Αρνάκι με πατάτες, ένα φαγητό που μπορείς να συναντήσεις σε πολλά Ελληνικά νησιά αλλά και στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Ένα φαγητό που απολαμβάνει, κυρίως τις Κυριακές και στις γιορτές, η Ελληνική οικογένεια όταν μαζεύεται γύρω από το τραπέζι.
Η νοστιμιά του ντόπιου αρνιού, τα ελληνικά μυρωδικά ρίγανη φρέσκια ή ξερή, το δενδρολίβανο, λίγο σκόρδο, το ελαιόλαδο αλλά και ο χυμός λεμονιού, σε ένα ταψί με πατάτες κομμένες μεγάλα κομμάτια κάνουν τον καθένα μας να απολαύσει ένα θεσπέσιο γεύμα. Συνοδεύεται από μια μεγάλη Ελληνική σαλάτα, μια σαλάτα με μαρούλι, φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο και φυσικά τζατζίκι.
Είναι μια απλή και εύκολη συνταγή που πάντα αφήνει στους καλεσμένους τις καλύτερες εντυπώσεις.
Lamb with potatoes, a food that you can find in many Greek islands but also in mainland Greece. A food that the Greek family enjoys mainly on Sundays and holidays, when it gathers around the table.
The taste of the local lamb, the Greek herbs, fresh or dried oregano, the rosemary, the garlic, the olive oil but also the lemon juice, in a oven pan with potatoes cut into large pieces, make each of us enjoy a delicious meal.
Accompanied by a large Greek salad, a salad with lettuce, spring onion and dill and of course tzatziki.
It is a simple and easy recipe that always leaves the best impressions on the guests.
Lamb with potatoes, a food that you can find in many Greek islands but also in mainland (Ipeirotikh) Greece. A food that the Greek family enjoys mainly on Sundays and holidays, when gathers around the table.
The taste of the local lamb, the Greek herbs, fresh or dried oregano, the rosemary, the garlic, the olive oil but also the lemon juice, in an oven pan with potatoes cut into large pieces, make each one of us enjoy a delicious meal. Accompanied by a large Greek salad, a salad with lettuce, spring onion and dill and of course tzatziki.
It is a simple and easy recipe that always leaves the best impressions on the guests.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!