ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΡΑ για το βιβλίο της «ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΛΕΜΟΝΙ» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ

Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK φιλοξενούμε το συγγραφέα κ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΡΑ, του βιβλίου «ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΛΕΜΟΝΙ», από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ.




1)Συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλίο σας «ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΛΕΜΟΝΙ ». Πότε ξεκινήσατε να το γράφετε; Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης του βιβλίου σας και πόσο καιρό σας πήρε για να το τελειώσετε;

Το “ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΛΕΜΟΝΙ-ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΦΟΝΟΥ” είναι το τέταρτο βιβλίο μου και κυκλοφορεί από της εκδόσεις “ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ”. Πρόκειται για ένα αστυνομικό, δραματικό έργο με κάποια στοιχεία μεταφυσικά. Ξεκίνησα να το γράφω πέρυσι χωρίς να πιέζω τον εαυτό μου να γράφει βάσει κάποιου συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. Μπορεί να έγραφα το πρωί, άλλοτε τα μεσάνυχτα, άλλοτε όταν είχα κάποιο κενό στην δουλειά .Η έμπνευση θα έλεγα πως δεν μου λείπει ποτέ, στο μυαλό μου έχω διαρκώς νέες ιδέες, ο χρόνος όμως καμιά φορά δεν είναι αρκετός, για τον λόγο αυτό συνηθίζω να λέω στον εαυτό μου “Χριστίνα άπειρες οι λέξεις, λίγες οι ώρες”. Στο συγκεκριμένο βιβλίο δεν υπήρχε κάποια πηγή έμπνευσης. Ονειρεύτηκα τον τίτλο και την πρώτη σκηνή. Δεν ήξερα αν έπρεπε να λάβω υπόψιν μου αυτό το μήνυμα και να πλάσω μια ιστορία που να βασίζεται στον τίτλο και την σκηνή, ωστόσο το έκανα κι απόλαυσα στο έπακρο όλη αυτή την συγγραφική διαδρομή μέχρι την ολοκλήρωσή του.

2)Τι ιδιαίτερο θα διαβάσουμε σ αυτό το βιβλίο? Αν ήσασταν ένας απλός αναγνώστης του, ποια θα θεωρούσατε ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία?

Δεν ξέρω αν θα διαβάσετε κάτι το ιδιαίτερο γιατί αυτό είναι τελείως υποκειμενική υπόθεση του κάθε αναγνώστη. Το σίγουρο όμως είναι ότι θα σας “εθίσει”, πιστεύω πως θα δυσκολευτεί κανείς να το αφήσει από τα χέρια του καθώς υπάρχουν πολλές κορυφώσεις αλλά και ανατροπές. Πιστεύω πως τα δυνατά του στοιχεία είναι εκτός από την ίδια την υπόθεση, ο κινηματογραφικός τρόπος γραφής που κάνει τον αναγνώστη να αισθάνεται ο ίδιος μέρος της ιστορίας και ο λόγος που ρέει αβίαστα.

3)Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να αποκομίσει ο αναγνώστης σας.

Στην πρώτη σελίδα του βιβλίου μου ο αναγνώστης θα διαβάσει το εξής γνωμικό από την Ηλέκτρα του Ευριπίδη :Σχέτλια μεν έπαθες, ανόσια δ’ ειργάσω (Έπαθες φρικτά, αλλά έκανες
απαίσια)που σχετίζεται με την τιμωρία και γενικότερα την απονομή δικαιοσύνης, Δεν προσπάθησα να περάσω κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα, αυτό είναι μέλημά μου συνήθως στα παραμύθια που γράφω, παραμύθι δίχως μήνυμα δε νοείται! Ωστόσο αυτό που θέλω να σκεφτεί ο αναγνώστης κλείνοντας το βιβλίο είναι ότι η συνείδηση είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας.

4)Πως αποφασίσατε τον τίτλο του βιβλίου, υπήρξε κάποιος άλλος που απορρίφθηκε ?

Θα βρείτε νομίζω την απάντηση κάτω από την πρώτη ερώτηση.

5)Κάθε μέρα βλέπουμε να εκδίδονται καινούργια βιβλία και συνεχώς μας συστήνονται καινούργιοι συγγραφείς. Ποιο νομίζετε ότι είναι το πακέτο που πρέπει να διαθέτει ένας πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας για να μας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις ?


Νομίζω πως ρωτάτε τον πλέον ακατάλληλο άνθρωπο! Σίγουρα μπορεί να υπάρχει αυτό που
ονομάζουμε “πακέτο” αλλά εγώ λειτουργώ τελείως διαφορετικά. Για μένα αυτό που πρέπει να
διαθέτει ο κάθε συγγραφέας πρωτοεμφανιζόμενος ή μη είναι ψυχή!Η συγγραφή δεν είναι
επάγγελμα είναι η εξομολόγηση της ψυχής πάνω σε μια λευκή κόλλα με μεσάζοντα την πένα.

6)Αν έπρεπε να επιλέξετε ανάμεσα στο έντυπο ή στο ηλεκτρονικό βιβλίο, εσείς ποιο θα επιλέγατε;

Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: το έντυπο βιβλίο! Άλλο πράγμα να βρίσκεται στο ράφι της βιβλιοθήκης σου και να αισθάνεσαι το χαρτί ανάμεσα στα δάχτυλά σου κι άλλο να διαβάζεις κάτι από την οθόνη του κινητού ή του υπολογιστή σου.

7)Πείτε μας τι διαβάζετε αυτό τον καιρό και αν υπάρχουν αγαπημένα βιβλία στη βιβλιοθήκη σας, που δε θα τα δανείζατε σε κανέναν και γιατί;

Αυτό τον καιρό με βρίσκετε να διαβάζω “Το ραγισμένο είδωλο ”της Χρυσηίδας Δημουλίδου. Τα αγαπημένα μου ωστόσο παραμένουν “Το άρωμα ”του Πάτρικ Ζίσκιντ, το οποίο για μένα είναι αξεπέραστο κι όλοι οι κλασικοί συγγραφείς. Αν μπορούσα δεν θα δάνειζα κανένα γιατί κάποιοι δεν τα επιστρέφουν!(Ζω ένα δράμα χάχα!)

8)Θα ήθελα να μας πείτε μερικά πράγματα για εσάς, για να σας γνωρίσουμε καλύτερα.

Έχω μεγαλώσει στο Μόναχο Γερμανίας και ζω μόνιμα στην πανέμορφη Ναύπακτο από την οποία και κατάγομαι. Εργάζομαι ως καθηγήτρια Γερμανικών ενώ παράλληλα γράφω
παραμύθια, μυθιστορήματα, θεατρικά, ποιήματα και στίχους. Θεωρώ ότι η ευτυχία κρύβεται στα μικρά κι απλά πράγματα, τα οποία δυστυχώς προσπερνάμε πολλές φορές. Είμαι ανυπόμονη, με θυμώνει η αγένεια και η έλλειψη καλοσύνης.

9)Μιλήστε μας για τα μελλοντικά σας σχέδια, τι καινούργιο ετοιμάζετε;

Αυτή την στιγμή έχω ήδη γράψει ένα παραμύθι ενώ βρίσκομαι στα πρώτα κεφάλαια ενός
νέου, δυνατού θέλω να πιστεύω ,μυθιστορήματος. Εύχομαι να εκδοθούν κάποια στιγμή.

10)Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα να μας πείτε που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.

Εγώ σας ευχαριστώ από καρδιάς. Το “Γλυκό κουταλιού λεμόνι ”θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία κι εδώ: https://ydroplanobooks.gr/product/gliko-tou-koutaliou-lemoni/





Γλυκό του κουταλιού λεμόνι
Συγγραφέας ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΡΑ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ


Πόρος 1950: Ένα άγριο φονικό, που όμοιο του δεν έχει συμβεί ξανά στην περιοχή, ταράζει τους κατοίκους του νησιού. Η ζωή του δράστη μοιάζει με σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. Γοητευτικός, με τα θηλυκά να νιώθουν ιδιαίτερη έλξη για εκείνον, αδίστακτος κι επικίνδυνος. Φαντάζει κενός από οποιοδήποτε βαθύ συναίσθημα κι αδυνατεί να αγαπήσει αληθινά. Το μεγάλο, ένοχο μυστικό που κουβαλάει καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τις πράξεις του. Παραδομένος στα πάθη, το μίσος και τη δίψα για πλούτο στήνει παγίδες και βάφει με περίσσεια άνεση τα χέρια του με αίμα. Αυτός ο άνθρωπος θα έρθει ποτέ αντιμέτωπος με τις προσωπικές του Ερινύες; Πόσο θάνατο είναι ικανός να σκορπίσει, πόσα κρίματα μπορεί να κουβαλήσει η ήδη επιβαρυμένη συνείδησή του;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard