ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. ΑΛΕΚΟ ΚΙΤΖΙΡΗ για το βιβλίο του «Ο ΠΑΛΙΟΠΩΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

 Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK φιλοξενούμε το συγγραφέα κ. ΑΛΕΚΟ ΚΙΤΖΙΡΗ, του βιβλίου «Ο ΠΑΛΑΙΟΠΩΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ», που εκδόθηκε από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ




1)Κε ΚΙΤΖΙΡΗ, ευχαριστούμε που δεχτήκατε να μιλήσουμε και να γνωρίσουμε εσάς και το καινούργιο βιβλίο σας. Πείτε μας, είχατε ονειρευτεί από μικρός να γίνεται συγγραφέας? πότε και πως ξεκινήσατε την συγγραφή.


Η αλήθεια είναι ότι από μικρός είχα την τάση να γράφω μικρά κείμενα, παραμύθια. Στα τριάντα μου όμως θέλησα να γράψω κάτι περισσότερο, ένα μυθιστόρημα. Ήταν μια απόφαση της στιγμής που φαίνεται όμως ότι είχε ωριμάσει μέσα μου από καιρό.


2) Συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλίο σας «Ο ΠΑΛΑΙΟΠΩΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ».


Είναι οι περιπέτειες ενός παλαιοπώλη, με ταξίδια και αναζητήσεις , όταν έρχεται στην κατοχή του ένα πολύτιμο δαχτυλίδι. Και αρχίζει να αναζητά την ιστορία του, την προέλευσή του, τις παράξενες δυνάμεις που κατείχε αυτό.


3)Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης αυτού του μυθιστορήματος?


Οι δικές μου αναζητήσεις σε χώρους άγνωστους, η αγωνία από την επιδίωξη να βρω καινούργια μέρη, να τα γνωρίσω, να ταξιδέψω, να έρθω σε επαφή με νέους ανθρώπους.


4)Ποια θεωρείται ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία?


Οι αναζητήσεις σε μέρη μακρινά, τα ταξίδια. Οι αναλύσεις χαρακτήρων, οι συγκρούσεις και οι έρωτες.


5)Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να αποκομίσει ο αναγνώστης σας.


Ότι η απόκτηση οτιδήποτε πολύτιμου δεν λύνει τα προβλήματα κανενός ανθρώπου, είναι μια πρόσκαιρη ικανοποίηση. Οι σχέσεις μεταξύ των ηρώων, η σπουδαιότητα των συναισθήματα που αναπτύσσονται, είναι αυτά που μένουν. Αυτό είναι το κυριότερο μήνυμα που θέλω να περάσω.


6)Πως αποφασίσατε τον τίτλο του βιβλίου, υπήρξε κάποιος άλλος που απορρίφθηκε ?

Σίγουρα υπήρξαν πολλοί τίτλοι που έπαιξαν μέχρι να καταλήξω στον «Παλαιοπώλη της Μεσογείου». Η Μεσόγειος ήταν ο χώρος που κινήθηκε αυτός. Βυρηττός, Σμύρνη, Αλεξάνδρεια, Δαμασκός. Σχεδόν όλη η Ανατολική Μεσόγειος.


7)Πείτε μας, πως προέκυψε η συνεργασία σας, με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ.


Έχω εκδώσει ακόμα δυο μυθιστορήματα με τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ παλαιότερα. «Την Ανατολική Εποχή», το 2002, και τα «Δίδυμα Τείχη», το 2000. Έτσι τους πρότεινα και αυτό, το τελευταίο.


8)Γιατί πιστεύετε πως πρέπει να διαβάζουμε βιβλία;  Εσείς διαβάζετε? πείτε μας συγγραφείς και βιβλία που ίσως σας έχουν επηρεάσει.


Ναι διαβάζω πολύ, μου αρέσουν οι Dan Brown, Φραντς Κάφκα και Ουμπέρτο Έκο. Από τους Έλληνες, οι Μάρω Δούκα και Νίκος Μπακόλας. Υπάρχουν φυσικά και πολλοί άλλοι αξιόλογοι.


9)Υπάρχουν βιβλία αγαπημένα στη βιβλιοθήκη σας που δε θα τα δανείζατε σε κανέναν και γιατί;


Δύσκολα δανείζω, φοβάμαι την απώλεια.


10)Μιλήστε μας για τα επόμενα συγγραφικά σας σχέδια. Τι να περιμένουμε από εσάς και πόσο σύντομα ?


Είμαι στη φάση που ψάχνω το επόμενο βιβλίο μου. Το θέμα του, τι θέλω να εκφράσω και με ποιον τρόπο. Να βρω τους τόπους και τους ανθρώπους που θα το στελεχώσουν. Ίσως σε ένα χρόνο, θα είναι έτοιμο, ελπίζω.


11)Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα να μας πείτε που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.

Το βιβλίο φυσικά στα βιβλιοπωλεία, όσο για εμένα, μέσω των Εκδόσεων ΚΕΔΡΟΣ, που έχει τη διεύθυνση μου στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζω.



Ο ΠΑΛΑΙΟΠΩΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Συγγραφέας: ΚΙΤΖΙΡΗΣ, ΑΛΕΚΟΣ
Έτος έκδοσης: 2021
Εκδόσεις Κέδρος - Kedros Publishers

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Ο Πάνος είναι ιδιοκτήτης ενός παλαιοπωλείου στο Μπιτ Παζάρ της Θεσσαλονίκης. Οι μέρες του κυλούν μονότονα, χωρίς απρόοπτα, μέχρι τη στιγμή που παρουσιάζεται στο μαγαζί του ένας μυστηριώδης άντρας, ο οποίος του αναθέτει να βρει για εκείνον ένα οποιοδήποτε παλιό αντικείμενο που να είναι μοναδικό.
Από τότε μπαίνει σε μια περιπέτεια που ανατρέπει τη ζωή τη δική του και των γύρω του. Αποκτά ένα σπάνιο, πολύτιμο δαχτυλίδι που τον καλεί σε ένα παράξενο ταξίδι στον χρόνο και στον χώρο και τον οδηγεί στη Σμύρνη, στη Βηρυτό, στη Δαμασκό και στην Αλεξάνδρεια, όπου έρχεται σε επαφή με ανθρώπους που φαίνεται να γνωρίζουν γι’ αυτό περισσότερα από όσα δείχνουν.
Μήπως πίσω από την αναζήτηση μιας σπάνιας αντίκας κρύβεται το κυνήγι της ευτυχίας; Αν ναι, μέχρι πού μπορεί να οδηγήσει κάποιον το πάθος για την απόκτησή της; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard