ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

 Μια φορά την βδομάδα θέλω να έχω στην διατροφή μου ψάρι, έτσι σήμερα αποφάσισα να φτιάξω σολομό. Επίσκεψη λοιπόν στο ψαράδικο της γειτονιάς για φιλέτο σολομού, φρεσκοκομμένο και μάλιστα αλίευσα και συνταγή από τον κύριο που πουλάει τα ψάρια.



" Να τον φτιάξεις με πορτοκάλι μου είπε!!!εγώ ανακάλυψα αυτή την συνταγή 20 χρόνια πριν και την λέω στις νοικοκυρές, για να την φτιάχνεται και να γίνετε νόστιμος"

"Οκ  ευχαριστώ, θα την φτιάξω" του είπα και έπιασα κουβέντα με την γυναίκα του, στο ταμείο. 

"Τυχερή είσαι!!μαγειρεύει ο άνδρας σου ή μόνο συνταγές ξέρει να δίνει?"

Μου έκλεισε το μάτι και μου είπε "άντε καλέ που μαγειρεύει, μόνο να τρώει ξέρει.."

Γελάσαμε και οι δυο, φυσικά εμένα μου άρεσε η ιδέα του και σήμερα τον μαγείρεψα όπως μου είπε και μοιράζομαι την συνταγή μαζί σας.



 ΣΟΛΟΜΟΣ  με πορτοκάλια 

ΥΛΙΚΑ

1 φιλέτο Σολομού

2 πορτοκάλια, 1 για χυμό , 1 σε φέτες

1 λεμόνι χυμό

θυμάρι φρέσκο αν έχετε, εγώ έβαλα αποξηραμένο @house.of.spices

αλάτι, πιπέρι, 

ελαιόλαδο @ellive_olive_oil


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε τους 2 χυμούς (λεμόνι, πορτοκάλι) το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι και ανακατεύουμε, Βυθίζουμε τον σολομό, τον κάνουμε μπάνιο και με τα χεράκια μας (αν θέλετε βάλτε γαντάκια) και μια καλή επάλειψη με τα υγρά. Τον αφήνουμε λίγη ώρα για να πάρει τα αρώματα.

Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε λαδόχαρτο και τις μισές φέτες πορτοκαλιού. Βάζουμε από πάνω τον σολομό και σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες πορτοκαλιού. ρίχνουμε μέσα τα υγρά που ξέμειναν στο μπολ.

Έχουμε προθερμαίνει τον φούρνο μας στους 180-190 βαθμούς Κελσίου και τοποθετούμε μέσα το ταψάκι μας. Ο σολομός για να ψηθεί θέλει 15-20 λεπτά το πολύ. 


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Αν το φτιάξετε, ανεβάστε φωτογραφίες κάνοντας tag στο insta account μας @yummytastesbymaryandeva η ανεβάστε την συνταγή με τον σύνδεσμο μας από το blog https://beautydaysbymary.blogspot.com/2021/11/blog-post_11.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard