Fam & Press Trip, στη Λάρισα και στην Ελασσόνα


Aπό 6 έως 8 Δεκεμβρίου 2019 διοργανώθηκε από την Alpha Marketing, Fam & Press Trip, στη Λάρισα και την περιοχή της Ελασσόνας, στο οποίο συμμετείχαν δημοσιογράφοι από το Έθνος, τη Real news, το Greek Travel Pages, το Cosmopoliti.com, τουριστικοί πράκτορες από το Attend Tourism Advisors και travel bloggers από το Passion for Greece & Passion for Hospitality Blog, το Travel Vibe και το My map and his backpack.



Η επίσκεψή τους στην περιοχή, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο διενέργειας ημερίδας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας και του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας με τίτλο «Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και η πολιτιστική διαδρομή Θεσσαλίας», που είχε σκοπό την ανάδειξη του εκτελούμενου αρχαιολογικού έργου του Διαχρονικού Μουσείου της Λάρισας και των πρόσφατων μελετών ανάδειξης του Μουσείου και των αρχαιολογικών χώρων του, στο Σαραντάπορο και το Πύθιο.




Στη διάρκεια του οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στο Διαχρονικό Μουσείο και στα μνημεία στο κέντρο της πόλης, το Αρχαίο Θέατρο, το Μπεζεστένι, τη Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου, και τον Μύλο του Παπά, όπου ξεναγήθηκαν και στο μουσείο σιτηρών. Φυσικά δεν έλειψε η επίσκεψη από το «Πάρκο των Ευχών», όπως επίσης και στο επισκέψιμο οινοποιείο «Κτήμα Ζαφειράκης» στον Τύρναβο, στο οποίο ξεναγήθηκαν στους αμπελώνες και τους χώρους παραγωγής και τέλος συμμετείχαν σε οινογνωσία που συνδυάστηκε με γεύμα βασισμένο σε θεσσαλικές συνταγές.








Την επόμενη ημέρα επισκέφτηκαν τους αρχαιολογικούς χώρους του Σαραντάπορου και του Πυθείου, δυο από τους χώρους που είναι πλέον επισκέψιμοι και θα ενταχθούν στην πολιτιστική διαδρομή της Θεσσαλίας. Δεν παρέλειψαν να σταματήσουν στο Πλατανόδασος στο Σπαρμό ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε και η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος στην περιοχή.






Το ταξίδι ολοκληρώθηκε με γεύμα που παρέθεσε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κος Νίκος Γάτσας σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής όπου δόθηκε η δυνατότητα στους καλεσμένους να γευτούν τα ΠΟΠ προϊόντα της περιοχής.




Η διαμονή των φιλοξενουμένων πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Metropol.

Το Beauty days by Mary και το Trips and Dreams εκπροσώπησαν το Τravel Vibe στην εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard