ΛΙΚΕΡ ΣΥΚΟ

 

ΛΙΚΕΡ ΣΥΚΟ



 Η ξαδέλφη μου μου έφερε  πράσινα και ολόφρεσκα φύλλα, κομμένα το πρωί, από την συκιά της αυλής της στο χωριό.

 Ξέρει ότι τα κάνω λικέρ, τα βάζω σε όμορφα μπουκάλια και τα μοιράζω σε συγγενείς και φίλους.

 Τι χρειάζομαι για το λικέρ

 

12 μεγάλα φύλλα συκιάς

750 gr νερό

 600 gr ζάχαρη

 1 μπουκάλι βότκα

 Πλένουμε τα φύλλα καλά με νερό χωρίς να τα σπάσουμε .

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και την ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, στην συνέχεια ρίχνουμε τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο και βράζουμε λιγότερο από μισή ώρα μέχρι να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι. 

Αφαιρούμε τα φύλλα από το σιρόπι, τα βάζουμε στην άκρη για να τα πετάξουμε  και  αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

 Όταν κρυώσει ρίχνουμε την βότκα και ανακατεύουμε ελαφρά, μεταφέρουμε το ποτό σε ένα μεγάλο βάζο και το αφήνουμε σε δροσερό μέρος για ένα μήνα.

 Στον μήνα, το ποτό έχει ωριμάσει και μπορούμε να το βάλουμε σε μπουκάλια.

 Αν το χρώμα του λικέρ είναι πολύ ανοιχτό πράσινο, μπορείτε να προσθέσετε 1-2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο, για να σκουράνει, εγώ προσθέτω.

Έχει την γεύση του σύκου και μπορείτε να  το προσφέρετε  με γλυκό κουταλιού σύκο  ή μόνο του με ένα παγάκι .

 Στην υγειά σας!!!

 Με την ευκαιρία θα σας πω ότι τρελαίνομαι και για το γλυκό κουταλιού σύκο το οποίο άλλα χρόνια έφτιαχνα, με το που έβγαιναν τα πρώτα τρυφερά συκαλάκια, έχει μια πολύπλοκη διαδικασία για να πετύχει, γι΄ αυτό φέτος το αγόρασα έτοιμο από την Νατάσα του @se_vazaki (τηλέφωνο για παραγγελίες +306947406068)  που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα το δικό μου και το απολαμβάνω αλλά το κερνάω και σε φίλους μετά από ένα γεύμα πάνω σε γιαούρτι ή το σερβίρω στο πιατάκι του γλυκού με τον καφέ, όπως έκανε και η γιαγιά μου.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard