορία της περιοχής και προσπαθούσα να "χτίσω" μια δική μου υπόθεση-πλοκή. Δεν με βοήθησε κανένας. Απλώς με τις πληροφορίες που έπαιρνα από βιβλία και από το internet αναφορικά με την μυθολογία και την αρχαιότητα, έπλαθα σιγά-σιγά την ιστορία στο κεφάλι μου. Όταν κατέληξα έφτιαξα έναν κορμό, τον χώρισα σε τρία μέρη και ξεκίνησα να γράφω. Στην πραγματικότητα το κάθε βιβλίο μου πήρε το πολύ 10-15 ημέρες να το γράψω. Το δύσκολο είναι το μετά, να το ξαναδιαβάσεις, να διορθώσεις τα κακώς κείμενα και να το τελειοποιήσεις για να κυκλοφορήσει. 

4) Πώς αποφασίσατε τον τίτλο του βιβλίου; Υπήρξε κάποιος άλλος που απορρίφθηκε;

 Τον βασικό τίτλο της τριλογίας, δηλαδή "Το βουνό των Κενταύρων", τον αποφάσισα διότι στο τέλος της ιστορίας, αποκαλύπτω την δική μου εκδοχή στο ερώτημα, "γιατί το Πήλιο ονομάζεται έτσι", δίνω δηλαδή την απάντηση στην δική μου αρχική ερώτηση. Ένας ακόμα λόγος ήταν ότι δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο και κάτι τόσο ξεχωριστό στην αγορά με αντίστοιχο τίτλο. Από εκεί και πέρα, το κάθε βιβλίο έχει έναν υπότιτλο. Το Α'Βιβλίο είναι "Μαίανδρος-Το Βουνό των Κενταύρων" και το Β' Βιβλίο "Ηρακλής-Το Βουνό των Κενταύρων". Αυτό γίνεται διότι η ιστορία των βιβλίων κρίνεται από τον "Μαίανδρο", που στην πράξη δεν είναι κάποιος χαρακτήρας αλλά κάποιο αντικείμενο και από τον "Ηρακλή" αντίστοιχα. 

5) Μιλήστε μας για την συνεργασια σας με τις Εκδόσεις Φυλάτος.

 Έχω μια πολλή καλή συνεργασία με τους ανθρώπους του εκδοτικού. Καταλαβαίνουν αυτά που ζητάω, είναι συνεργάσιμοι και όλα γίνονται με την σύμφωνη γνώμη μου. Τους ευχαριστώ πολύ. 

6)Κάθε μέρα βλέπουμε να εκδίδονται καινούργια βιβλία και συνεχώς μας συστήνονται καινούργιοι συγγραφείς. Ποιο νομίζετε ότι είναι το πακέτο που πρέπει να διαθέτει ένας συγγραφέας για να μας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις? 

Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιο "πακέτο". Ο καθένας είναι ξεχωριστός και γράφει με τον δικό του τρόπο. Εγώ προσωπικά σαν Πέτρος και σαν συγγραφέας προτιμώ να μην γράφω πολλές λεπτομέρειες και πολλές κουραστικές περιγραφές, διότι και σαν αναγνώστης δεν το απολαμβάνω ιδιαίτερα. Δίνω έμφαση στην περιγραφή και εξιστόρηση της ιστορίας. Θέλω να μπαίνει ο κόσμος μέσα στην ιστορία, να ταυτίζεται και να ζει την δράση των πρωταγωνιστών, κάτι το οποίο φαίνεται να έχω πετύχει, βάσει των θετικών σχολίων των αναγνωστών μας. Από εκεί και πέρα, τα βιβλία θέλουν τον χρόνο τους. Το πιο εύκολο είναι να εκδοθεί ένα βιβλίο. Το θέμα είναι τι θα κάνεις μετά. Πρέπει να ασχολείσαι συνεχώς και αδιαλήπτως στο να γίνει γνωστό το βιβλίο. Πάντως εγώ προσωπικά, πιστεύω πάρα πολύ στην ιστορία που έχω γράψει και δουλεύω πολύ στην διάδοσή της. Πιστεύω πως έχει να δώσει πολλά στον κόσμο. 

7)Ποια σειρά ή φράση θα θέλατε να υπογραμμίσει κάποιος που διάβασε το βιβλίο σας και γιατί? 

Δεν ξέρω αν μπορώ να σημειώσω μόνο μια φράση. Στα βιβλία μου γενικά περνάω κάποια μηνύματα. Τα μηνύματα αυτά αφορούν θέματα όπως η ενότητα, η πίστη στους εαυτούς μας και η "μάχη" μας για την επίτευξη των προσωπικών μας στόχων. Θα δανειστώ μια μικρή παράγραφο από το Β' Βιβλίο, που αποτυπώνει τα παραπάνω. Είναι τα λόγια του Ηρακλή προς τους στρατιώτες του πρίν την μάχη: "-Άντρες μου, γενναίοι. Ήρθε η ώρα να αποδείξετε την αξία σας. Ήρθε η ώρα να πολεμήσουμε για ένα ιδανικό το οποίο είναι υπό απειλή και πρέπει να το υπερασπιστούμε, όπως θα έκαναν και οι πατέρες μας, οι Θεοί. Αυτό θα πει ελευθερία. Να ζήσουμε, δηλαδή, όπως εμείς επιθυμούμε, να πιστέψουμε, όπου εμείς θέλουμε χωρίς να μας επιβάλλει κανείς τίποτα. Εμείς κρατάμε τις τύχες στα χέρια μας. Εμείς φτιάχνουμε το μέλλον μας χτίζοντας το παρόν μας. Ας γκρεμίσουμε, λοιπόν, τα θεμέλια, τα οποία έχτισαν άλλοι και πάτησαν πάνω στα σώματά μας, και ας χτίσουμε καινούρια. Σ’ αυτά θα πατήσουμε όλοι εμείς μαζί, ενωμένοι και ελεύθεροι." 

8)Μιλήστε μας για τα μελλοντικά σας σχέδια, τι καινούργιο ετοιμάζετε και πότε θα δούμε το επόμενο και τελευταίο βιβλίο της τριλογίας? 

Στο παρόν παίρνω τον χρόνο μου διότι η έκδοση του Β' Βιβλίου είναι πολύ πρόσφατη και στο άμεσο μέλλον θα ξεκινήσω να γράφω τον "επίλογο" της τριλογίας. Δεν θέλω να βιαστώ. Θέλω να το κάνω με την ησυχία μου και να δώσω όλο μου το είναι για να δημιουργήσω το επικό κλείσιμο της τριλογίας.

 9)Πείτε μας, αγαπημένα σας βιβλία και συγγραφείς. 

Μου αρέσουν περισσότερο βιβλία φαντασίας. Εννοείται πως απολαμβάνω όλα τα "κλασικά" πλέον πχ "Harry Potter", Lord of the Rings", μου αρέσουν επίσης πολύ τα "Star Wars" τα οποία βγαίνουν και σαν comics, αλλά και κάτι εντελώς διαφορετικό όπως "Το φάντασμα της όπερας". Λατρεύω επίσης ότι έχει να κάνει με αρχαίους πολιτισμούς και ειδικά με την αρχαία Ελλάδα, όπως "Η κάθοδος των μυρίων" και αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους. Ότι μου τραβήξει το ενδιαφέρον το διαβάζω. 

10)Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα να μας πείτε που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.

Τα βιβλία της τριλογίας κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Φυλάτος. Μπορείτε να τα βρείτε στο www.fylatos.com, τηλεφωνικά στο 2310 821622 καθώς και σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Μάλιστα υπάρχει και μια ιδανική προσφορά για περιορισμένο χρονικό διάστημα! Μπορείτε να αποκτήσετε τα δύο βιβλία της σειράς με έκπτωση -25%! Από 27,32€ ΜΟΝΟ 20,45€! 

Στο www.fylatos.com, βάζετε και τα δυο βιβλία στο καλάθι και στο Check out χρησιμοποιείτε τον κωδικό "Newbook25" και παίρνετε αυτόματα την έκπτωση. Μπορείτε να μας βρείτε στα παρακάτω social media: Το Βουνό των Κενταύρων Facebook: https://www.facebook.com/tovounotwnkentavrwn

Instagram: https://www.instagram.com/to_vouno_twn_kentavrwn/ 

Πέτρος Σοφιανίδης-Συγγραφέας Facebook:https://www.facebook.com/sofianidis.petros/

Instagram:https://www.instagram.com/peter_rocknroll/ 

Εκδόσεις Φυλάτος Facebook: https://www.facebook.com/fylatospublishing

 Instagram: https://www.instagram.com/fylatospublishing/ 

Σας ευχαριστώ πολύ για την όμορφη συνέντευξη!



Ηρακλής-Το βουνό των Κενταύρων
Συγγραφέας - Πέτρου Σοφιανίδης

Fylatos Publishing / Εκδόσεις Φυλάτος


Ο κόσμος είναι υπό απειλή. Η Σκοτεινή Τριάδα, έχοντας στην κατοχή της τον Μαίανδρο και πλαισιωμένη από τον Νέσσο και τους Κενταύρους, επιδιώκει να κυριαρχήσει και να υποδουλώσει όλους τους ανθρώπους.
Οι σύμμαχοι των Βασιλείων της Ελλάδας, όντας πρώτη φορά ενωμένοι, προσπαθούν μαζί να βρουν τρόπο να σταματήσουν την ορμώμενη καταστροφή. Έχοντας χάσει ήδη από το πλευρό τους, τους ισχυρούς Θεούς του Ολύμπου, όλα μοιάζουν να είναι μάταια και αναποτελεσματικά.
Τότε, μέσα στην απόλυτη ταραχή και αναρχία, εμφανίζεται ο
παντοδύναμος Ηρακλής, φέρνοντας ξανά την ελπίδα στους
υπερασπιστές της ελευθερίας.
Θα καταφέρει ο ημίθεος να βοηθήσει τους συμμάχους ή μήπως είναι ήδη πολύ αργά; Μήπως το σκοτάδι έχει ήδη κυριαρχήσει; Ή μήπως μια ελάχιστη ακτίνα φωτός είναι αρκετή για να το διαλύσει;
Οι ήρωές μας έρχονται αντιμέτωποι με τις πιο δύσκολες και αντίξοες καταστάσεις. Πρέπει να δώσουν την ύστατη μάχη για την ελευθερία.
Θα τα καταφέρουν;
Ο πόλεμος συνεχίζεται.
Η μάχη μαίνεται.
Η συνέχεια της τριλογίας είναι εδώ για να σας καθηλώσει.
Είστε έτοιμοι για τη μάχη; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard