ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2020

ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2019 ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 2020!!!ΕΓΩ ΒΡΗΚΑ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΩ ΕΣΕΙΣ????

Και επειδή κατά την διάρκεια της χρονιάς δεν μου φτάνει μόνο ένα για τις σημειώσεις μου, θα σας παρουσιάσω σήμερα ότι πιο ιδιαίτερο ανακάλυψα, ενώ δεν θα σας κρύψω ότι αγόρασα περισσότερα από ένα από αυτά, ενώ κάποια μου τα δώρισαν οι φίλοι μου γιατί ξέρουν από χρόνια την τρέλα και πόσο χρησιμοποιώ τα ημερολόγια.


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ 2020 - ΛΕΥΚΟ


Συγγραφέας-Αναστασία Καμβύση
Εικονογράφος-Σταματιάδη Ντανιέλα
Εκδόσεις Παπαδόπουλος


20 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις το 2020

Ότι ο φεμινισμός είναι γένους αρσενικού. Ότι ο χρόνος είναι σχετικός (μπορεί να σου πάρει 45 λεπτά για να δώσεις αντιβίωση σε μια γάτα, αλλά μόλις μία στιγμή για να χάσεις σχεδόν όλες τις αναμνήσεις σου, αν κάποιος σου κλέψει το κινητό). Ότι υπάρχει ένας άντρας που μπορεί να κάνει το πιο απίθανο πράγμα εκεί που δεν το περιμένεις, κι ένας άλλος που θα σε ακολουθήσει ώς την άκρη του κόσμου, αν αποφασίσεις ξαφνικά να φύγεις για εκεί. Ότι τα περισσότερα εγκλήματα μόδας γίνονται τον Ιούλιο και οι μεγαλύτεροι καβγάδες τον Αύγουστο. Ότι υπάρχουν τουλάχιστον 20 πράγματα που πρέπει να κάνεις το 2020 αλλά, κι αν δεν καταφέρεις ούτε ένα από αυτά, δεν υπάρχει πρόβλημα: Στην αιωνιότητα όλα μόλις αρχίζουν.

"ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2020
Οργάνωσε τη μέρα σου,φτιάξε τη ζωή σου"

επιμέλεια: Κλέαρχος Σταματουλάκης
Οι Εκδόσεις iWrite παρουσιάζουν το Ημερολόγιο 2020.
Νιώθεις ότι σου λείπει η οργάνωση στην καθημερινότητά σου και πνίγεσαι σε μία κουταλιά νερό; Ήρθε η ώρα να πάρεις αποφάσεις για τη νέα χρονιά, αλλά δεν ξέρεις πώς να τις τηρήσεις;


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
 
Αγόρασες, λοιπόν, αυτό το ημερολόγιο για να οργανώσεις την χρονιά που έρχεται, να βάλεις κάτω κάποια πράγματα και να έχεις σε τάξη τις μέρες σου. Έκανες πάρα πολύ καλά! Αλλά στις επόμενες σελίδες θα βρεις και πολλά έξτρα τα οποία έχουν στόχο να αυξήσουν την αποδοτικότητά σου.
Πάμε στα βασικά: θα βρεις τον μήνα χωρισμένο σε βδομάδες και την κάθε βδομάδα σε μέρες και την κάθε μέρα σε ώρες, όπως πολύ σωστά μάντεψες. Επειδή είμαστε και κοινωνικά όντα και οι δημόσιες σχέσεις είναι βασικές, φρόντισα κάθε μέρα να έχει και το εορτολόγιό της (τα πιο συχνά ονόματα, τουλάχιστον). Πακετάκι πηγαίνει και ένα ειδικό σημείο όπου μπορείς να γράψεις ποιος έχει γενέθλια εκείνη τη μέρα. Αν όχι δώρο, ευχές τουλάχιστον πρέπει να δώσεις.
Παρακάτω, τώρα, σε όσα κάνουν αυτό το ημερολόγιο διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Στις επόμενες σελίδες θα βρεις κάποια κείμενα με βασικές οδηγίες για πράγματα όπως η στοχοθεσία, πώς να βάζεις προτεραιότητες, πώς να οραματιστείς τη χρονιά σου- γιατί όχι και τη ζωή σου, και φυσικά πώς να επιβραβεύεις τον εαυτό σου για όλα όσα καταφέρνεις. Εκτός από αυτά τα θεωρητικά θα έχεις και την πρακτική βερσιόν σε εβδομαδιαία βάση. Όταν αρχίζει ο μήνας έχεις το γενικότερο πλάνο σου- τι στόχους έχεις, ποιες είναι οι δουλειές που έχουν προτεραιότητα, πώς θα επιβραβεύσεις τον εαυτό σου.
Μετά μέσα στο δισέλιδο της εβδομάδας θα μπορείς να σημειώνεις τον στόχο σου και την αντίστοιχη επιβράβευση, ενώ υπάρχει και ειδικός χώρος όπου μπορείς να οργανώσεις τις δουλειές σου, αλλά ακόμα κι ένα μικρό to do list ανά μέρα- σιγά μη σ’ αφήσω χαλαρά! Είπαμε, θα οργανωθείς. Κάτω κάτω στη σελίδα, σου έχω αφήσει έναν κενό χώρο για να τον αξιοποιήσεις όπως σ’ αρέσει. Βάλε χρώμα στη ζωή και την εβδομάδα σου. Κάνε σχεδιάκια, μουτζούρες, κράτα σημειώσεις, βάλε κάποια υπενθύμιση ή άσ’ το κενό αν αυτό σου κάνει κέφι. Είναι καθαρά δικός σου χώρος έκφρασης.
Στο τέλος κάθε μήνα είναι που θα κάνεις τον απολογισμό σου: πήγαν τα πράγματα όπως τα περίμενες; Αν ναι, μπράβο! Πώς επιβράβευσες τον εαυτό σου; Πήγαν διαφορετικά; Τι έφταιξε; Να θυμάσαι, οι αποτυχίες μας είναι το μπάζωμα για να χτίσουμε ένα υπέροχο οικοδόμημα- το μέλλον μας. Οπότε, βρες τι πήγε λάθος και απέφυγε το την επόμενη φορά που θα δοκιμάσεις τον συγκεκριμένο στόχο. Εννοείται ότι και στο τέλος του χρόνου θα κάνεις το ίδιο για τη χρονιά που πέρασε.
Ο Συγγραφέας
Κλέαρχος Σταματουλάκης
Ο Κλέαρχος Κωνσταντίνος Σταματουλάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Ψυχολογία στο Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield (BSc in Psychology (Hons), The International Faculty of the University of Sheffield- City College), όπου και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (MSc in Counselling Psychology). Πέραν των σπουδών του στην Ψυχολογία, είναι κάτοχος Diploma στο Life Coaching από το Athens Coaching Institute και απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2015 παρακολούθησε εκπαιδευτικό σεμινάριο πάνω σε θέματα σεξουαλικότητας και συμβουλευτικής (“Introduction to Psychosexual Therapy”) στην Ιρλανδία από το ίδρυμα Pink Therapy. Η πρακτική του άσκηση ήταν πάνω στην Γνωστική Αναλυτική Προσέγγιση, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει το δικό του γραφείο (Create Your Myth) ως σύμβουλος ψυχικής υγείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου παρέχει συμβουλευτική σε θέματα όπως οι διατροφικές, σεξουαλικές και αγχώδεις διαταραχές (κρίσεις πανικού, αγοραφοβία κτλ).



ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 2020


Συγγραφέας: Πρατικάκης Βαγγέλης


Νους υγιής εν σώματι υγιεί! Φέτος βάζουμε στόχο να φροντίσουμε περισσότερο το σώμα και το μυαλό μας, και αυτό είναι πιο εύκολο αν έχουμε αξιόπιστη καθοδήγηση. Βασισμένες στην τελευταία λέξη της έρευνας και διατυπωμένες προσεκτικά και σε απλή γλώσσα, οι συμβουλές του Ημερολογίου Υγείας θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε διαφορετικές πτυχές της ζωή σας και να νιώσετε καλύτερα!

«Καλύτερα Γίνεται» 2020 - Ημερολόγιο Life Coaching
Εκδόσεις ΠΕΔΙΟ - PEDIO Publishing



Το Life Coaching Ημερολόγιο «Καλύτερα Γίνεται» της Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου κυκλοφορεί και σας καλεί να υποδεχθείτε και να ζήσετε το 2020 με αισιοδοξία! Για μία ακόμη χρονιά η Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου, παρουσιάζει το ημερολόγιό της και μας λέει με σιγουριά ότι «Καλύτερα Γίνεται». Η αναγνωρισμένη coach δημιούργησε και φέτος το Ημερολόγιο - Life Coaching εργαλείο! Γεμάτο με ασκήσεις, ερωτήσεις, υλικό που θα σας εμπνεύσει και θα σας βοηθήσει να περάσετε ένα υπέροχο 2020 και να εξελιχθείτε ως άνθρωποι θα γίνει η αγαπημένη συνήθεια στην καθημερινότητά σας που θα σας δίνει κίνητρο να ζείτε καλύτερα! Κάθε μήνας είναι αφιερωμένος σε ένα θέμα: όραμα, αυτοηγεσία, εσωκεντρισμός κ.ά. Μαζί με αυτές τις ασκήσεις, περιλαμβάνονται εμπνευσμένες φράσεις κάθε εβδομάδα αλλά και ειδικές μέρες κάθε μήνα για να βελτιώσετε τη ζωή σας μέσα από ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης: πιο θετικό, πιο δημιουργικό! Βρείτε τις φράσεις που αφορούν κάθε τομέας της ζωής, εμπιστευτείτε και καταγράψτε στις ειδικές σελίδες που είναι αφιερωμένες στις ‘σκέψεις’ σας αυτά που σας έρχονται στο μυαλό, ό,τι σκέφτεστε ότι μπορείτε να κάνετε λίγο διαφορετικά, όποιες ιδέες σας έρχονται για να γιορτάστε τις ‘ειδικές μέρες’ όπως αυτή της αγκαλιάς ή του παγωτού! Μια αρχή, όπως αυτή της νέας χρονιάς είναι η καλύτερη αφορμή για να ονειρευτείτε πώς θέλετε να είναι η συνέχεια: Βρείτε τι σας κάνει να νιώθετε καλά, τι σας δίνει κουράγιο, ελπίδα, δύναμη και χαμόγελο, και πείτε το δυνατά στον εαυτό σας! Δοκιμάστε από τον πρώτο κιόλας μήνα του 2020 να απαντήσετε στις ερωτήσεις, να εμπνευστείτε από τις φράσεις, να γράψετε τις σκέψεις σας, να βρείτε ένα τρόπο να γιορτάσετε την ‘ειδική μέρα’ και παρατηρήστε τις διαφορές στο πώς νιώθετε! Φανταστείτε πως θα είστε εάν συνεχίσετε για όλο το χρόνο

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ
Η Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου είναι από τις κορυφαίες Coaches και περιζήτητη ομιλήτρια στην Ελλάδα. Μέσα από τις ομιλίες, τηλεοπτικές εμφανίσεις, άρθρα, σεμινάρια, coaching και τα βιβλία της, έχει επηρεάσει θετικά τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Στον επιχειρηματικό κόσμο έχει συμβάλλει σημαντικά στις προσπάθειες πολλών εταιρειών, στελεχών και εργαζομένων να εναρμονίσουν τη στρατηγική και τη συμπεριφορά τους με την αλλαγή, την ηγεσία και την επιτυχία, εισάγοντας ειδικά σχεδιασμένα coaching προγράμματα Business Coaching ως εργαλείο αριστείας και ανθεκτικότητας και ως μέσο για τη διαμόρφωση, εξέλιξη και ανάπτυξη δεξιοτήτων απαραίτητων στον επιχειρηματικό τομέα. Ο Δρ Μαλλέρου είναι κάτοχος πτυχίου Γαλλικής Φιλολογίας και MBA και Ph.D. σε Συνεργατικές Στρατηγικές. Είναι ιδρυτικό μέλος και πρώην Πρόεδρος του ICF Ελλάδας (Διεθνής Ομοσπονδία Coaching) και κατέχει διπλώματα Life Style Management από το Τμήμα της Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ. Έχει διατελέσει 11 χρόνια ως Επίκουρη Καθηγήτρια & Ερευνήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Είναι πρέσβειρα του WOMENACT και είναι μέλος της IPPA (International Positive Psychology Association) και του Ινστιτούτου Προπαίδευσης (Mcclean Hospital, Affiliate του Ιατρικού Σχολείου του Χάρβαρντ) Έχει 14 χρόνια εμπειρίας σε πολυεθνικές εταιρείες ποικίλων τομέων όπου κατείχε ανώτερες θέσεις Marketing & Communications. Ο συνδυασμός του επαγγελματικού και ακαδημαϊκού της υπόβαθρου ενίσχυσαν την εξειδίκευσή της στους τομείς της ηγεσίας, της επίτευξης στόχων, της προσωπικής ανάπτυξης και των τομέων του Business Coaching που στοχεύουν στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, της ευελιξίας, της ανθεκτικότητας και του ομαδικού πνεύματος στελεχών και των εργαζομένων. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Καλύτερα Γίνεται», «Ανταγωνιστές συνεργαστείτε», «Σήμερα θα ...» και «Καλύτερα Γίνεται - Ημερολόγιο 2015-2018» και είναι TEDex ομιλήτρια αλλά και Coach ομιλητών στην TEDxAthens, TEDxThesaloniki και TEDMed Live στην Αθήνα . Είναι εμπνεύστρια και εισηγήτρια του "ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ", που αποτελεί τον τίτλο σεμιναρίων, βιβλίων, ημερολογίων και εκπομπών της στο YouTube, δραστηριοτήτων που έχουν συγκεντρώσει το ενδιαφέρον χιλιάδων ανθρώπων μέχρι σήμερα. Έχει την πατρότητα των όρων "Εσωκεντρισμός" και "Εσωκεντρικός" που αποτελεί τη βάση της προσέγγισής της. H Δρ. Μαλλέρου είναι ιδρύτρια και CEO της Life Clinic Group S.A. για την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη η οποία παρέχει ένα ευρύ φάσμα βασικών, εκπαιδευτικών και coaching υπηρεσιών. Έχει συμμετάσχει και εμφανίζεται στα πιο σημαντικά εθνικά και διεθνή ΜΜΕ. Είναι αφοσιωμένη μητέρα και σύζυγος και απολαμβάνει όλα τα πράγματα που τη βοηθούν να εξελίσσεται. Πιστεύει ότι η αγάπη, η πρόοδος και η συμβολή είναι τα συστατικά για μια ζωή που αξίζει να τη ζούμε. Το προσωπικό της motto: Καλύτερα Γίνεται!

Αποκτήστε το Ημερολόγιο «Καλύτερα Γίνεται» για το 2020 και επιλέξτε να είναι το δώρο που θα εμπνεύσει και θα παρακινήσει όσους το χαρίσετε.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ 2020


Συγγραφέας-Εικονογράφος: Δεληβοριά Μυρτώ

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Αυτό το ημερολόγιο είναι για σένα. Ναι, για σένα, που δεν το βάζεις ποτέ κάτω. Μα και για σένα, που καμιά φορά το βάζεις. Που μια βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο και μια μισοάδειο. Για σένα που θέλεις να απολαύσεις τη ζωή παρ' όλες τις αναποδιές. Γιατί τελικά η ζωή είναι ωραία, κι ας μη μας φαίνεται πάντα έτσι. Να κοιτάς πάντα μπροστά. Και άφησε τα καλά να έρθουν.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΛΕΓΕΙ 2020


Συγγραφέας:

Εικονογράφος: Γρίβα Έλλη
Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Για ακόμα μία χρονιά συγκεντρώσαμε -σε συνεργασία μαζί σας- ατάκες των παιδιών μας γεμάτες χιούμορ (και μια σταλιά σοφία). Κι είμαστε σίγουροι πως μέσα από την αυθεντικότητά τους θα φωτίσουν τη ζωή και την καθημερινότητά μας, προσφέροντας απλόχερα χαμόγελα και ζεστασιά. Απολαύστε ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard