ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ


Μια συνταγή από το τετράδιο της μαμάς και σήμερα, μπισκότα σαμπλέ με μαρμελάδα βερίκοκο και πολλές αναμνήσεις από τα παιδικά χρόνια.


.

ΥΛΙΚΑ

300 gr αλεύρι
200 gr βούτυρο κρύο από το ψυγείο
100 gr ζάχαρη άχνη
1 αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι με την ζάχαρη άχνη. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και σπάμε το αυγό. Κόβουμε το βούτυρο σε κύβους και το ρίχνουμε μέσα στον κάδο. Χτυπάμε όλα τα υλικά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν καλά. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει πλέον στα τοιχώματα του κάδου αλλά έχει μαζευτεί γύρω από τον αναδευτήρα.


Bάζουμε την ζύμη σε μια μεμβράνη και την πιέζουμε να γίνει επίπεδη στην συνέχεια την βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170.

Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και την πλάθουμε δίνοντας κυλινδρικό σχήμα διαμέτρου 3 εκ. Την κόβουμε την ζύμη σε 15 κομμάτια. Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε σχήμα μπάλας και το πιέζουμε με την παλάμη μας για να γίνει πιο επίπεδο ενώ κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο.


Γεμίζουμε την λακκούβα με λίγη μαρμελάδα και ψήνουμε τα μπισκότα για 10 λεπτά.


Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.



Για την συνταγή χρησιμοποίησα μαρμελάδα βερίκοκο @voras flavors εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι μαρμελάδα έχετε στο σπίτι αν και θεωρώ ότι η συγκεκριμένη μαρμελάδα βερίκοκο πάει τέλεια με τη γεύση του μπισκότου. Πασπάλισα, με λίγα τριμμένα στο μπλέντερ καρύδια, ενώ συμπλήρωσα λίγη μαρμελάδα στα έτοιμα μπισκότα (δεν μπορώ να αντισταθώ, τι να κάνω) όταν τα σέρβιρα με τον απογευματινό καφέ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard