e-kalathi βάλε στο καλάθι σου προϊόντα από Έλληνες παραγωγούς και φύγαμε

Σήμερα θα σου συστήσω ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με έδρα την Καλαμάτα που ανακάλυψα πριν λίγο καιρό και τα προϊόντα του κατά κύριο λόγο είναι Ελληνικά είδη διατροφής αλλά και Ελληνικά καλλυντικά και gatzetakia. Ομολογώ ότι η ποικιλία και η ποιότητα τους με εντυπωσίασαν και το καλύτερο είναι ότι έρχονται στην πόρτα με μερικά κλικ από τον υπολογιστή ή στο κινητό σου, άριστα συσκευασμένα και πολύ γρήγορα.



Πρόκειται για το e- shop 
e-kalathi και σήμερα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στο blog μας τον ιδιοκτήτη κ. Γιάννη Ταμπάρη, να μας μιλήσει για αυτό.

Κε Ταμπάρη καλημέρα σας, μιλήστε μας για την επιχείρηση σας, το ηλεκτρονικό κατάστημα e-kalathi πείτε μας πως προέκυψε η δημιουργία του και ποιοι βρίσκονται πίσω από την συγκεκριμένη επιχείρηση?


Το e-kalathi ήταν μία έμπνευση που προέκυψε την διετία του COVID 19, παρατηρώντας την άνοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου σε όλα τα είδη σε συνάρτηση με τις ηλεκτρονικές ανέπαφες πληρωμές είδα την ευκαιρία που παρουσιαζότανε στο άμεσο μέλλον.

 Έτσι, λοιπόν το είδα σαν μία πρόκληση που έχει τρομερή εξέλιξη, δεν σε περιορίζει ως κοινό καθώς μπορείς να πουλήσεις τα πάντα πανελλαδικά και παγκόσμια. Άδραξα την ευκαιρία και δημιούργησα ένα e-shop το οποίο πουλάει προϊόντα που θα μπορούσαν να μπουν σε ένα καλάθι. 

Η αρχική μου σκέψη ήταν τα τρόφιμα, καθώς προέρχομαι και είμαι ενεργός επιχειρηματικά στον συγκεκριμένο κλάδο, αλλά μετά είπα να το διανθίσω σε πολλά είδη γιατί έτσι θα έπιανα περισσότερο ενδιαφερόμενο κοινό και θα δοκιμάσω κάτι διαφορετικό.

Έτσι, από το σκέτο καλάθι εμπνεύστηκα το e-kalathi που σημαίνει ηλεκτρονικό καλάθι.

Πίσω από την επιχείρηση του e-kalathi φυσικά είμαστε όλη η ομάδα της CIEL ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. που στηρίζουμε κάθε επαγγελματικό μας βήμα σε όλους τους κλάδους που έχουμε εμπλακεί επιχειρηματικά.


Γιατί προτείνετε σε κάποιον να επισκεφτεί το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, για να κάνει τα ψώνια του, τι ιδιαίτερο θα βρει σ αυτό και σε ποιο κοινό καταναλωτών απευθύνεστε?


Ο λόγος για να επισκεφθεί κάποιος το e-kalathi είναι καταρχήν γιατί θα βρει μία πολύ μεγάλη γκάμα διαφορετικών προϊόντων σε πολύ προσιτές τιμές!
Έπειτα το e-shop μας είναι στημένο έτσι ώστε κάποιος να παίρνει αυτόματα προσφορές κι εκπτώσεις ανά πάσα στιγμή. Επίσης, ψάχνουμε σε κάποιες κατηγορίες μοναδικά προϊόντα που τα διαθέτουμε μόνο εμείς στην online αγορά καθώς συνεργαζόμαστε με μικρές εγχώριες οικοτεχνίες χειροποίητων προϊόντων οι οποίες φτιάχνουν προϊόντα custom για εμάς, την εποχικότητα και τις ανάγκες μας. 

Τέλος, σε λίγο διάστημα θα δώσουμε άλλο έναν πολύ σημαντικό λόγο κάποιος να αγοράζει από το e-kalathi καθώς έχουμε κλείσει εμπορική συμφωνία στην Ιαπωνική αγορά (που συνεργαζόμαστε χρόνια επιχειρηματικά) στην οποία θα εισάγουμε απευθείας νέα gadget και νέες τεχνολογίες, οι οποίες όπως όλοι γνωρίζουμε θα ερχόντουσαν στην χώρα
μας σε αρκετά χρόνια αργότερα. 

Βεβαίως, θα εισάγουμε εκτός από καινούργια και μεταχειρισμένα προϊόντα τεχνολογίας από την Ιαπωνία, που θα είναι σε άριστη κατάσταση και θα φτιαχτεί ειδική κατηγορία στο site για να τα βρίσκουν οι καταναλωτές σε πολύ προσιτές τιμές. Αυτόματα μας
διαφοροποιεί αρκετά από τον ανταγωνισμό καθώς εκτός από την μοναδικότητα της εισαγωγής των Ιαπωνικών προϊόντων μας κάνει κι αρκετά πιο ποιοτικούς γιατί θα έχουμε την εγγύηση του Made in Japan! 

Με λίγα λόγια οραματιζόμαστε να φέρουμε το μέλλον στην χώρα μας πολύ πιο γρήγορα από τον ανταγωνισμό!


Πόσο εύκολο είναι να κάνει κάποιος την παραγγελία του στο e-shop 
e-kalathi


Αρχικά το eshop μας έχει φτιαχτεί επάνω στην πλατφόρμα του shopify καθώς θέλαμε να δούμε την πορεία της ιδέας. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε παράπονο καθώς η πλατφόρμα του shopify μας έχει δώσει κάθε δυνατότητα για την δημιουργία, την παραγγελιοληψία, το affiliate marketing και τα tools για το digital marketing που χρειαζόμαστε. Οπότε έως τώρα η παραγγελία και η διαδικασία της είναι πολύ απλή, κατανοητή για όλους και δεν έχει υπάρξει κάποιο παράπονο. Φυσικά εάν υπάρξει οποιοσδήποτε καταναλωτής που δυσκολευτεί σε οποιοδήποτε βήμα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας και με
μεγάλη μας χαρά να τον βοηθήσουμε.



Ποια είναι τα προϊόντα που θα λέγατε ότι ξεχωρίζουν στο κατάστημα σας από άλλα παρόμοια προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά και για πιο λόγο?

Όλα μας τα προϊόντα είναι μοναδικά και πολύ προσεκτικά διαλεγμένα, αυτός είναι κι ο βασικός λόγος που ξεχωρίζουμε στην αγορά. Επίσης, έχουμε άριστη εξυπηρέτηση στο after sales service οπότε ο καταναλωτής αισθάνεται μία σιγουριά κι εμπιστοσύνη.
Όμως σίγουρα υπάρχουν προϊόντα που ξεχωρίζουν για αυτό τα έχουμε ξεχωρίσει σε ειδική κατηγορία best sellers
Ενδεικτικά κάποια από αυτά είναι τα Ελληνικά τρόφιμα, τα φυτικά καλλυντικά , τα ηχεία , τα ακουστικά Bluetooth και τα εποχιακά γενικότερα!


Ποιο νομίζεται ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας του e - shop σας, που το τελευταίο διάστημα έχει μεγάλη ανταπόκριση στους καταναλωτές?


Το μυστικό της επιτυχίας σε ότι κάνεις είναι να το αγαπάς. Εάν το αγαπάς και προσπαθείς να το εξελίξεις τότε η επιτυχία είναι μονόδρομος. Εμάς μας βοηθάει πολύ η καλή αίσθηση που έχουμε στο κομμάτι του marketing και δημιουργούμε μία φιλοσοφία και μία όμορφη παρουσίαση των προϊόντων στους καταναλωτές που τους ευχαριστεί. Η πρώτη εντύπωση είναι το παν και πρέπει να είναι άριστη, η επανάληψη έρχεται όταν η όμορφη εικόνα
συνδυάζεται σε πλήρη αρμονία με την υψηλή ποιότητα τους προϊόντος και της εξυπηρέτησης. Αυτή είναι η συνταγή που χρησιμοποιούμε σε κάθε επαγγελματικό μας βήμα.


Ποια είναι αυτή την στιγμή η παρουσία σας στην Ελλάδα και πως βλέπει το μέλλον η επιχείρηση τόσο στην εγχώρια όσο και στην αγορά του εξωτερικού.


Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να κάνουμε branding awareness στο e-kalathi στην Ελληνική αγορά που έχουμε στοχεύσει για τα πρώτα μας βήματα.
Έχουμε μάθει να κάνουμε μικρά σταθερά βήματα και να ρίχνουμε γερά θεμέλια στην βάση κάθε επιχείρησης που δημιουργούμε οπότε κι εδώ λειτουργούμε με το ίδιο σκεπτικό. Βεβαίως κάθε επιχείρηση πρέπει να έχει ένα μεγαλειώδες όραμα και ένα πλάνο ανάπτυξης, έτσι κι εμείς στα μελλοντικά μας σχέδια δεν σας κρύβω ότι είναι η στόχευση ξένων αγορών
όπως της Κύπρου και των Βαλκανίων στο να δημιουργηθούν οι αντίστοιχες ηλεκτρονικές πλατφόρμες e-kalathi και η φιλοδοξία μου σε ένα χρόνο περίπου να ανοίξουμε το πρώτο φυσικό κατάστημα e-kalathi στην Αθήνα κι ένα στην Πελοπόννησο και στην συνέχεια να το αναπτύξουμε με την μέθοδο του franchise σε όλη την χώρα δίνοντας την δυνατότητα σε αξιόλογους επαγγελματίες να γίνουνε συνεργάτες μας!




Πως βλέπετε το μέλλον των Ελληνικών επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα?


Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι το μέλλον και η εξέλιξη του μπορεί να είναι τρομερή, δεν νομίζω να υπάρξει ποτέ ταβάνι. Κατά την γνώμη μου κάθε σύγχρονος επιχειρηματίας σε όποιον κλάδο δραστηριοποιείται πρέπει να έχει το δικό του site ή το δικό του e-shop γιατί εάν δεν το προνοήσει θα μείνει πίσω και θα τον προσπεράσει ο ανταγωνισμός και μάλιστα πολύ εύκολα!
Οπότε το μέλλον κάθε Ελληνικής επιχείρησης είναι αλληλένδετο με την online παρουσία στον παγκόσμιο ιστό!




Γνωρίζω ότι είστε δραστήριος και ασχολείστε με πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Μιλήστε μας για εσάς για να σας γνωρίσουμε καλύτερα και ποιοι σας στηρίζουν στα επαγγελματικά σας σχέδια.


Γενικά όπως καλά γνωρίζετε είμαι ανήσυχο πνεύμα και συνεχώς ψάχνομαι για τα επόμενα βήματα. Πάντα όμως σε αυτό που θα ασχοληθώ κοιτάω 3 πράγματα, είτε να λύνει κάποιο πρόβλημα στην αγορά, είτε να είναι αυτό που λέμε κλασική αξία, είτε να είναι το μέλλον που έρχεται. 

Γι’ αυτό λοιπόν οι επιχειρήσεις μου είναι το Ελληνικό Brand ΧΡΥΣΟΜΕΛΟ στον κλάδο του Ελληνικού μελιού στο οποίο παράγουμε , συσκευάζουμε σε δικό μας συσκευαστήριο κι διανέμουμε το μέλι μας σχεδόν σε όλη την εγχώρια αγορά αλλά και το εξάγουμε και σε 17 χώρες (Ασία & Ευρώπη)΄, όπως καταλάβατε είναι η κλασσική αξία επιχείρησης.

 Η άλλη μας επιχείρηση είναι το μέλλον που μιλήσαμε σήμερα το e-kalathi μαζί με όλη αυτή η εξέλιξη που έρχεται και η άλλη μας δραστηριότητα είναι η CIEL ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. που είναι μία κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση που είμαι ιδρυτής και Πρόεδρος η οποία
λύνει προβλήματα και παρέχει υπηρεσίες όπως επάνω στο κομμάτι της ενέργειας σε όλη αυτή την ενεργειακή κρίση που βιώνουμε και την αναγκαία πράσινη μετάβαση, υπηρεσίες εξωστρέφειας στην προετοιμασία – στόχευση και προσέγγιση ξένων αγορών, στην ανεύρεση πελατών σε επιχειρήσεις, συμβουλευτικές υπηρεσίες marketing σε όλο το φάσμα του και ανάπτυξη πωλήσεων & καινοτόμων προϊόντων.



Πείτε μας που μπορεί κάποιος να βρει και να προμηθευτεί τα προϊόντα σας.

Τα προϊόντα μας μπορεί κάποιος να τα προμηθευτεί μέσα από το e-shop μας και τα social media του e-kalathi και σύντομα ελπίζω να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο πιο πλήρης ηλεκτρονικό κατάστημα αλλά και μία πολύ δυναμική εφαρμογή ώστε να φέρουμε νέα marketing tools στους καταναλωτές μας!

Σας ευχαριστώ πολύ για την όμορφη κι εποικοδομητική μας συνέντευξη!


Επικοινωνία
e- shop e-kalathi 
+30 2721307432
e.kalathi.gr@gmail.com
ΦΑΡΩΝ 68, ΚΑΛΑΜΑΤΑ, 24100









































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard