ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. NANTIA ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ για το βιβλίο της "ΖΕΣΤΟ ΑΙΜΑ'' από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΚΥΣΤΗΣ

 

Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK φιλοξενούμε τη συγγραφέα κ. ΝΑΝΤΙΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ για το βιβλίο της "ΖΕΣΤΟ ΑΙΜΑ'' από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΚΥΣΤΗΣ



1)Κα ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ, συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλίο σας. Πότε ξεκινήσατε να το γράφετε και πόσο καιρό σας πήρε για να το τελειώσετε;


Αρχικά να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία στο blog σας !                                                 

Το Ζεστό αίμα είναι ένα μυθιστόρημα τρομου . Η ιστορία διαδραματίζεται στο Σικάγο και τον Καναδά. Η ηρωίδα μας είναι η Έλεν Κούπερ μια μυστική πράκτορας του FBI που θα αναγκαστεί να ξεχάσει όσα ήξερε μέχρι σήμερα. Η νέα της αποστολή θα την φέρει αντιμέτωπη με μια δύναμη που έχει καταφέρει να αποδράσει από το σκοτάδι και σπείρει το φόβο και το θάνατο στο ανθρώπινο είδος .                            Η συγγραφή του βιβλίου ξεκίνησε αρχές του 2002 και λέξη τέλος γράφτηκε το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους .


2) Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης του βιβλίου σας?


Το έναυσμα για να γεννηθεί η ιστορία μου ήταν μια ταινία τρόμου


3) Τι ιδιαίτερο θα διαβάσουμε σ αυτό το βιβλίο? Αν ήσασταν ένας απλός αναγνώστης του, ποια θα θεωρούσατε ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία?

 

Σκοπός μου είναι να ξεναγήσει τον αναγνώστη σε μονοπάτια πέρα των συνηθισμένων.                          Θεωρώ πως οι ανατροπές είναι αυτές που κεντρίζουν το ενδιαφέρον .


4)Πως αποφασίσατε τον τίτλο του βιβλίου, υπήρξε κάποιος άλλος που απορρίφθηκε?

Ο τίτλος ήταν εξ αρχής αυτός. Δεν νομίζω πως θα του ταίριαζε κάτι άλλο.


5)Γιατί επιλέξατε να γράψετε ένα μυθιστόρημα μυστηρίου? Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα αστυνομικό βιβλίο για να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι την τελευταία του σελίδα?

Η λογοτεχνία τρόμου είναι ένα αγαπημένο είδος . Είναι μια διέξοδος που σε οδηγεί σε άλλους κόσμους. Τα αστυνομικά βιβλία και τα βιβλία τρόμου είναι δύο συναρπαστικά είδη που κρατούν τους αναγνώστες σε αγωνία παρόλο που έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις .


6)Τι είναι αυτό που γοητεύει τους αναγνώστες και τα τελευταία χρόνια αναζητούν όλο και περισσότερο βιβλία αστυνομικής λογοτεχνίας και μυστηρίου?

Η άνοδος που παρατηρείται θεωρώ πως οφείλεται κυρίως στη νέα γενιά .                                        Οι δεισιδαιμονίες που υπήρχαν κάποτε κρατούσαν μακριά τους αναγνώστες από το να επιλέγουν τα συγκεκριμένα είδη λογοτεχνίας . Οι νέοι πλέον τα χρησιμοποιούν ως ψυχαγωγία επιτρέποντας τους να μεταφερθούν σε διαφορετικούς κόσμους γεμάτους αγωνία και τρόμο .  

                                                                                                             
7)Πείτε μας αγαπημένα σας βιβλία και συγγραφείς από τον χώρο της αστυνομικής λογοτεχνίας και πόσο σας επηρέασαν.

Αγαπημένα είναι σχεδόν όλα της Αγκάθα Κρίστι. Θα σας αναφέρω  δύο που έχω διαβάσει τουλάχιστον τρεις φορές. Το πτώμα στη βιβλιοθήκη  και Ατελείωτη νύχτα.


8)Θα ήθελα να μας πείτε μερικά πράγματα για εσάς, για να σας γνωρίσουμε καλύτερα.        

Γεννήθηκα στο Πύργο Ηλείας και μεγάλωσα σε ένα μικρό αλλά  όμορφο χωριό το Γρύλλο . Είμαι νοσηλεύτρια και ζω στην Αθήνα δεκαεννέα χρόνια .


9)Μιλήστε μας για τα μελλοντικά σας σχέδια, τι καινούργιο ετοιμάζετε;

Ετοιμάζω ένα νέο μυθιστόρημα με  διαφορετική θεματολογία. Ο στόχος μου είναι να το ολοκληρώσω μέχρι το καλοκαίρι.


Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα να μας πείτε που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.


Εγώ σας ευχαριστώ και πάλι για την τιμή που μου κάνετε !                                                                        Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στο ηλεκτρονικό κατάστημα των εκδόσεων Ελκυστης. Εμένα θα με βρείτε στο Facebook Nantia Dhmopoulou .





Ζεστό αίμα
ΝΑΝΤΙΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΚΥΣΤΗΣ

Όλα κυλούν ήρεμα, ώσπου μέσα σε μια νύχτα αλλάζουν τα πάντα. Άνθρωποι βρίσκονται κατακρεουργημένοι σε όλη την πόλη και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ποιος ευθύνεται για αυτό. Ο Τζον καλεί την Έλεν στο σπίτι του θέλοντας να της αναθέσει μια πολύ περίεργη και μπερδεμένη υπόθεση.

Η Έλεν Κούπερ είναι μια μυστική πράκτορας του FBI. Τα τελευταία έξι χρόνια βρίσκεται στο πλευρό του Τζον, ο οποίος είναι ο αντιπρόεδρος της Αμερικής, ως επικεφαλής της προσωπικής του ασφάλειας. Η αποστολή που της αναθέτει είναι για εκείνη πέρα για πέρα εξωπραγματική. Ένας εχθρός με απίστευτες δυνάμεις και καθόλου οίκτο πρέπει να ηττηθεί, χωρίς κανείς να γνωρίζει πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με μια δύναμη βγαλμένη από την ίδια την κόλαση. Όταν, όμως, ανακαλύψει ότι το κακό που έχει να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα δεν είναι ένα, αλλά τέσσερα διαφορετικά, ο φόβος θα πλημμυρίσει την ψυχή της. Θα καταφέρει να νικήσει τους φόβους της; Θα καταφέρει η ανθρωπότητα να επιβιώσει έπειτα από μια τέτοια καταστροφική δύναμη;





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard