ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΤΣΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ «Η ΧΑΜΕΝΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΥΛΑΤΟΣ

Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK φιλοξενούμε τη συγγραφέα του βιβλίου «H ΧΑΜΕΝΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ» την κύρια ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΤΣΑΛΗ.



1)Κα ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΤΣΑΛΗ, ευχαριστούμε που δεχτήκατε να μιλήσουμε και να γνωρίσουμε εσάς και το βιβλίο σας. Πείτε μας λίγα λόγια για το βιβλίο σας, πώς σας ήρθε η έμπνευση για αυτό το βιβλίο που θα μας κρατήσει συντροφιά τις ημέρες των γιορτών?


Και εγώ σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία! Το βιβλίο αυτό ξεκίνησε με αφορμή έναν ραδιοφωνικό διαγωνισμό , συγγραφής χριστουγεννιάτικου διηγήματος . Τελικά το διήγημα μου βγήκε ολόκληρο μυθιστόρημα και δεν το έστειλα φυσικά στον διαγωνισμό αλλά, εξακολούθησα να το γράφω ! Η αλήθεια είναι πως ήθελα ανέκαθεν να γράψω ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο για όλη την οικογένεια. Τόσο για τα παιδιά, όσο και για τους ενήλικες κάθε ηλικίας. « Η Χαμένη Φορεσιά του Άγιου Βασίλη», είναι αυτό το βιβλίο και είμαι πολύ περήφανη για το αποτέλεσμα.

2) Αν ήσασταν ένας απλός αναγνώστης του, ποια θα θεωρούσατε ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία?

Ο σχεδόν κινηματογραφικός τρόπος γραφής του, με πολλές ανατροπές και κορυφώσεις δράσης και συναισθήματος, που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη και συνάμα τον προκαλούν να δει καρέ καρέ τη δράση των ηρώων. Επίσης είναι ένας διαφορετικός Άγιος Βασίλης .Ντυμένος στα λευκά. Και όλο αυτό φυσικά έχει μια σημειολογία και πολλές βαθύτερες αναγνώσεις που πηγάζουν από το κείμενο. Μπλέκονται δυο κόσμοι. Του πραγματικού όπου δρουν , ανθρώπινοι χαρακτήρες με τις αδυναμίες αλλά και με προτερήματα θαυμαστά, και πλάσματα του φανταστικού, ξωτικά, καλικάντζαροι , νεράιδες του χιονιού και ήρωες των παραμυθιών για να υμνήσουν την αγάπη και την αλληλεγγύη, υπερβαίνοντας εαυτούς αλλά και τις δυσκολίες και τις ασχήμιες του κόσμου!

3)Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να αποκομίσει ο αναγνώστης?

Το ξεκάθαρο μήνυμα είναι η ΑΓΑΠΗ. Η Αγάπη ως κινητήριος δύναμη για να μοιραστούν σε όλο τον κόσμο δώρα ανθρωπιάς και ουσίας. Ότι με την αλληλεγγύη και την υπέρβαση του εγωισμού και του ατομικού μας μικρόκοσμου δίνοντας προτεραιότητα στο γενικό καλό, μπορούμε να κάνουμε θαύματα και να φορέσουμε όλοι ανεξαιρέτως την φορεσιά του Άγιου Βασίλη όχι μια φοραλλά κάθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. ΑΓΑΠΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΓΑΠΗ. Όπως λέει και το πνεύμα των Χριστουγέννων στον δικό μου Άγιο Βασίλη.

4)Το βιβλίο σας έχει ένα υπέροχο εξώφυλλο και οι σελίδες τους καταπληκτικές ζωγραφιές από τη ΠΕΝΥ ΝΤΑΝΗ. Πείτε μας δυο λόγια για την εικονογράφο του βιβλίου που έδωσε υπέροχες γιορτινές εικόνες στο βιβλίο σας, μιλήστε μας για τη συνεργασία σας και πως φτάσατε σ’ αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα.

Η Πένυ δημιούργησε ξεχωριστά σκίτσα για το βιβλίο, με το ξεχωριστό της ταλέντο και τηνευαίσθητη ματιά της.. Είναι μια αξιόλογη καλλιτέχνης και συνεργάτης με ευγένεια και υψηλό επίπεδο ! Την ευχαριστώ πολύ και εύχομαι να ξανά συνεργαστούμε σύντομα!

5) Πως προέκυψε η συνεργασία σας με τις εκδόσεις Φυλάτος?

Κατά τύχη! Μου σύστησε ένας φίλος, τη μαμά του εκδοτικού οίκου μεταφορικά και κυριολεκτικά την κ. Άννα Παππά. Πίστεψε σε εμένα και την πένα μου και έτσι προχωρήσαμε τη συνεργασία μας.

6) Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς. Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη συγγραφή βιβλίων;

Η συγγραφή για εμένα δεν είναι κάτι καινούριο. Κρατάει χρόνια. Ξεκίνησε στα 13 μου από μια τιμωρία της μητέρας μου, την οποία ευχαριστώ πολύ και από τότε δε σταμάτησα να γράφω. Για εμένα η συγγραφή είναι το οξυγόνο μου, η αναζήτηση μου, το ψάξιμό μου στον εσώτερο εαυτό μου. Γίνομαι στη ζωή μου καθημερινός παρατηρητής και έχω την ευκαιρία να πλάσω συνθήκες, και κόσμους, να τους γεννήσω, να τους βιώσω, να συμπορευθώ με τους ήρωες μου και να μάθω πως υπάρχουν πολλές διαφορετικές αλήθειες και εκδοχές του κόσμου, ακόμα και αν μιλούμε για μυθοπλασία. Είμαι ευγνώμων για αυτό το ταλέντο!

7) Αρκετοί από εμάς συνηθίζουμε τις ημέρες των εορτών να κάνουμε δώρο βιβλία. Ποια νομίζεται ότι είναι τα κριτήρια για να επιλέξουμε ένα καλό βιβλίο.

Το κύριο κριτήριο είναι η αλήθεια και η ανάγκη του καθενός μας! Η επιλογή μας μπορεί να καθοριστεί από τη διάθεση της στιγμής, για ποιον προορίζεται το βιβλίο αν πρόκειται να το δωρίσουμε ή τι είδος λογοτεχνίας προτιμούμε. Μπορεί να γίνει η επιλογή μόνο από τον τίτλο ή ένα εντυπωσιακό εξώφυλλο. Ή από μια θετική κριτική που έχουμε ακούσει η διαβάσει. Καλό θα είναι να διαβάζουμε προσεχτικά το οπισθόφυλλο με την υπόθεση, όπως και το βιογραφικό του συγγραφέα αν υπάρχει. Και να το ξεφυλλίσουμε σταματώντας τυχαία σε μια σελίδα του. Μου έχει συμβεί να επιλέξω βιβλίο από αυτό το τυχαίο ξεφύλλισμα, διαβάζοντας μια φράση που με άγγιξε βαθύτατα. Και τελικά ήταν σωστή επιλογή!

8) Σκέψεις για επόμενο βιβλίο; Τι ετοιμάζετε;

Ολοκλήρωσα δύο θεατρικά έργα , τελειώνω ένα μυθιστόρημα πάλι για όλη την οικογένεια, φανταστικής λογοτεχνία , και μια σειρά από παραμύθια, για μεγάλους που προέκυψε μέσα από μια διαδικτυακή παρέα . Μου ζητούσαν να γράψω ένα παραμύθι εκείνη τη στιγμή για καληνύχτα και τελικά συγκέντρωσα ήδη εικοσιπέντε κείμενα.

9)Πείτε μας όμως πού και πώς μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας; Πώς μπορούν οι αναγνώστες να επικοινωνήσουν μαζί σας;

Μπορείτε να απευθύνεστε στις εκδόσεις Φυλάτος για άμεση εξυπηρέτηση, αλλά και κατόπιν παραγγελίας στα βιβλιοπωλεία .


Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και να ευχηθώ Καλές γιορτές. Αν θέλετε στείλτε μας το δικό σας μήνυμα, για τις φετινές γιορτές!

Να δίνουμε απλόχερα αγάπη και να χαιρόμαστε κάθε στιγμή της ζωής μας, γιατί είναι δώρο ακόμα και με τις δυσκολίες της! Καλές γιορτές, γεμάτες φως!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


Η Χαμένη Φορεσιά του Άγιου Βασίλη
Συγγραφέας: Φωτεινή Κατσάλη
Εικονογράφηση: Πένη Ντάνη
Εσωτερικό: Πολυτελής έκδοση με εξώφυλλο ακουαρέλα, τυπωμένη σε σαμουά χαρτί.

Γράφει η Άννα Παππά
δασκάλα-συγγραφέας

Ο Άγιος Βασίλης της ιστορίας που έγραψε η Φωτεινή Κατσάλη και εικονογράφησε η Πένη Ντάνη, είναι ένας καθαρά πρωτοχρονιάτικος άγιος, κάτι ανάμεσα στον πραγματικό Ιεράρχη της  Καισάρειας και αυτόν της Δύσης Santa Claus. Καλόβολος πάντα και κουβεντιαστής με όσους συναντά. Εκείνο που φέρνει στους ανθρώπους είναι περισσότερο συμβολικό: η καλή τύχη και η ειρήνη μέσα από την απεριόριστη αγάπη.
Στην πορεία της ζωής μας θα χρειαστεί να διαθέτουμε τη  ικανότητα να πιστεύουμε: στον εαυτό μας, στους φίλους μας, στα ταλέντα μας και στην οικογένειά μας. Επίσης, θα χρειαστεί να πιστέψουμε σε πράγματα που δεν μπορούμε να μετρήσουμε ή να κρατήσουμε στα χέρια μας. Ο άγιος Βασίλης της ιστορίας μας, μας μιλά για την αγάπη, αυτή τη σπουδαία δύναμη που θα φωτίσει μέσα μας τη ζωή, ακόμα και στις πιο σκοτεινές και κρύες στιγμές. Μας καλεί να τον βοηθήσουμε όλοι οι άνθρωποι που γεμίσαμε την καρδιά μας με χαρά χάρη σ’ εκείνον. Ο Άγιος Βασίλης είναι αγάπη και μαγεία και ελπίδα και ευτυχία.
Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά και το μοίρασμα των δώρων θα γίνει υπόθεση όλων, με πηγή έμπνευσης και παρότρυνσης τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard