Σήμερα δεν θα σας δώσω κάποια πρωτότυπη συνταγή, είναι όμως εύκολη και τρώγεται πάντα από όλους και όλη τη μέρα.
ΣΥΝΤΑΓΗ
300 gr γιαούρτι
300ml ηλιέλαιο ( έβαλα 150 ml ελαιόλαδο και 150 ηλιέλαιο, επειδή μου τελείωσε το ηλιέλαιο)
600 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
1 κουταλιά κοφτή αλάτι
2 αυγά
300 gr φέτα σπασμένη σε χονδρά κομμάτια
1 αυγό για άλειμμα στο τέλος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το λάδι, στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι το μπέκιν και το αλάτι και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Ανακατεύουμε τη φέτα με το αυγό.
Εδώ υπάρχουν δυο τρόποι εκτέλεσης.
Ο πρώτος που κάνω για ευκολία είναι να ρίξω το μείγμα αυγά τυρί μέσα στην ζύμη και να κάνω ένα ελαφρύ ανακάτεμα για να πάει το τυρί παντού και κατόπιν να πλάσω τυροπιτάκια στο μέγεθος που επιθυμώ και ο δεύτερος να ανοίξω με τα χέρια για κάθε τυροπιτάκι την ζύμη σαν ένα χονδρό φύλλο, να γεμίσω με το μείγμα αυγά-τυρί και να κλείσω με τις άκρες των δακτύλων τη ζύμη.
Αλείφω κάθε τυροπιτάκι με αυγό.
Ψήνω σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 C, μέχρι να ροδίσουν.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!