ΓΛΥΚΕΣ ΤΣΙΛΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ SHISHITO ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΧΟΝΔΡΟ ΑΛΑΤΙ

 Σήμερα το μενού μας θα έχει πατάτες τηγανητές, αυγά, κολοκυθάκια, μελιτζάνες και γλυκιές τσίλι πιπεριές shishito.  Καλοκαιρινό φαγητό θα μου πείτε, αλλά η ζεστή φθινοπωρινή ημέρα, το σηκώνει για να το απολαύσουμε.

Θα σας δώσω συνταγή για πιπεριές λίγο διαφορετικές από αυτές που έχουμε συνηθίσει.


ΓΛΥΚΕΣ ΤΣΙΛΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ SHISHITO ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΧΟΝΔΡΟ ΑΛΑΤΙ

ΥΛΙΚΑ 

1 κουτί γλυκιές τσίλι πιπεριές shishito @aromafreshherbs

ελαιόλαδο

αλάτι χονδρό

1 σκελίδα σκόρδο

λίγο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

χυμό 1 λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις πιπεριές και τις σκουπίζουμε καλά ώστε να φύγουν τα νερά και να είναι στεγνές. Τις τρυπάμε με ένα πιρούνι. Τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε, ώστε να λαδωθεί καλά η επιφάνεια τους. 

Ζεσταίνουμε το τηγάνι με ελάχιστο λάδι σε μέτρια φωτιά.

Μόλις κάψει, ρίχνουμε τις πιπεριές και τις αφήνουμε μέχρι να καψαλιστούν και μετά τις γυρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να καψαλιστούν γύρω γύρω. (ένα 10λεπτο είναι υπεραρκετό)

Μέσα στο τηγάνι ρίχνουμε ένα σκόρδο λεπτοκομμένο για γεύση, αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε και ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Τις βγάζουμε από το τηγάνι, τις περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και από επάνω πασπαλίζουμε με χονδρό αλάτι. 

Τις σερβίρουμε ζεστές!


TIPS

Επειδή το θέμα αντοχής στα καυτερά είναι διαφορετικό για τον καθένα μας και επειδή εμένα μου αρέσουν και τα τρώω, θέλω την προσοχή σας αν τις μαγειρέψετε, στην πρώτη δοκιμή σας μετά το τηγάνισμα, πρέπει να είσαστε προσεχτικοί, δοκιμάστε ένα μικρό κομμάτι πιπεριάς και συνεχίσετε αν αντέχετε την γεύση τους. Ίσως με την πρώτη δοκιμή αισθανθείτε ότι το στόμα σας καίει, όμως στην συνέχεια θα το συνηθίστε και θα σας αρέσει! 

Επίσης όπως γράφει και η συσκευασία τους, οι γλυκιές πιπεριές τσίλι  shishito κρύβουν εκπλήξεις στο κουτί!!!Αναμεσά τους μπορεί να υπάρχουν και κάποιες διακριτικά καυτερές!!! πρέπει να σας πω, ότι έπεσα επάνω στην πιο καυτερή πιπεριά ever!!! όμως συνέχισα....

Καλό είναι να έχετε δίπλα σας αρκετό ψωμάκι και νερό για να σβήσετε το κάψιμο αν σας συμβεί και γιατί όχι και ένα ποτηράκι λευκό κρασί, πάει με το σημερινό φαγάκι σας!!!

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard