ΚΟΤΟΠΙΤΑ
Το κοτόπουλο που σας περίσσεψε και δεν ξέρετε τι να το κάνετε, δεν είμαι η πρώτη αλλά ούτε και η τελευταία που θα σας προτείνω να το κάνετε μια σούπερ κοτόπιτα.
Πάμε λοιπόν να την κάνουμε μαζί με βραστό ή ψητό κοτόπουλο, ότι έχετε.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
350 gr ψητό ή βραστό κοτόπουλο
2 κουτ. σούπας. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια σε φέτες
2 μεγάλα τριμμένα καρότα
2 χρωματιστές πιπεριές (σε φέτες)
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας. μαϊντανό και ανηθο
1 πράσο σε φέτες
200 gr τριμμένο κεφαλοτύρι
100 gr γιαούρτι στραγγιστό
1 αυγό χτυπημένο
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
7 φύλλα κρούστας
1/4 φλ. ελαιόλαδο για τα φύλλα
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε, στην συνέχεια ρίχνουμε ΄.
τα τριμμένα καρότα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσο, και αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε να σοτάρουμε για λίγο όλα τα υλικά μαζί και στην συνέχεια τα αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, το μαϊντανό, τον άνηθο και το μοσχοκάρυδο.
Αφήνουμε τη γέμιση για 5′ να πέσει η θερμοκρασία.
Χτυπάμε σε ένα μπολ το αυγό με το γιαούρτι και το ρίχνουμε στη γέμιση.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά απαλά.
Προσθέτουμε στο τέλος τυρί και ανακατεύουμε . Η γέμιση της κοτόπιτας είναι έτοιμη. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και στην συνέχεια λαδώνουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε, Στρώνουμε τα 4 φύλλα στο ταψί ενώ ραντίσουμε κάθε στρώση με ελαιόλαδο. Τοποθετούμε την γέμιση και σκεπάζουμε πάλι με 3 φύλλα ραντισμένα με λάδι το καθένα χωριστά. Ραντίζουμε από πάνω με λίγο λάδι και ραντίζουμε με τα χέρια μας λίγο νερό. Ρίχνουμε προαιρετικά σουσάμι.
Έχουμε ήδη προθερμάνει τον φούρνο μας στους 180C και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου την πίτα μας.
Καλή όρεξη
Πάμε λοιπόν να την κάνουμε μαζί με βραστό ή ψητό κοτόπουλο, ότι έχετε.
350 gr ψητό ή βραστό κοτόπουλο
2 κουτ. σούπας. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια σε φέτες
2 μεγάλα τριμμένα καρότα
2 χρωματιστές πιπεριές (σε φέτες)
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας. μαϊντανό και ανηθο
1 πράσο σε φέτες
200 gr τριμμένο κεφαλοτύρι
100 gr γιαούρτι στραγγιστό
1 αυγό χτυπημένο
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
7 φύλλα κρούστας
1/4 φλ. ελαιόλαδο για τα φύλλα
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε, στην συνέχεια ρίχνουμε ΄.
τα τριμμένα καρότα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσο, και αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε να σοτάρουμε για λίγο όλα τα υλικά μαζί και στην συνέχεια τα αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, το μαϊντανό, τον άνηθο και το μοσχοκάρυδο.
Αφήνουμε τη γέμιση για 5′ να πέσει η θερμοκρασία.
Χτυπάμε σε ένα μπολ το αυγό με το γιαούρτι και το ρίχνουμε στη γέμιση.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά απαλά.
Προσθέτουμε στο τέλος τυρί και ανακατεύουμε . Η γέμιση της κοτόπιτας είναι έτοιμη. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και στην συνέχεια λαδώνουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε, Στρώνουμε τα 4 φύλλα στο ταψί ενώ ραντίσουμε κάθε στρώση με ελαιόλαδο. Τοποθετούμε την γέμιση και σκεπάζουμε πάλι με 3 φύλλα ραντισμένα με λάδι το καθένα χωριστά. Ραντίζουμε από πάνω με λίγο λάδι και ραντίζουμε με τα χέρια μας λίγο νερό. Ρίχνουμε προαιρετικά σουσάμι.
Έχουμε ήδη προθερμάνει τον φούρνο μας στους 180C και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου την πίτα μας.
Καλή όρεξη
Η συνταγή είναι της αγαπητής μας Αργυρώς. με μικρές αλλαγές σε υλικά που είχαμε σαν πειραχτήρια που είμαστε, όπως πχ αντί για γραβιέρα χρησιμοποιήσαμε κεφαλοτύρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!