ΡΕΒΙΘΑΔΑ

 Σήμερα το μενού μας έχει ΡΕΒΙΘΑΔΑ. αλήθεια ξέρετε πόσο θρεπτικό και υγιεινό είναι αυτό το φαγάκι. Τα ρεβίθια είναι μια πολύ θρεπτική τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και βιταμίνες. Ότι πρέπει για την περίοδο της Νηστείας που διανύουμε αλλά θεωρώ ότι πρέπει να την προσθέσουμε στην διατροφή μας και τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου. Πάμε λοιπόν !!!





ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

100 γρ. αλεύρι

50 γρ. νερό

2 κ. σ. ελαιόλαδο

1/4 κουτ. γλ. αλάτι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.

Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη.


ΓΙΑ ΤΑ ΡΕΘΥΘΙΑ

250 γρ. ρεβίθια ωμά @callistathoe

2 κρεμμύδια

2 σκ. σκόρδο

2 καρότα

2 κ.σ. θυμάρι

ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια

1.600 γρ. νερό

4-5 κουταλιές ελαιόλαδο @callistathoe

αλάτι, πιπέρι

1 κ.γλ. πάπρικα, καπνιστή

1/2 ματσ. άνηθο

1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή

Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με πολύ νερό για να μουλιάσουν. Τα μουλιάζουμε για 6 ώρες, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε πολύ καλά. 

Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το νερό. Προσέχουμε η κατσαρόλα να μην είναι πολύ μεγάλη, έτσι ώστε να τα σκεπάζει το νερό εντελώς.

Μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά καπακώνουμε και βράζουμε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια. Ξαφρίζουμε κατά διαστήματα.

Αποσύρουμε από την φωτιά και αδειάζουμε τα ρεβίθια μαζί με το νερό που έβρασαν σε μια γάστρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 c

Κόβουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και τα καρότα σε μικρά κυβάκια και τα προσθέτουμε στην γάστρα μαζί με το μισό ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και τον άνηθο.

Απλώνουμε τη ζύμη στα τοιχώματα της γάστρας και καπακώνουμε. Βάζουμε τη γάστρα στον φούρνο και ψήνουμε 90 λεπτά.

Σπάμε την ψημένη ζύμη και αφαιρούμε το καπάκι της γάστρας

Παίρνουμε μια κουταλιά από τα υγρά της γάστρας ανακατεύουμε μαζί με τη μουστάρδα και μεταφέρουμε το υγρό πίσω στην γάστρα.

Ανακατεύομε και σερβίρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πιπέρι.


Είναι η πρώτη φορά που φτιάχνω αυτό το φαγητό, μέχρι τώρα τα ρεβίθια τα τρώγαμε σουπέ και μπορώ να σας πω ότι άξιζε τον κόπο που ασχολήθηκα τόσες ώρες για να φτιάξω την ΡΕΒΙΘΑΔΑ πρώτα για εσάς αφού σας υποσχέθηκα συνταγή με ρεβίθια και ναι θα την ξανακάνω και μάλιστα σύντομα για την οικογένεια γιατί άρεσε πολύ.

Η συνταγή είναι από το καινούργιο βιβλίο του Ακη Πετρετζίκη, ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ, που εκδόθηκε από ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ και θα την βρείτε στην σελίδα 108 ανάμεσα σε 140 ακόμη νηστήσιμες συνταγές.


Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τα ρεβίθια που χρησιμοποιήθηκαν για την συνταγή, είναι προϊόντα από την αγαπημένη εταιρεία CALLISTA και μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο άρθρο μας ΕΔΩ ή να επισκεφτείτε το site τους για να γνωρίσετε τα προϊόντα τους και εσείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard