PICADILLO A LA HABANERA ένα πικάντικο πιάτο στο τραπέζι σας!!


Το κουβανέζικο αυτό, πικάντικο πιάτο το δοκίμασα πρώτη φορά στην Κούβα. Είναι ένα πιάτο που συνηθίζουν να φτιάχνουν σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής.
Σερβίρεται με ρύζι, πατάτες, μακαρόνια, αλλά μπαίνει και μέσα σε πιτάκια ή ψωμί.
Πάμε σήμερα να το φτιάξουμε μαζί.


Προσοχή όμως, αν δεν σας αρέσουν τα πολύ πικάντικα φαγητά ή δεν αντέχει το στομάχι σας, μειώστε την ποσότητα της τσίλι πιπεριάς habanero.

ΥΛΙΚΑ

½ φλ. ελαιόλαδο @ellive_olive_oil
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά καθαρισμένη, χωρίς τις μεμβράνες και τους σπόρους και ψιλοκομμένη
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
850 γρ. χοντροκομμένος κιμάς από άπαχο μοσχαρίσιο κρέας
2 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες και κυβάκια
3 πιπεριές habanero ή κόκκινες καυτερές πιπεριές χωρίς τους σπόρους @aromafreshherbs
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο @house.of.spices
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη @house.of.spices
3/4 φλυτζάνι τσαγιού πράσινες ελιές χωρίς το κουκούτσι (ή γεμιστές πράσινες ελιές) @ellive_olive_oil
2 κοφτές κουταλιές σούπας μαύρες σταφίδες από την Κόρινθο
2-3 κουταλιές σούπας ξερό λευκό κρασί (σήμερα δεν είχα και έβαλα ένα ποτήρι κόκκινο) 
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το κύμινο, τη ρίγανη και τις καυτερές πιπεριές και μαγειρεύουμε 4-5 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε τον κιμά και καβουρδίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τον πάτο του τηγανιού.

Σβήνουμε με το κρασί, ξύνοντας με ξύλινη κουτάλα ό,τι έχει κολλήσει στον πάτο του τηγανιού, και όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά. Αν έχει υγρά, ανεβάζουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να εξατμιστούν. Προσθέτουμε τις ελιές και τις σταφίδες και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για άλλα 5-10 λεπτά.

Παραδοσιακά, η παρασκευή αυτή σερβίρεται με πιλάφι από μαύρα φασόλια και ρύζι και τηγανητές μπανάνες.

Εμείς σήμερα τo φτιάξαμε και το φάγαμε με ρυζάκι!


ΤΙPS

Οι πιπεριές Habanero έχουν καταγωγή από τον Αμαζόνιο.
Είναι από τις πιο καυτερές και δημοφιλείς στον κόσμο. Το 1999 καταγράφηκαν στο βιβλίο Γκίνες ως η πιο καυτερές πιπεριές παγκοσμίως. Είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α και C.


Χρήσεις στη μαγειρική: Είναι ιδανικές για τους λάτρεις των πολύ πικάντικων συνταγών.

Χρησιμοποιούνται σε σούπες, σάλτσες, κρέας, ντιπ και σε οποιαδήποτε συνταγή θέλουμε να δώσουμε έξτρα καυτερή γεύση, όπως στην ελληνική φασολάδα, στις φακές, στα ρεβίθια, κ.ά.

Οδηγίες Συντήρησης: Η συσκευασία της φωτογραφίας δίνει τη δυνατότητα η ποσότητα που δε χρησιμοποιήθηκε να αποθηκευτεί στη συντήρηση του ψυγείου (5-10oC ). 
Ενδεικτική διάρκεια: 15-20 ημέρες.

Προσωπικά κάποιες πιπεριές Habanero, τις κόβω σε ροδέλες ή ολόκληρες και τις διατηρώ στην κατάψυξη για τα φαγητά μου.

Την συνταγή την έχω δοκιμάσει στην Κούβα, την φτιάχνω συχνά και ψάχνοντας την βρήκα και εδώ από όπου και την μετέφερα για χάρη σας https://www.in.gr/2021/04/14/life/geysi/kouvaneziko-picadillo-habanero-gia-tous-latreis-tou-kima/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard