ΕΝΑΣ ΕΥΚΟΛΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΝΙΖΙΣΤΕ!

 Σας ξεσήκωσα με τον χαλβά που ανέβασα πριν λίγες ημέρες στο instagram και με τα μηνύματα σας και στα σχόλια μου ζητήσατε εύκολη συνταγή. Άνοιξα πάλι το τετράδιο της μαμάς και να η συνταγή!!! 

Εντάξει δεν είναι ο χαλβάς Φαρσάλων με την καραμελωμένη κρούστα και την  βουτυρένια γεύση του (αυτόν τον αγοράζω μόνο έτοιμο), είναι όμως ένας εύκολος και νόστιμος χαβλάς.


ΥΛΙΚΑ 1 ποτήρι του νερού νισεστέ, 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη, 4 ποτήρια νερό, μισό κουτ, γλ. κανέλα, 1 φλιτζάνι  τσαγιού αμύγδαλα τα οποία θα καβουρντίσετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνο, 1 ξυλάκι κανέλλας.

Για πασπάλισμα κανέλα σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και όταν γίνει χλιαρό, προσθέτουμε το νισεστέ και ανακατεύουμε, μέχρι να διαλυθεί.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και ρίχνουμε τη ζάχαρη, την σκόνη κανέλα, το ξύλο κανέλας και τα αμύγδαλα.

Ανακατεύουμε συνέχεια και όταν πήξει, το ρίχνουμε σε μια φόρμα, εγώ τον βάζω σ΄ένα πυρέξ,  αφού αφαιρέσουμε το ξύλο κανέλας.

Σερβίρουμε τον χαλβά με πασπαλισμένη με κανέλα. Μου αρέσει πάνω από τον χαλβά η δίπλα να βάζω και ένα γλυκό του κουταλιού κατά προτίμηση βύσσινο.

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard