ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ


 ΥΛΙΚΑ

1 κιλό γαρίδες αποφλοιωμένες, κατεψυγμένες

 μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο

1 ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα

1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας

 250 gr χυμός ντομάτας συμπυκνωμένος

1 ντομάτα κόκκινη ψιλοκομμένη

1 πιπεριά κόκκινη ή πράσινη σε ροδέλες

1 ποτηράκι ούζο

1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος 

1κουτ.γλυκού ζάχαρη

αλάτι, πιπέρι 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ σκεύος και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη πιπεριά. Ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε, Σβήνουμε με το ούζο. Ρίχνουμε την φρέσκια ντομάτα και τον χυμό ντομάτας μαζί με τη ζάχαρη το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 20 λεπτά και ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες. Αφήνουμε να βράσουν και να μαλακώσουν οι γαρίδες τουλάχιστον ένα 15λεπτο. Στο τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό.


Σε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις χυλοπίτες. Τις σουρώνουμε.

Μπορείτε να σερβίρετε τις χυλοπίτες και από πάνω την σάλτσα ή μπορείτε να κρατήσετε μια κούπα βρασμένο νερό από τα ζυμαρικά και αφού τα σουρώσετε να τις ρίξετε μαζί με το νερό μέσα στο σκεύος που κάνατε τη σάλτσα να πάρουν μια βράση. Ανακατέψτε απαλά και το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Συνοδεύστε το με ένα καλό κρασί


TIPS

Αν θέλετε στη σάλτσα μπορείτε να ρίξετε τυρί φέτα, μαζί τις γαρίδες. Η σάλτσα γίνετε πιο νόστιμη.

Στο τέλος μπορείτε να ρίξετε πάνω από την σάλτα για φρεσκάδα, φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Χρησιμοποιήστε σε περίοδο νηστείας τα ζυμαρικά της ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑΣ ΖΩΗΣ που είναι νηστίσιμα.

Τις χυλόπιτες λαχανικών τις τρώμε και με σκέτη σάλτσα, την περίοδο της σαρακοστής. Βράζουμε τις χυλοπίτες 10 λεπτά, σουρώνουμε. Βάζουμε μια κουταλιά λάδι σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί. Σοτάρουμε κρεμμύδι και ρίχνουμε τον πελτέ και χυμό ντομάτας. Όταν πάρουν βράση,  ρίχνουμε τις χυλοπίτες, αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό. 

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard