CRISTMAS ΙΝΤΕRVIEW ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΥΡΟΥ για το βιβλίο της ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΤΟΥ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ από τις εκδόσεις ΣΑΙΤΗΣ

🎄Καλημέρα σας,σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK φιλοξενούμε τη  κ.ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΥΡΟΥ, συγγραφέα του παιδικού βιβλίου «ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΤΟΥ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ», από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΙΤΗΣ.🎄




Κα ΜΑΥΡΟΥ, ευχαριστούμε που δεχτήκατε να μιλήσουμε και να γνωρίσουμε εσάς και το βιβλίο σας, πείτε μας λίγα λόγια για το βιβλίο σας και πώς σας ήρθε η έμπνευση για το βιβλίο «ΤΟ ΡΟΛΟЇ ΤΟΥ ΑЇ ΒΑΣΙΛΗ» που θα κρατήσει συντροφιά εμάς τους μεγάλους και τα παιδιά μας, τις ημέρες των γιορτών. 

Πρόκειται για μία χριστουγεννιάτικη περιπέτεια, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στο χωριό του Άγιου Βασίλη. Εκεί, που όλοι δουλεύουν με πυρετώδη ρυθμό για να προετοιμάσουν τα δώρα, κάτι φοβερό θα συμβεί: ο Ταγκ, το ξωτικό που είναι υπεύθυνο για το Μαγικό Ρολόι και πιστεύει ότι η δουλειά του είναι σημαντικότερη όλων, θυμώνει, επειδή ο Άγιος Βασίλης και τα υπόλοιπα ξωτικά δεν έχουν την ίδια γνώμη. Έτσι, αποφασίζει να πάει στους καλικάντζαρους και να αποκαλύψει το μυστικό για το πώς ο Άγιος Βασίλης προλαβαίνει σε μία και μόνο νύχτα να μοιράσει τα δώρα σε όλα τα παιδιά του κόσμου… Η αγωνία κορυφώνεται, αν θα καταφέρουν οι καλικάντζαροι να καταστρέψουν την πιο αγαπημένη γιορτή των ανθρώπων… 

2) Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε στους μικρούς σας αναγνώστες; 

Τα μηνύματα του βιβλίου είναι πολλά, όμως είναι σημαντικό ότι είναι δοσμένα με έμμεσο τρόπο, μέσα από τη συμπεριφορά ενός ξωτικού. Έτσι μαθαίνουμε για τις σημαντικές αξίες της ζωής μας, την αξία της συνεργασίας, της ενσυναίσθησης, τη δύναμη της αγάπης, της συγχώρεσης και της πίστης. Από την άλλη πλευρά μαθαίνουμε από το πάθημα του Ταγκ ότι η εγωιστική συμπεριφορά, η υπεροψία και ο θυμός μάς οδηγούν σε λάθος επιλογές τις οποίες μετά μπορεί να μετανιώσουμε. 

3) Το βιβλίο σας έχει μια υπέροχη εικονογράφηση. Πείτε μας δυο λόγια για την εικονογράφο, κα Ρένια Μεταλληνού, που έδωσε υπέροχες εικόνες στο βιβλίο, μιλήστε μας για τη συνεργασία σας και πώς φτάσατε σ’ αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα. 

Είχα την τιμή και τη χαρά να αναλάβει την εικονογράφηση του παραμυθιού μου η ταλαντούχα Ρένια Μεταλληνού. Η συνεργασία μας ήταν εξαιρετική. Από την πρώτη στιγμή η Ρένια αγάπησε τους ήρωές μου, τους ζωντάνεψε με πολύ όμορφο τρόπο και συνέβαλε ώστε να τους αγαπήσουν και οι μικροί αναγνώστες.




 4) Σε παιδιά τι ηλικίας απευθύνεται το βιβλίο σας; Πιστεύετε ότι τα παιδικά βιβλία πρέπει να διαβάζονται και από τους μεγάλους; 

Το «Ρολόι του Αϊ Βασίλη» απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, αλλά και σε όλα τα «μεγάλα» παιδιά που πιστεύουν ακόμα στη μαγεία του και αγαπούν τα παραμύθια... Η αλήθεια πάντως είναι ότι τα Χριστούγεννα, σε όποια ηλικία κι αν βρισκόμαστε, μας κάνουν να αισθανόμαστε παιδιά. 

5) Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς. Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη συγγραφή βιβλίων για παιδιά;

Είμαι μαμά δύο υπέροχων κοριτσιών. Έχω σπουδάσει Ιστορία και Αρχαιολογία και εργάζομαι στις Εκδόσεις Σαΐτη. Αν και από μικρή αγαπούσα την παιδική λογοτεχνία, η συγγραφή ωστόσο δεν ήταν στα σχέδιά μου. Προέκυψε από τη συμμετοχή μου σε ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής με την ενθάρρυνση της δασκάλας μου και την παρότρυνση της οικογένειάς μου.

 6) Από πόσο νωρίς πρέπει να φέρνουμε τα παιδιά σε επαφή με τα βιβλία και με ποιον τρόπο; 

Όσο πιο νωρίς φέρουμε τα παιδιά σε επαφή με τα βιβλία, τόσο το καλύτερο. Ζούμε σε μία εποχή όπου η ηλεκτρονική επικοινωνία είναι κυρίαρχη. Στόχος μας πρέπει να είναι το βιβλίο να μην χάσει τον ρόλο του και την ισχύ του, μιας και βοηθά τα παιδιά να ταξιδεύουν, να επικοινωνούν, να εκφράζονται και τελικά να αποκτούν μία συγκροτημένη προσωπικότητα. Ο καλύτερος τρόπος να φέρουμε το παιδί κοντά στο βιβλίο, είναι να επισκεφθούμε μαζί του ένα βιβλιοπωλείο και να επιλέξει μόνο του. 

 7) Εσείς στα παιδικά σας χρόνια διαβάζατε παραμύθια; Ποιο είναι το παραμύθι που θυμάστε και για ποιο λόγο; 

Από τα παιδικά μου χρόνια θυμάμαι τις ηρωίδες των κλασικών παραμυθιών, την Κοκκινοσκουφίτσα, τη Σταχτοπούτα, τη Χιονάτη, κυρίως από προφορικές αφηγήσεις. Την εποχή εκείνη οι επιλογές δεν ήταν τόσες πολλές, όπως είναι σήμερα, και οι μεγαλύτεροι έπλαθαν και έλεγαν αυθόρμητα ιστορίες. Ακόμα και τώρα η μητέρα μου λέει τέτοιες ιστορίες στις κόρες μου και εκείνες εντυπωσιάζονται! Πάντως, είναι ευτύχημα το γεγονός ότι τις τελευταίες δεκαετίες η παιδική λογοτεχνία έχει γνωρίσει μεγάλη άνθηση, με δυνατότητα επιλογής βιβλίων από αξιόλογους συγγραφείς και εικονογράφους. 

8) Αρκετοί από εμάς συνηθίζουμε να κάνουμε δώρο στα παιδιά βιβλία. Ποια νομίζετε ότι είναι τα κριτήρια για να επιλέξουμε ένα καλό παιδικό βιβλίο.

Μία πρωτότυπη ιστορία, καλογραμμένη, με χιούμορ, είναι μερικά στοιχεία τα οποία πρέπει να κοιτάξουμε πριν αγοράσουμε ένα παιδικό βιβλίο. Ο ρόλος της εικονογράφησης είναι επίσης πολύ σημαντικός, αφού η πρώτη εικόνα που έχουμε είναι η οπτική και αυτή θα προσελκύσει το παιδί για να ξεφυλλίσει το βιβλίο. 

9) Σκέψεις για επόμενο βιβλίο; Θα δούμε σύντομα κάτι διαφορετικό από εσάς ή ακόμη μια ιστορία για παιδιά; Τι ετοιμάζετε; 

Το διάστημα αυτό εικονογραφείται το δεύτερο βιβλίο μου. Πρόκειται για μία ιστορία και πάλι για παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας και αφορά την τέχνη, την ομορφιά και την ισορροπία που πηγάζει απ’ αυτή.

 Κλείνοντας θέλω να σας ευχαριστήσω για την όμορφη συζήτηση μας και να σας ευχηθώ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ. Πείτε μας όμως πού και πώς μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας; Πώς μπορούν οι αναγνώστες να επικοινωνήσουν μαζί σας; 

«Το Ρολόι του Αϊ Βασίλη» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Σαΐτη σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Επίσης, μπορείτε να το βρείτε και στο ηλεκτρονικό κατάστημα των Εκδόσεων: https://eshop.saiti.gr/
Για τους αναγνώστες που θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί μου, η διεύθυνση στο προσωπικό μου προφίλ στο facebook είναι:https://www.facebook.com/vasiliki.mavrou.71 
Εύχομαι σε σας και τους αναγνώστες σας Καλά Χριστούγεννα με περισσότερη αγάπη και μαγεία!


Το Ρολόι του Αϊ Βασίλη
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΥΡΟΥ
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ- Ρένια Μεταλληνού

Παραμονές Πρωτοχρονιάς! Στο χωριό του Άγιου Βασίλη οι προετοιμασίες συνεχίζονται με πυρετώδη ρυθμό. Αλλά κάτι φοβερό θα συμβεί: ο Ταγκ, το ξωτικό που είναι υπεύθυνο για το Μαγικό Ρολόι και πιστεύει ότι η δουλειά του είναι σημαντικότερη όλων, θυμώνει, επειδή ο Άγιος Βασίλης και τα υπόλοιπα ξωτικά δεν έχουν την ίδια γνώμη… Κι αποφασίζει να πάει στους καλικάντζαρους και να τους αποκαλύψει το μυστικό, για το πώς ο Άγιος Βασίλης προλαβαίνει σε μία και μόνο νύχτα να μοιράσει δώρα σε όλα τα παιδιά κόσμου! Θα καταφέρουν, άραγε, οι καλικάντζαροι να καταστρέψουν την ωραιότερη γιορτή του χρόνου;

Μια χριστουγεννιάτικη περιπέτεια για τις σημαντικές αξίες της ζωής μας: τη συνεργασία, την ενσυναίσθηση, τη δύναμη της αγάπης, της συγχώρεσης και της πίστης.

Για παιδιά από 5 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard