Μπισκότα βρώμης με μέλι και ξηρούς καρπούς



Μπισκότα βρώμης με μέλι και ξηρούς καρπούς



ΥΛΙΚΑ

300 gr βρώμη (200 αλεσμένα σε αλεύρι και 100 ακόμη)
100 gr μέλι και σοκολατόμελο καραμέλα @melizinbee
30 gr λάδι ελαιόλαδο @elive_0live_oil
Χυμό από δύο μικρά πορτοκάλια
1 κόκκινο μήλο αλεσμένο
1 κ.γλυκού σόδα μαγειρική
1 κ.γλυκού baking powder
1 κ.γλυκού κανέλα @house.of.spices
80 gr αλεσμένους ξηρούς καρπούς




Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με το μέλι ώστε να λιώσει. Προσθέτουμε τον χυμό των πορτοκαλιών, την σόδα και το baking powder. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με τα χέρια για 3-4 λεπτά. Στην αρχή η ζύμη κολλάει στα χέρια αλλά όσο η βρώμη φουσκώνει απορροφώντας τα υγρά θα γίνει μια ωραία ζύμη.
Πλάθουμε με τα χέρια μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού περίπου και αφήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα αρκετά αραιά μεταξύ τους. Για να πάρουν σχήμα μπισκότου βρέχουμε πολλές φορές τον πάτο ενός μικρού μεταλλικού σκεύους (χρησιμοποιώ το μπρίκι του καφέ) και πατάω τις μπάλες ζύμης ώστε για να δημιουργηθούν λεπτά μπισκότα.
Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12-5 λεπτά το πολύ.
Όταν βγουν τα μπισκότα βρώμης με μέλι και ξηρούς καρπούς από τον φούρνο είναι μαλακά αλλά όσο κρυώνουν θα γίνουν πιο τραγανά εξωτερικά και μαλακά στο εσωτερικό τους.
Προτείνω να προσθέσεις σταφίδες, κράνμπερις ή ψιλοκομμένη κουβερτούρα.


TΙPS 

Η βρώμη μειώνει τα επίπεδα σακχάρου και της χοληστερόλης στον οργανισμό, είναι ένα δημητριακό με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, περιέχοντας επίσης βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Είναι μια μοναδική πηγή σε αβενανθραμίδες, αντιοξειδωτικά που θεωρείται ότι προστατεύουν από τις καρδιακές παθήσεις.

Τα 100 γρ. βρώμης παρέχουν 389 θερμίδες


Το μέλι έχει αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές, επουλωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντικαρκινικές, ανοσοκατασταλτικές & καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες. Το μέλι δρα επίσης ως προβιοτικό.


Μια κουταλιά μέλι ισοδυναμεί με περίπου 21gr και δίνει 64 θερμίδες, ενώ η αντίστοιχη ποσότητα ζάχαρης έχει 84 θερμίδες.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard