ΜΠΑΜΙΕΣ ΛΑΔΕΡΕΣ

 Μπάμιες λαδερές σήμερα και μην ακούσω μπλιαχ και δεν τις τρώμε!!!και άλλα τέτοια ωραία. Είναι αγαπημένο φαγητό είτε σκέτες είτε με κοτόπουλο! Συνηθίσαμε να τις τρώμε χειμώνα, καλοκαίρι και πάντα στο τέλος του καλοκαιριού που πέφτει και η τιμή τους, φροντίζω να αγοράζω, να τις καθαρίζω  και να έχω σακουλάκια με μπάμιες στον καταψύκτη όλο το χειμώνα. Το καλοκαίρι φυσικά αγοράζω και μαγειρεύω, πάντα φρέσκιες.


Σας δίνω νηστίσιμη συνταγούλα και εύχομαι να την κάνετε και να τις εντάξετε στην διατροφή σας.


1 ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες

1 σκελίδα σκόρδο

ελαιόλαδο

μισό κιλό μπάμιες

3-4 κουταλιές σούπας ξύδι

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

1 ώριμη ντομάτα σε κυβάκια ή 400 γρ. κονκασέ

1 κουταλάκι ζάχαρη

αλάτι, πιπέρι

ψιλοκομμένος μαϊντανός


Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις μπάμιες και τις σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το ξύδι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε πρώτα τον πελτέ, μετά τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και στο τέλος το νερό. Ανακατεύουμε, καπακώνουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 40-45 περίπου λεπτά.

Αφού βράσουν οι μπάμιες και σωθεί το νερό ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο καλή όρεξη.


Για όσους αγαπάτε τα πιο spicy γεύσεις μπορείτε να προσθέσετε πιπέρι καγιέν ή μια κόκκινη καυτερή πιπερίτσα.

Συνδυάστε το φαγητό σας με φέτα και ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard