ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. ΤΟΝΙΑ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ για το βιβλίο της «ΛΙΒΕΛΟΥΛΑ» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ

 Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK  φιλοξενούμε τη συγγραφέα κ. ΤΟΝΙΑ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, του βιβλίου «ΛΙΒΕΛΟΥΛΑ», που εκδόθηκε από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ.



Κα ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ευχαριστούμε που δεχτήκατε να μιλήσουμε, για να γνωρίσουμε το καινούργιο σας βιβλίο, «ΛΙΒΕΛΟΥΛΑ»


1)Συστήστε μας με  λίγα λόγια το βιβλίο σας. Τι ιδιαίτερο θα διαβάσουμε σ αυτό? Αν ήσασταν ένας απλός αναγνώστης του, ποια θα θεωρούσατε ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία? 


Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση.

Η ιστορία της Λιβελούλας είναι μια περιπετειώδης αναζήτηση τριών αγοριών που τους αρέσει να εξερευνούν και να ονειρεύονται αυτή τη ζωή. Βρίσκουν έναν θησαυρό κι άθελά τους ενεργοποιούν μια προφητεία. Κι εκεί αρχίζουν όλα. Μπλέκουν σε καταστάσεις δύσκολες, επικίνδυνες και μυστηριώδεις. Πολλές επιμέρους ιστορίες που συνδυάζονται μεταξύ τους και ποικίλα συναισθήματα αναδύονται, καθώς οι ήρωες παλεύουν με τα δεδομένα της ζωής τους. Η Λιβελούλα είναι πρώτα απ’ όλα μια εξερεύνηση στα εσώψυχα των ηρώων.

Είναι μια ιδιαίτερη ιστορία που συνδυάζει παρόν και παρελθόν.

 Επίσης, όλοι οι πρωταγωνιστές, μπλέκονται σ’ ένα κουβάρι αποκαλύψεων. Ως δυνατό του στοιχείο είναι ο συνδυασμός όλων αυτών με τον μύθο της λιβελούλας.


2)Πείτε μας πως σας ήρθε η έμπνευση για αυτή την ιστορία? Ποιος είναι ο δικός σας τρόπος να εμπνέεστε; Από αληθινά γεγονότα; Από ερεθίσματα ή εμπειρίες χρόνων που υποβόσκουν στο συναίσθημά σας ή από κάποια στιγμιαία παρόρμηση;


Έμπνευση για μένα είναι το κάθε τι που βλέπω, ακούω, μυρίζω, γεύομαι, αγγίζω ή νιώθω.

Με γοήτευε πάντα αυτό το έντομο. Είχα διαβάσει για τον μύθο γύρω απ’ τ’ όνομά του κι ήθελα πάνω σ’ αυτόν, να πλάσω μια ιστορία. Κι έτσι, προέκυψε η Λιβελούλα.


3)Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να αποκομίσει ο αναγνώστης σας?


Η αγάπη και η καλοσύνη έχουν τεράστια δύναμη κι έχουν την ικανότητα να νικούν. Επίσης, ότι κάποιοι δεσμοί δε σπάνε με τίποτα.

Κι ότι ένας άνθρωπος μπορεί ν’ αλλάξει, μόνο αν ο ίδιος το επιθυμεί.


4)Πως αποφασίσατε τον τίτλο του βιβλίου, υπήρξε κάποιος άλλος που απορρίφθηκε ?


Ο τίτλος ήρθε αβίαστα, με το που ξεκίνησα να γράφω. Άλλωστε, παίζει μεγάλο και διττό ρόλο στην ιστορία. Δεν υπήρξε άλλος.


5) Μιλήστε μας για την συνεργασία σας με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ.


Μόνο καλά λόγια έχω να πω για τις εκδόσεις Υδροπλάνο. Νιώθω ότι βρίσκομαι σε μια εκδοτική οικογένεια, όπου η αγάπη για το βιβλίο ξεχειλίζει απ’ όλους κι ο σεβασμός για το έργο μου είναι τεράστιος.

Και το τελικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Να πω επίσης ότι έχω λατρέψει το εξώφυλλο.


6)Ποιος πιστεύετε ότι πρέπει να είναι ο κύριος στόχος κατά τη συγγραφή ενός βιβλίου? Το οικονομικό όφελος, η φήμη ή η ικανοποίηση μιας εσωτερικής ανάγκης?


Αυτό που παρακινεί εμένα να γράφω, είναι η εσωτερική ανάγκη που με οδηγεί, κάτι σαν ανάσα, κάτι χωρίς το οποίο, δε θα μπορούσα.

Επειδή ό,τι γράφω είναι κομμάτια της ψυχής μου, θεωρώ συγκλονιστικό το γεγονός ότι μπορώ να συνδεθώ με τους αναγνώστες μέσα από τα κείμενά μου. Αυτός πιστεύω ότι πρέπει να είναι ο στόχος.


7)Εσείς διαβάζετε? Γιατί πιστεύετε πως πρέπει να διαβάζουμε βιβλία?


Διαβάζω από μικρή και πάρα πολύ. Διαβάζουμε γιατί ταξιδεύουμε, χανόμαστε, συγκλονιζόμαστε και ζούμε πάμπολλες ζωές.


8)Μιλήστε μας για εσάς και τα επόμενα συγγραφικά σας σχέδια.


Έχω ξεκινήσει το τέταρτο μυθιστόρημά μου, το οποίο έχει περισσότερα στοιχεία θρίλερ κι αρκετό μυστήριο.


 Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα  να μας πείτε που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.

Να σας ευχαριστήσω κι εγώ από καρδιάς για τις ενδιαφέρουσες κι εύστοχες ερωτήσεις σας. Να σας ευχηθώ καλή συνέχεια σε ό,τι κάνετε.

Το βιβλίο «Λιβελούλα» το βρίσκετε στο site των εκδόσεων Υδροπλάνο, αλλά και σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Εμένα, στο fb ως τονια κοντοπουλου

Και στο insta ως @kontopouloutonia


.


ΛΙΒΕΛΟΥΛΑ
ΤΟΝΙΑ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ



Τρεις φίλοι και μια ανακάλυψη που θα τους οδηγήσει σε μια προφητεία, αλλά και στον απόλυτο κίνδυνο. Μια μυστική οργάνωση που κρατάει χρόνια και αξιώματα που κληρονομούνται. Μια κοπέλα που διαθέτει ιδιαίτερα χαρίσματα. Ένας άντρας που δε διστάζει μπροστά σε τίποτα, προκειμένου ν’ αποκτήσει δύναμη και παγκόσμια εξουσία. Άνθρωποι πιόνια σε επαίσχυντες συμφωνίες. Θύματα και θύτες σε ένα κουβάρι αποκαλύψεων, καταστροφές, πόθοι κι έρωτες, αγάπη και μίσος στο αέναο παιχνίδι της ζωής. Υπάρχει άραγε λύτρωση ή δικαιοσύνη για τους ήρωες; Πώς συνδέονται όλα με τον μύθο της λιβελούλας;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard