ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΓΕΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΣΚΟ ΣΑΣ

Τελειώνει και η τέταρτη εβδομάδα νηστείας και σας υποσχέθηκα ότι θα σας δίνω δοκιμασμένες συνταγές υγιεινές και γευστικές φτιαγμένες με ευκολία και υλικά που έχουμε στα ντουλάπια της κουζίνας και βρίσκουμε εύκολα στο σούπερ μάρκετ ή τα μικρά μίνι μάρκετ της γειτονιάς μας ή τα e-shop που ψωνίζουμε τελευταία και στηρίζουμε τα Ελληνικά προϊόντα και κυρίως τους μικρούς Έλληνες παραγωγούς.


Σήμερα θα μαγειρέψουμε  ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

400γρ.μακαρόνια ολικής άλεσης @miskopasta

2 φλυτζάνια τριμμένη ντομάτα (χρησιμοποίησα έτοιμη σάλτσα ντομάτας @callistaThoe)

1 φλιτζανάκι κάπαρη

10 ελιές  @callistaThoe

1 φλυτζάνι ψιλοκομμένα μανιτάρια

1 μικρό κρεμμύδι

1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)

4 κουταλιές ελαιόλαδο @callistaThoe

10 φυλλαράκια βασιλικό

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβετε το κρεμμύδι και το αχνίζετε σε λίγο νερό. Ρίχνετε την ντομάτα, την κάπαρη, την πιπεριά, τα μανιτάρια και ανακατεύετε. Αφαιρείτε από τις ελιές τα κουκούτσια, τις κόβετε σε κομμάτια και τις ρίχνετε και αυτές στην κατσαρόλα.

Αφήνετε την σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα προσθέτετε το ελαιόλαδο, το βασιλικό και ανακατεύεται. Στο μεταξύ βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε με την σάλτσα που ετοιμάσατε. 

Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

TIPS

-Η σάλτσα έχει έντονη αντιοξειδωτική δράση με την ντομάτα που περιέχει λυκοπένιο, καθώς και τη βιταμίνη Ε της ελιάς και του ελαιόλαδου, τονώνοντας έτσι το ανοσοποιητικό και ασκώντας ισχυρή αντικαρκινική δράση.

Τα ζυμαρικά έχουν περιεκτικότητα σε νάτριο και χοληστερόλη, είναι πλούσια σε μαγνήσιο και μαγγάνιο και έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Η τρυπτοφάνη των μανιταριών σε συνδυασμό με την Β6 των ζυμαρικών ολικής, που περιέχεται στον εξωτερικό φλοιό των δημητριακών και τη βιταμίνη C της ντομάτας προάγει την έκκριση σεροτονίνης που φέρνει υψηλό κορεσμό αλλά και ψυχική ευεξία.

Την συνταγή θα την βρεις στην σελίδα 205 του βιβλίου Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΝΗΣΤΕΙΑ της κ. ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ. Στο βιβλίο μπορείς να διαβάσεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές, να πάρεις ιδέες για την διατροφή μας στην ΝΗΣΤΕΙΑ και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στον οργανισμό η αποτοξίνωση και η αποχή μας από κάποια είδη τροφών και η αναπλήρωσή τους από άλλα.

Το ελαιόλαδο, οι ελιές και η σάλτσα είναι από την
Callista - THOE

Εσύ θα την δοκιμάσεις την συνταγή? τι μαγειρεύεις σήμερα?


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard