Ενα καλοκαιρινό κυρίως φαγητό που με γυρίζει πίσω στα παιδικά μου χρόνια, τότε που η μαμά μας το έφτιαχνε και κάποιες φορές γίνονταν μάχη στο τραπέζι επειδή δεν θέλαμε να το φάμε. Ευτυχώς με τα χρόνια καταλάβαμε την διατροφική αξία κάποιων αγαθών της ελληνικής γης και την αξία να τρως κάποια προϊόντα στην εποχή τους, το κατατάσσει πια στα αγαπημένα μας ελληνικά καλοκαιρινά πιάτα και δεν λείπει από το τραπέζι μας.
ΥΛΙΚΑ
2 μελιτζάνες
2 κολοκυθάκια
2 πατάτες
2 πιπεριές κόκκινης και πράσινη
1 ντομάτα σε κυβάκια
1 ντομάτα περασμένες στο multi
1 κρεμμύδι σε φέτες
2-3 σκελίδες σκόρδο
μαϊντανός
δυόσμος
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε χονδρά κομμάτια. Τα στρώνουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις ντομάτες, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. πασπαλίζουμε από πάνω τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
Προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 C μέχρι να σωθεί το νεράκι (ελέγχουμε κατά την διάρκεια του ψησίματος μήπως πρέπει να προσθέσουμε και άλλο). Το φαγητό είναι λαδερό γιαυτό μη λυπήθητε το λαδάκι, βάλτε μπόλικο.
Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό με συνοδεία φέτας, όμως τρώγεται ευχάριστα και κρύο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!