Η καραντίνα θέλει αρωματοθεραπεία!

Με την καραντίνα μένουμε πολλές ώρες στο σπίτι μας και τακτικά αισθανόμαστε κουρασμένοι, στρες, ανησυχία, νεύρα, δεν μπορούμε να κοιμηθούμε ήρεμα και έχουμε αλλάξει γενικά τους ρυθμούς και τις συνήθειες μας.


Ψάχνοντας τρόπους για να αισθάνομαι καλύτερα ανακάλυψα τα οφέλη της αρωματοθεραπείας που προφέρουν καταπραϋντικές αλλά και θεραπευτικές ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό.



.


Τα αιθέρια έλαια και τα αρώματα τους έχουν ευεργετική επίδραση τόσο στο σώμα μας όσο και στην ψυχή μας και μπορούν να μετατρέψουν μια δύσκολη ημέρα, σε μια ημέρα ηρεμίας και χαράς, μπορούν να θεραπεύσουν πόνους σε κάποια σημεία του σώματός μας και να μας ανακουφίσουν αφού έχουν ιδιότητες αναλγητικές, επουλωτικές, αντικαταθλιπτικές κ.α.

Δεν είναι τυχαίο ότι η αρωματοθεραπεία με αιθέρια έλαια είναι γνωστή από τα αρχαία χρόνια.

Προσωπικά ανακάλυψα τα οφέλη της αρωματοθεραπείας πριν μερικά χρόνια σ ένα ταξίδι μου στην Ινδία. Όταν επέστρεφα τα απογεύματα στο ξενοδοχείο κουρασμένη και τσιτωμένη από το τρέξιμο της ημέρας, δεν είχα κουράγιο να φθάσω ούτε μέχρι το δωμάτιο μου, έτσι χωνόμουν στις μαξιλάρες του καναπέ στο lobby και σε λίγη ώρα αισθανόμουν ανανεωμένη και έτοιμη για νέες περιπέτειες. Στην αρχή δεν μπορούσα να καταλάβω πως γινόταν αυτό, όταν όμως ρώτησα τι μυρίζει όμορφα στο χώρο, η υπεύθυνη του ξενοδοχείου μου είπε ότι ήταν αιθέριο έλαιο lemongrass και μου εξήγησε και τα οφέλη του. Το lemongrass λοιπόν μύριζε υπέροχα και μου δημιουργούσε αίσθημα ευφορίας, εξαφάνιζε την κόπωση με έκανε πιο δημιουργική και γεμάτη όρεξη για δράση. Είναι περιττό να σας πω ότι επέστρεψα στην Ελλάδα με πολλά μπουκαλάκια από αιθέρια έλαια στις βαλίτσες μου (βανίλια, γιασεμί, opiοum,σανταλοξυλο, ίλαγκ) .

Ψάχνοντας στην Ελλάδα να βρω αιθέρια έλαια, ανακάλυψα στο site της notino.gr νέα αρώματα και καλαίσθητες συσκευασίες για το χώρο του σπιτιού μου για να δημιουργώ μια υπέροχη ατμόσφαιρα αλλά και να απολαμβάνω τα οφέλη των αρωμάτων. Βέβαια η αρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται και για μασάζ στο σώμα και στο πρόσωπο, ενώ κάποια αρώματα μετά από κατάλληλη επεξεργασία χρησιμοποιούνται σε φαγητά και γλυκά.

Χρησιμοποιώ ειδικά δοχεία καύσης για αιθέρια έλαια που αναμειγνύω με νερό και ρεσό για την θερμότητα, ώστε να διαχέεται και να γεμίζει ο χώρος με το άρωμα.





Σας προτείνω να διαλέξετε αρωματικά κεριά για τον χώρο σας όπως κάνουν οι Σκανδιναβοί. Το hygge είναι η φιλοσοφία της ευτυχίας και μας ήρθε από τη Δανία. Η λέξη hygge θα μπορούσε εύκολα να μεταφραστεί ως άνεση, ηρεμία, ζεστασιά. Για να το πέτυχετε στον χώρο σας διαλέξτε κεριά με ωραία αρώματα αλλά και τα ειδικά μπουκαλάκια με τους διαχύτες αρώματος και συμπληρώστε τα, τακτικά με υγρό ώστε να  διαχέεται στο χώρο το άρωμα και απολαύστε στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης.


Θα σας προτείνω να δοκιμάσετε αιθέρια έλαια με πιο ελληνικά αρώματα όπως άρωμα λεβάντας που βοηθάει να ηρεμήσουμε, να χαλαρώσουμε, κάνει καλό στην ημικρανία και την αυπνία.

Για τις πιο ρομαντικές το άρωμα τριαντάφυλλο προάγει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθά στην αντιμετώπιση των πονοκεφάλων και της κατάθλιψης και επιπλέον δρα ως αφροδισιακό.

Τον χειμώνα τα αρώματα της μέντας, του κέδρου, του ευκάλυπτου αναζωογονούν και ενισχύουν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου, βοηθάνε στο αναπνευστικό σύστημα, διευκολύνουν και απελευθερώνουν την αναπνοή, κάνουν γενικά καλό στα κρυώματα.

Το καλοκαίρι το αιθέριο έλαιο της σιτρονέλα απομακρύνει τα κουνούπια.

Το λέμον γκρας το αντικατέστησα τώρα πια με λεμόνι.

Σας προτείνω να βάλετε την αρωματοθεραπεία στην ζωή σας ειδικά τις μέρες που είσαστε πολλές ώρες στο σπίτι, το γραφείο, στο κατάστημα σας και θα δείτε μόνο θετικά αποτελέσματα!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard