ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΒΙΚΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ «ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ, ΔΙΚΑ ΜΟΥ» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK  φιλοξενούμε τη συγγραφέα κ. ΒΙΚΥ Α. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ, του βιβλίου «ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ, ΔΙΚΑ ΜΟΥ», που εκδόθηκε από τις  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ.


1)Κα  ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ, ευχαριστούμε που δεχτήκατε να μιλήσουμε και να γνωρίσουμε εσάς και το βιβλίο σας. Πείτε μας, είχατε ονειρευτεί από μικρή να γίνεται συγγραφέας? πότε και πως ξεκινήσατε την συγγραφή.


Χωρίς να μοιάζει υπερφίαλο γνώριζα από πολύ νωρίς πως θα κατέληγα στην συγγραφή. Πολλά χρόνια πριν ξεκίνησα πειραματικά ανώριμα οι απόπειρες. Με το πέρασμα του χρόνου αυτές οι προσπάθειες ωρίμασαν έγιναν τρία μυθιστορήματα ένα θεατρικό έργο.

 

2)Συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλίο σας «ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ, ΔΙΚΑ ΜΟΥ» ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα γεμάτο με έρωτες, μίση, πάθη αλλά και πολλές ίντριγκες. Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης αυτού του μυθιστορήματος?


Το βιβλίο μου είναι ένα μυθιστόρημα που μιλά για μια πολυμελή οικογένεια σε έναν μικρό αγροτικό τόπο χωρίς ελευθερίες, όπου όλα είναι διάφανα. Ο κεντρικός μυθιστορηματικός χαρακτήρας η Μαριγώ, προσωπικότητα πληθωρική γεμάτη εγωισμό, δεν αντιστέκεται στα πάθη, αναζητά το χρήμα, υπερβαίνει τις αντρικές προσωπικότητες συχνά σε τόλμη στην κοινωνία που ζει. Στήνει παγίδες και άσχημες φάρσες στα μέλη της οικογένειάς της, αγαπάει με λάθος τρόπο και μόνο από συμφέρον, επιδίδεται σε δολοπλοκίες. Καταργεί τα όρια και τους νόμους ανάμεσα στα μέλη της φαμίλιας της . Η κύρια πηγή της έμπνευσής μου είναι οι άνθρωποι και οι πράξεις τους.


3)Ποια θεωρείται ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία? 


Νομίζω τα δυνατά του στοιχεία είναι ο κεντρικός μυθιστορηματικό γυναικείος χαρακτήρας η Μαριγώ. Πέρα από τα αρνητικά στοιχεία του, συγκεντρώνει πολλά δυναμικά επίσης στοιχεία τα οποία σκιαγραφούν μια τολμηρή φυσιογνωμία των επικίνδυνων χειρισμών. Έχει αισιοδοξία, κέφι, όρεξη και αγάπη για ζωή. Αλλά και κάποιοι δευτερεύοντες χαρακτήρες, επί παραδείγματι ο Γρηγόρης που οι ενέργειές του αφορούν στην έξαψη του ενδιαφέροντος αλλά και ο Παναγιώτης, ένας ήρεμος χαρακτήρας, που πάντα συγχωρεί και συνεχίζει σαν να γνωρίζει πως αυτή είναι η ζωή και η αγάπη. Και φυσικά και άλλα πρόσωπα που δείχνουν αντιλήψεις νέας εποχής.


4)Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να αποκομίσει ο αναγνώστης σας.


Δεν ξέρω αν στέλνει κάποιο μήνυμα το βιβλίο μου. Αλλά θα ήθελα να πω μέσα από την αφήγησή μου πως οι διχόνοιες, τα μίση και οι αντιζηλίες δεν χωρούν στις οικογένειες, στις φιλίες και γενικότερα στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Η πραγματικότητα, η ζωή δηλαδή μας διαψεύδει καθημερινά, και μας δοκιμάζει τόσο που μας παρασύρει συχνά στην αποξένωση στον όλεθρο και σε εικόνες και καταστάσεις που βιώνει ο αναγνώστης ‘’και στα δικά σου δικά μου’’.

 

5)Πως αποφασίσατε τον τίτλο του βιβλίου, υπήρξε κάποιος άλλος που απορρίφθηκε ?


Ήταν μια εύκολη επιλογή ο τίτλος του βιβλίου, ομολογώ για πρώτη φορά. Ήρθε σχεδόν αμέσως στον νου μου. Ούτε υπήρξε κάποια άλλη απόρριψη.


6) Πείτε μας πως προέκυψε η συνεργασία σας, με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ


Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον ΚΕΔΡΟ, να με εμπιστευθεί και να προκύψει ένα ωραίο βιβλίο.


7)Κάθε μέρα βλέπουμε να εκδίδονται καινούργια βιβλία και συνεχώς μας συστήνονται καινούργιοι συγγραφείς. Ποιο νομίζετε ότι είναι το πακέτο που πρέπει να διαθέτει ένας   συγγραφέας για να μας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις ?


Η συγγραφή είναι επίπονη και μακρά διαδρομή. Πολλά βιβλία και συγγραφείς εμφανίζονται. Νομίζω ότι αυτό είναι θετικό. Ίσως από αυτό προκύψουν σπουδαίοι συγγραφείς. Αλλά η συγγραφή δεν είναι ένα επάγγελμα ούτε χόμπι, ούτε ενασχόληση. Ο συγγραφέας πρέπει να γοητευθεί νωρίς από το λογοτεχνικό φαινόμενο. Να μελετήσει κλασικούς της λογοτεχνίας και όχι μόνο να γίνει καθημερινός συνομιλητής της, να μετασχηματίζει την συμβατική γλώσσα κλπ. και αν το φέρει μέσα του η ζωή θα τον οδηγήσει εκεί που πρέπει με τις καλύτερες των εντυπώσεων.


 8) Μιλήστε μας για τα επόμενα συγγραφικά σας σχέδια. Τι να περιμένουμε από εσάς και πόσο σύντομα ?


Ετοιμάζω ήδη το επόμενο μυθιστόρημα μου. Ελπίζω τον επόμενο χρόνο να έχει ολοκληρωθεί. Ασκούμαι σε όσα ανέφερα πάρα πάνω καθημερινά.


9)Ποια θεωρείτε ως την πιο σημαντική, ίσως και ανεξάντλητη, «πηγή ιδεών» για έναν συγγραφέα;


Ιδέες πάντα μας δίνουν οι εμπειρίες μα, η φαντασία μας, ο άνθρωπος, η φύση, μια ιδέα που μας απασχολεί καιρό και κάποτε πραγματώνεται.


10)Ποιος πιστεύετε ότι πρέπει να είναι ο κύριος στόχος κατά τη συγγραφή ενός βιβλίου; Το οικονομικό όφελος, η φήμη ή η ικανοποίηση μιας εσωτερικής ανάγκης;


Η πνευματική εμβέλεια της γλώσσας μας είναι αιώνια και οικουμενική, ως εκ τούτου ξεχνάμε το οικονομικό όφελος, σε μια χώρα τόσο μικρή όσο για την φήμη ισχύουν τα ίδια. Μας μένει το τελευταίο δηλαδή η ικανοποίηση της εσωτερικής μας ανάγκης.

Αλίμονο, τα βιβλία δεν γράφονται για το συρτάρι μας. Είναι επικοινωνία, είναι η ερμηνεία του κόσμου της εποχής μας, των φόβων μας κλπ.


 Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα  να μας πείτε που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας. 


Το μυθιστόρημα «και τα δικά σου, δικά μου» μπορείτε να το βρείτεστο site των εκδ. Κέδρος και σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία της χώρας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο: vickygeo.book@gmail.com αλλά και στα social media: 

Facebook: Bίκυ Α. Γεωργοπούλου  Instagram: geo_vicky. 

Σας ευχαριστώ θερμά για την φιλοξενία!



ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ, ΔΙΚΑ ΜΟΥ
Συγγραφέας: ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΙΚΥ Α.
Έτος έκδοσης: 2021

Εκδόσεις Κέδρος - Kedros Publishers


Η Μαριγώ, ατίθαση και παρορμητική, τολμηρή και ριψοκίνδυνη, επιθυμεί από τα νεανικά της χρόνια να ζήσει ελεύθερη από τα οικογενειακά βάρη και τα κοινωνικά δεσμά του μικρού επαρχιακού τόπου της. Κι ενώ ονειρεύεται μια ζωή στη μεγάλη πόλη όλο ξεγνοιασιά και διασκεδάσεις, βρίσκεται εγκλωβισμένη σε έναν γάμο, ασφυκτιώντας δίπλα στον σύζυγο και στα παιδιά της.

Άραγε θα υποταχθεί στις οικογενειακές και κοινωνικές επιταγές; Ή θα τολμήσει να ξεφύγει από τον κλοιό που την περιβάλλει και να ζήσει ό,τι ονειρεύεται, διαταράσσοντας και ανατρέποντας τη ζωή των άλλων χωρίς τύψεις και ενοχές;

Ένα μυθιστόρημα γεμάτο έρωτες, αγάπες, μίση, πάθη και ίντριγκες. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard