ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ για το βιβλίο της «Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

 Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK  φιλοξενούμε τη συγγραφέα κ. ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ, του βιβλίου «Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ», που εκδόθηκε από τις  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ.


Κα ΙΩΑΝΝΟΥ, ευχαριστούμε που δεχτήκατε να μιλήσουμε και να γνωρίσουμε εσάς και το βιβλίο σας.

Μεγάλη μου χαρά που συνομιλώ μαζί σας και σας ευχαριστώ πολύ που με φιλοξενείτε στο BEAUTYDAYSWITHABOOK!

1)Πείτε μας, είχατε ονειρευτεί από μικρή να γίνεται συγγραφέας? πότε και πως ξεκινήσατε την συγγραφή. 

Ειλικρινά, δεν ήταν όνειρο, σίγουρα όμως ήταν ανάγκη. Ποτέ δεν ονειρεύτηκα να γίνω συγγραφέας, παρόλα αυτά έγραφα μανιωδώς ιστορίες και παραμύθια από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Ήταν μια διαδικασία που μου έδινε την ευκαιρία να εκφράζομαι και με έκανε να νιώθω χαρούμενη και πλήρης. Μπροστά στις ιστορίες μου ωχριούσαν ακόμα κι αυτά τα διαλείμματα στο σχολείο, αφού αυτό που με ενδιέφερε περισσότερο ήταν να φτιάχνω καινούργιους κόσμους στη φαντασία μου. Πιστέψτε με, το ίδιο εξακολουθεί να ισχύει ακόμα και σήμερα!

2)Συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλίο σας «Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ». Πότε ξεκινήσατε να το γράφετε και ποια ήταν η πηγή έμπνευσης σας?

Ο Χορός της Θεάς είναι ένα αρχαιολογικό θρίλερ, μια καταιγιστική περιπέτεια γεμάτη αγωνία, γρίφους και σύμβολα από την αρχαία ελληνική μυθολογία και ιστορία και δυνατούς έρωτες που ηλεκτρίζουν τους πρωταγωνιστές. Είναι το αποτέλεσμα εντατικής καθημερινής δουλειάς ενός χρόνου. Πηγή έμπνευσής μου στάθηκε μία επίσκεψη στο ιερό της Αρτέμιδας στη Βραυρώνα. Εκεί απομονώθηκα από την παρέα μου γιατί σχεδόν ‘άκουσα’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο να μου ψιθυρίζει την ιστορία του Χορού της Θεάς. Κάπως έτσι ξεκίνησε να γράφεται αυτό το βιβλίο.

3)Τι ιδιαίτερο θα διαβάσουμε σ αυτό το βιβλίο ?Αν ήσασταν ένας απλός αναγνώστης του, ποια θα θεωρούσατε ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία? 

Η γρήγορη περιπέτεια! Το μυστήριο! Το συναίσθημα, οι ίντριγκες, οι έρωτες! Οι έξυπνοι γρίφοι και τα σύμβολα από την ελληνική ιστορία και μυθολογία! Η εκπληκτική τετράδα των πρωταγωνιστών! Οι χαρακτήρες και οι μεταξύ τους διαδράσεις! Η ανατομία της σχέσης μεταξύ των δύο αδερφών! Οι αρχαιολογικοί χώροι και οι στοές! Η κρυφή άγνωστη Αθήνα που δεν έχετε δει ποτέ! Διαλέξτε και πάρτε.

4)Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να αποκομίσει ο αναγνώστης σας.

Μπορεί το κακό να είναι παντοδύναμο, να είναι σκοτεινό και να διαθέτει όλα τα μέσα, όμως το φως έχει την ικανότητα να χώνεται στις χαραμάδες, να διαλύει το πιο βαθύ σκοτάδι και να αποδυναμώνει την αγριότητα του.

5)Από που έχετε συγκεντρώσει τόσες πληροφορίες, σχετικά με την υπόθεση του βιβλίου? και πόσο εύκολο ήταν?

Πάντα ξεκινάω με έρευνα στο διαδίκτυο για την εξεύρεση της σχετικής βιβλιογραφίας και κατόπιν αγοράζω τα βιβλία και βυθίζομαι στη μελέτη. Πάντως για ένα πράγμα έχετε δίκιο, συνέλεξα ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών, καθώς δε μπορούσα να σταματήσω να διαβάζω για την αρχαία ιστορία και τη μυθολογία μας. Προσπάθησα όμως πολύ συνειδητά να αποφύγω την υπερδοσολογία και στο βιβλίο τελικά μπήκε ένα λογικό ποσοστό πληροφορίας, ούτως ώστε να ‘νοστιμίσει’ το κείμενο χωρίς όμως να ‘μπουκώσει’ τον αναγνώστη.

6)Πως αποφασίσατε τον τίτλο του βιβλίου, υπήρξε κάποιος άλλος που απορρίφθηκε ?

Ο τίτλος είναι συμβολικός και ο αναγνώστης που θα διαβάσει το βιβλίο θα καταλάβει τι εννοώ. Ήταν μια ομόφωνη απόφαση που άρεσε πολύ και σε μένα και στον εκδοτικό.

 7) Μιλήστε μας για την συνεργασία σας, με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Είμαι γνήσιο παιδί των εκδόσεων Ψυχογιός. Είναι η εκδοτική μου οικογένεια και εκεί έχουν εκδοθεί όλα μου τα βιβλία. Δε μπορώ να φανταστώ την πορεία μου στο μονοπάτι της συγγραφής χωρίς τον εκδοτικό μου οίκο. Πίστεψαν σε μένα και στο πρώτο μου μυθιστόρημα, όταν δεν γνώριζα κανέναν στο χώρο και δεν είχα καμία επαφή με τα εκδοτικά δρώμενα. Είναι μια ομάδα δυνατή, σφιχτοδεμένη, γνωρίζουν καλά τη δουλειά τους και την κάνουν με αξιοπρέπεια και μεράκι, σεβόμενοι τους αναγνώστες και τους συγγραφείς τους. Με δύο λέξεις : Είμαι τυχερή!

8) Έχουμε διαβάσει και άλλα βιβλία σας, το κάθε ένα από αυτά, με μια διαφορετική και ιδιαίτερη ιστορία. Ποια θεωρείτε ως την πιο σημαντική, ίσως και ανεξάντλητη, «πηγή ιδεών» για έναν συγγραφέα;

Την ίδια την καθημερινότητα που συχνά ξεπερνά και την πιο τρελή φαντασία. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις τα μάτια και τα αυτιά σου ανοιχτά.

9)Μιλήστε μας για τα επόμενα συγγραφικά σας σχέδια. Τι να περιμένουμε από εσάς και πόσο σύντομα ?

Είμαι παθιασμένη με τις ιστορίες μου και απλά δεν μπορώ και δε θέλω να σταματήσω να γράφω. Είναι η δική μου αποφόρτιση και ψυχοθεραπεία. Αυτή τη στιγμή διαβάζω βιβλιογραφία για να αποτυπώσω μια ιστορία που μου έχει έρθει στο μυαλό και δε με αφήνει να κοιμηθώ τα βράδια για να τη συλλογίζομαι. Περισσότερες λεπτομέρειες προσεχώς. J

10)Γιατί πιστεύετε πως πρέπει να διαβάζουμε βιβλία;

Γιατί μας ‘ταξιδεύουν’, μας ξεκουράζουν και μας προσφέρουν ένα διάλειμμα από την πιεστική μας καθημερινότητα. Εκπαιδεύουν τον εγκέφαλό μας μέσω της εικονοπλασίας, καλλιεργούν το συναίσθημα, ψυχαγωγούν και προσφέρουν μαθήματα μέσα από τις πράξεις και τα παραδείγματα των εκάστοτε ηρώων χωρίς όμως να χρειάζεται κανείς να υποστεί τα ανάλογα παθήματα. Είναι πολύ σοφή η ρήση ότι «ένας αναγνώστης ζει χίλιες ζωές πριν πεθάνει…»

 Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα  να μας πείτε που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.

Σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Βέβαια τώρα, λόγω του lockdown και των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε, μπορείτε να το παραγγείλετε τηλεφωνικά και από τα eshops των βιβλιοπωλείων της γειτονιάς σας αλλά και από το site των Εκδόσεων Ψυχογιός. 



Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ



Έπειτα από μια συνταρακτική ανακάλυψη ο καθηγητής αρχαιολογίας Νικηφόρος Έξαρχος δολοφονείται από έναν αόρατο εχθρό που θέλει να σφετεριστεί το πολύτιμο εύρημά του. Συγκλονισμένες αλλά αποφασισμένες ως το μεδούλι οι δύο κόρες του, η Νίκη και η Ηλέκτρα, συμφωνούν να ξεπεράσουν την μεταξύ τους αντιπάθεια και να συνεργαστούν, προκειμένου να μάθουν την αλήθεια για τον θάνατο του πατέρα τους. Σε έναν άνισο αγώνα με τον χρόνο παλεύουν να βρουν το κρυμμένο άγαλμα και να το παραδώσουν στα σωστά χέρια. Σύμμαχοί τους σε αυτό το επικίνδυνο ταξίδι ο αινιγματικός Μάρκος, ο γοητευτικός Τζον και ο τρελός φτερωτός θεός Έρωτας που φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή των τεσσάρων. Κυνηγημένοι από φανατικούς συλλέκτες, αντιμέτωποι με αδίστακτους αρχαιοκάπηλους και έχοντας απέναντί τους τη διαβόητη οργάνωση των Πενήντα Πέντε που φαίνεται να έχει μάτια παντού, προσπαθούν απεγνωσμένα να λύσουν γρίφους για να οδηγηθούν στην αλήθεια που στοίχισε τη ζωή του καθηγητή.

Ένα αρχαιολογικό θρίλερ που κόβει την ανάσα!
Ένα αγωνιώδες κυνηγητό όπου κάθε δευτερόλεπτο είναι πολύτιμο!
Ένας ασφυκτικός κλοιός από θανάσιμους εχθρούς.
Δύο παθιασμένες ιστορίες αγάπης που ανθίζουν μέσα στην καταιγίδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard