ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

 Απογειώστε την μακαρονάδα σας προσθέτοντας την κλασσική κόκκινη σάλτσα με άλειμμα καπνιστής πιπεριάς MEDITERRANEAN YUMMY SPREADS-VORAS



ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τα κεφτεδάκια

μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο

4 κ. σ. φρυγανιά τριμμένη

1 αυγό 

1 κ. σ. ελαιόλαδο

1 κ. σ. ξύδι

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κ. σ. κεφαλοτύρι ψιλοτριμμένο

1κ.σ. βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο (έβαλα δυόσμο γιατί μ αρέσει περισσότερο) 

αλάτι, πιπέρι


Για τη σάλτσα

1 μεγάλη ώριμη ντομάτα

5 κ. σ. ελαιόλαδο

μισό βαζάκι MEDITERRANEAN YUMMY SPREADS-VORAS καπνιστή πιπεριά, απαλή

μισό φλυτζάνι λευκό κρασί

μισό κ. γ. αλάτι


1 πακέτο σπαγγετίνη Νο 6, χρησιμοποίησα πέννες τελικά γιατί μου τις ζήτησαν 

τριμμένη παρμεζάνα η μυζήθρα ξερή, όταν δεν έχω χρησιμοποιώ κεφαλοτύρι




Εκτέλεση

1.Ανακατεύετε σε ένα μπολ τον κιμά, τη φρυγανιά ,το αβγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο το βασιλικό, το ελαιόλαδο και το κεφαλοτύρι. Αλατοπιπερώνετε και Ζυμώνετε όλα τα υλικά καλά με τα χεριά σας ,μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Παίρνετε από το ψυγείο το μπολ, πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο έως ότου ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείται σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

3.Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο , προσθέτετε τη ντομάτα περασμένη από τρίφτη λαχανικών, το spread κόκκινης καπνιστής πιπεριάς-απαλή, το κρασί και το αλάτι. Ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτετε τα κεφτεδάκια και βράζετε για περίπου 15’-20’ έως ότου πήξει η σάλτσα.
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα σερβίρετε ζεστά μαζί με τα κεφτεδάκια και μπόλικη σάλτσα. Πασπαλίζετε με το τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι προαιρετικά.


TIP: Τα κεφτεδάκια μπορείτε να τα ψήσετε για 20΄-25΄στον φούρνο στους 200°C και να αποφύγετε το τηγάνισμα. Έτσι θα ετοιμάσετε ένα πιο ελαφρύ αλλά το ίδιο εύγεστο πιάτο. Ένα άλλο μυστικό για την επιτυχία τους είναι το καλό ζύμωμα του κιμά για πολύ ώρα, για να γίνουν τα κεφτεδάκια αφράτα και ζουμερά.

Ταιριάζει εξαιρετικά και το spread καπνιστής πιπεριάς με σκόρδο & βασιλικό MEDITERRANEAN YUMMY SPREADS – VORAS.

Την συνταγή βρήκαμε στο site του VORAS FLAVORS και είναι από την Μυρσίνη Λαμπράκη http://www.mirsini.gr/new/index.php/sintages/fagita/rizi-zimarika/recipe/1405-t-mild-mediterranean-yummy-spreads-voras








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard