10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Ηδη φτάσαμε στις 5 του Δεκέμβρη και έχουμε μπει σε christmas mood εδώ και αρκετές ημέρες, Διακοσμήσαμε τα σπίτια μας, κάναμε γλυκά, επιλέξαμε και παραγγείλαμε τα δώρα για τους φίλους και τους συγγενείς μας  και είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε δίπλα στο τζάκι για να διαβάσουμε χριστουγεννιάτικες ιστορίες στα παιδιά αλλά να τις απολαύσουμε και  εμείς οι μεγάλοι για να αισθανθούμε πάλι παιδιά. Το έχουμε τόσο ανάγκη στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Το Beauty Days with a book επέλεξε 10+1 βιβλία και σήμερα σας τα παρουσιάζει.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Συγγραφέας: ΝΤΙΚΕΝΣ, ΚΑΡΟΛΟΣ
Εικονογράφος: Τσίτσικας, Θανάσης
Ηλικία: Από 3 ετών
Σειρά: Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ... ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ


Η μαγευτική και απρόβλεπτη ιστορία του Κάρολου Ντίκενς ζωντανεύει εδώ σε μια μοναδική διασκευή για παιδιά. Γιατί ποτέ κανείς απ’ όσους συναντούν τον Σκρουτζ στο δρόμο δεν του μιλάει; Και γιατί εκείνον δεν τον νοιάζει; Γιατί ο Σκρουτζ θεωρεί πως τα Χριστούγεννα είναι μια ανοησία; Πού θα τον πάνε τα τρία πνεύματα που θα τον επισκεφθούν την παραμονή των Χριστουγέννων; Και υπάρχει, άραγε, περίπτωση να κάνουν τον σκληρό και άκαρδο Σκρουτζ να αλλάξει;
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Νύχτες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς (τρεις ιστορίες)
Συγγραφέας Λότη Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου
Τρεις αυτοτελείς ιστορίες με ξεχωριστούς ήρωες και απρόσμενο τέλος. • Ένα θυμωμένο αστεράκι-βοσκός δεν θέλει να κατέβει στη φάτνη να προσκυνήσει το θείο βρέφος. • Ένας Αγιοβασίλης χωρίς ρυτίδες δυσκολεύεται να στήσει ένα παιχνίδι-διαστημόπλοιο. • Δώδεκα παιδιά ψάχνουν να βρουν δώδεκα κρυμμένους καλικάντζαρους. Ποιος άραγε θα τους βοηθήσει; Πού βρίσκεται η αλήθεια; Ένα υπέροχο βιβλίο της συγγραφέα Λότη Πέτροβιτς-Ανδριτσοπούλου, σε εικονογράφηση της Μάρια Μπαχά, που θα συντροφεύσει μικρούς και μεγάλους τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων, προσκαλώντας τους να ανακαλύψουν και να βιώσουν το διαχρονικό, αληθινό τους νόημα. Για παιδιά από 5 ετών.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

«Καλά Χριστούγεννα αστέρι»
Της Μυρτώ Πετροπούλου



Ο Λαμπιράκης, ένα μικρό αστέρι, χάνει τη λάμψη του, γιατί κάτι τον απασχολεί...
Θα τον βοηθήσει ο φίλος του, το αγγελάκι, να την ξαναβρεί;
Μήπως μπορείς να βοηθήσεις κι εσύ το αγγελάκι στην αποστολή του;
Μήπως το γράμμα του Λαμπιράκη είναι για σένα;
Ένα υπέροχη χριστουγεννιάτικο παραμύθι για τη δύναμη και την αξία της φιλίας, εμπλουτισμένο με διασκεδαστικές δραστηριότητες.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Ο Άγιος Βασίλης και η Ροδούλα
Κατηγορία: Παραμύθι
Συγγραφέας: Δέσποινα Φίλιου
Εικονογράφηση: Βάσια Παπαδοπούλου
Εκδόσεις Ηλιαχτίδα


.

Μια φορά και έναν καιρό…

Η μικρή Ροδούλα, έστειλε γράμμα στον Άγιο Βασίλη και του ζητούσε να της φέρει την Πρωτοχρονιά, ένα ξεχωριστό δώρο. Τα κατάφερε άραγε ο Άγιος Βασίλης να της χαρίσει αυτό το ξεχωριστό δώρο;

… κάθε χρόνο ότι σου ζητούσα στο γράμμα μου, όπως κούκλες που μιλάνε, κουζινικά, επιτραπέζια παιχνίδια, εσύ φρόντιζες πάντα να τα βρίσκω κάτω απ’ το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Φέτος θα σου ζητήσω κάτι ξεχωριστό...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ
ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΘΩΣ


Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ: https://bit.ly/3en95wZ


Ένα πρωτότυπο και σύγχρονο βιβλίο κατασκευών που περιέχει τρεις παραστάσεις εμπνευσμένες από τις εικόνες της Γέννησης και της Προσκύνησης των Μάγων, αλλά και από την ιστορική πολίχνη της Βηθλεέμ. Το υλικό είναι έτοιμο προς χρήση και δεν χρειάζεται φωτοτύπηση ή μεγέθυνση. Μια ωραία δραστηριότητα για το σπίτι, την τάξη, το κατηχητικό. Λίγα λόγια από την δημιουργό Κατερίνα Δανδουλάκη: ...Δημιουργώντας τα παιδιά μόνα τους τις σκηνές από τη Γέννηση, τη Φάτνη και την Προσκύνηση των Μάγων, γνωρίζουν καλύτερα την κάθε εορτή. Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας, ο Νεογέννητος Κύριος, η Παναγία μας, ο Ιωσήφ, τα βοσκόπουλα, τα ζωάκια, οι Μάγοι, δεν είναι απλά ονόματα , αλλά φιγούρες, με πρόσωπο, ρούχα που θα χρωματίσουν μόνα τους και θα τα ζωντανέψουν με το παιχνίδι τους. Και κατασκευάζοντας τη Βηθλεέμ είναι πιο εύκολο να κατανοήσουν το χώρο όπου όλα αυτά τα κοσμοϊστορικά γεγονότα έλαβαν μέρος. Η Βηθλεέμ είναι ένα χωριουδάκι, με μικρά σπιτάκια, δρόμους , δεντράκια, τείχη. Μέσα λοιπόν από την κατασκευή και το παιχνίδι, εμείς οι γονείς μπορούμε παραστατικά και με απλά λόγια να διηγηθούμε την ιστορία της Γέννησης. Ταυτόχρονα να μιλήσουμε για την αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο, για την ταπεινότητά Του, αφού ένας Θεός καταδέχθηκε να γεννηθεί σε αυτή τη σπηλιά, για τα παιδικά χρόνια του Χριστού, πριν ακόμα ξεκινήσει τη δημόσια δράση του. Βοηθός μας μπορεί να γίνει η Καινή Διαθήκη και τα γεγονότα από τη ζωή του Χριστού. Εύχομαι αυτό το βιβλίο να γίνει αφορμή να γνωρίσουν τα παιδιά μας το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων, που είναι η αγάπη του Θεού για εμάς...Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ: https://bit.ly/3en95wZ

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ - ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
Θεματική Κατηγορία Χριστουγεννιάτικο
Σειρά Εικονογραφημένα παιδικά βιβλία
Ηλικία 3-4,5-6


Ζήστε μαγικές γιορτινές στιγμές διαβάζοντας
ένα από τα ωραιότερα χριστουγεννιάτικα παραμύθια
και απολαμβάνοντας την υπέροχη εικονογράφηση.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η Χαμένη Φορεσιά του Άγιου Βασίλη Συγγραφέας: Φωτεινή Κατσάλη Εικονογράφηση: Πένη Ντάνη Fylatos Publishing / Εκδόσεις Φυλάτος

Εσωτερικό: Πολυτελής έκδοση με εξώφυλλο ακουαρέλα, τυπωμένη σε σαμουά χαρτί. Ο Άγιος Βασίλης της ιστορίας που έγραψε η Φωτεινή Κατσάλη και εικονογράφησε η Πένη Ντάνη, είναι ένας καθαρά πρωτοχρονιάτικος άγιος, κάτι ανάμεσα στον πραγματικό Ιεράρχη της Καισάρειας και αυτόν της Δύσης Santa Claus. Καλόβολος πάντα και κουβεντιαστής με όσους συναντά. Εκείνο που φέρνει στους ανθρώπους είναι περισσότερο συμβολικό: η καλή τύχη και η ειρήνη μέσα από την απεριόριστη αγάπη. Στην πορεία της ζωής μας θα χρειαστεί να διαθέτουμε τη ικανότητα να πιστεύουμε: στον εαυτό μας, στους φίλους μας, στα ταλέντα μας και στην οικογένειά μας. Επίσης, θα χρειαστεί να πιστέψουμε σε πράγματα που δεν μπορούμε να μετρήσουμε ή να κρατήσουμε στα χέρια μας. Ο άγιος Βασίλης της ιστορίας μας, μας μιλά για την αγάπη, αυτή τη σπουδαία δύναμη που θα φωτίσει μέσα μας τη ζωή, ακόμα και στις πιο σκοτεινές και κρύες στιγμές. Μας καλεί να τον βοηθήσουμε όλοι οι άνθρωποι που γεμίσαμε την καρδιά μας με χαρά χάρη σ’ εκείνον. Ο Άγιος Βασίλης είναι αγάπη και μαγεία και ελπίδα και ευτυχία. Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά και το μοίρασμα των δώρων θα γίνει υπόθεση όλων, με πηγή έμπνευσης και παρότρυνσης τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Κοκκινολαίμης, ο ήρωας των Χριστουγέννων»
Συγγραφέας Βάνα Μαυρίδου Εκδόσεις Πνοή. (Περιέχει γράμμα προς τον Αη Βασίλη)


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς καταφέρνουν και φτάνουν όλα τα γράμματα των παιδιών στο εργαστήρι του Άγιου Βασίλη; Είναι οι κοκκινολαίμηδες που τα πηγαίνουν! Τα πουλιά των Χριστουγέννων! Φέτος όμως, η αποστολή τους κινδυνεύει να αποτύχει. O Ματίς δεν μπορεί να πετάξει. Αν δεν προλάβουν να συλλέξουν όλα τα γράμματα, κάποια παιδιά θα μείνουν χωρίς δώρα, και τα Χριστούγεννα θα καταστραφούν. Θα καταφέρουν οι κοκκινολαίμηδες να χαρίσουν χαμόγελα σε όλα τα παιδιά; Υπάρχει τρόπος να πετύχουμε τους στόχους μας ακόμη κι αν φαινομενικά υστερούμε από τους άλλους; Μια ιστορία συνεργασίας και ανιδιοτελούς προσφοράς, για μικρά παιδιά που αγαπούν να ονειρεύονται και να πιστεύουν σε όσα δεν βλέπουν.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Χριστούγεννα - Με γιορτινές κατασκευές και χειροτεχνίες/Christmas - I love to craft
ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
Ηλικία: 7 - 8
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΘΥΡΑ 




Ένα πρωτότυπο βιβλίο με δραστηριότητες για την περίοδο των Χριστουγέννων. Περιλαμβάνει μια υπέροχη αφίσα Α3 με την εικόνα της Γεννήσεως φιλοτεχνημένη από την Χριστίνα Δουληγέρη. Το καραβάκι των Χριστουγέννων. Χρωμοσελίδες για να μάθουν τα παιδιά χρωματίζοντας το ιδιόμελο «Τι σοι προσενέγκωμεν Χριστέ;» και πολλά λαμπερά αυτοκόλλητα. Δίγλωσση έκδοση (ελληνικά-αγγλικά).

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΜΙΚΡΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: ΜΠΙΝΤΙ ΜΟΝΤΑΪΝΙ, ΝΤΟΝΑΤΕΛΑ
Τίτλος πρωτοτύπου: Raccontini di Natale
Γλώσσα πρωτοτύπου: Ιταλικά
Μετάφραση: Τουλούπη, Ελένη
Εικονογράφηση: Έγχρωμη
Εικονογράφος: Παγκανέλι, Ελίζα
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ




Δώδεκα μικρές ιστορίες με ήρωες τον Άγιο Βασίλη, νάνους, ξωτικά, παιδιά με ξεχωριστό χαρακτήρα και ζώα γεμάτα αγάπη. Με χιούμορ και παιχνιδιάρικη διάθεση, αυτές οι ιστορίες μας δείχνουν το σημείο όπου συναντιούνται η καθημερινή ζωή και ο κόσμος της φαντασίας.

Γιατί τα Χριστούγεννα είναι ξεχωριστά, όχι μόνο χάρη στις διακοπές, στα φώτα ή στα δώρα. Είναι μια ευκαιρία να δώσουμε και να πάρουμε αγάπη, να αφουγκραστούμε τις ανάγκες των άλλων ή να εκφράσουμε τις δικές μας. Αυτό το ιδιαίτερο, μαγευτικό πνεύμα των Χριστουγέννων ζωντανεύουν οι δώδεκα πρωτότυπες ιστορίες του βιβλίου.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΝΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΔΟΛΦΟ-Ο ΔΡΑΚΟΣΥΛΛΕΚΤΗΣ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ-ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΠΑΤΣΟΥΛΙΑ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ




Πριν από πολλά πολλά χρόνια υπήρχαν δράκοι. Αλλά φοβόνταν τους ανθρώπους και πήγαν να κρυφτούν στα δάση. Όμως κάποιοι δράκοι εξακολουθούσαν να γυρίζουν μόνοι τους στην εξοχή. Καμιά φορά, έμπαιναν και στις πόλεις. Και οι άνθρωποι τότε έτρεχαν δεξιά αριστερά, και γινόταν μεγάλη φασαρία. Έτσι, μια μέρα, ένα παιδί αποφάσισε να μαζέψει όλους τους δράκους και να τους οδηγήσει σε μία μυστική περιοχή. Το παιδί αυτό το έλεγαν Δρακοσυλλέκτη.ένους σε όλα τα παιδιά Κυριάκο Αθανασιάδη και Ναταλία Καπατσούλια.
Ιστορίες με συμπαθητικά δρακάκια που μπλέκονται σε ξεκαρδιστικές περιπέτειες!

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο Ροδόλφος παίζει συνέχεια στα χιόνια εκεί στη Δρακοχώρα.

Έχει ένα τέλειο ιγκλού, κάνει σκι και πατινάζ, πετάει χιονόμπαλες και φτιάχνει

τον καλύτερο χιονάνθρωπο του κόσμου, που μάλιστα ζωντανεύει κιόλας!

Μέχρι που μια μέρα είδε ένα έλκηθρο ψηλά στον ουρανό, που το έσερναν τέσσερις τάρανδοι. Ποιος μπορεί να το οδηγούσε; Μήπως ήταν… ο Άγιος Βασίλης;

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard