ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. ΙΟΥΛΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ για το βιβλίο της «ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

 Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK  φιλοξενούμε τη συγγραφέα κ. IOYΛΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ, του βιβλίου «ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ», που εκδόθηκε από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ.



1)Κα ΙΩΑΝΝΟΥ, ευχαριστούμε που δεχτήκατε να μιλήσουμε και να γνωρίσουμε εσάς και το βιβλίο σας. Πείτε μας, είχατε ονειρευτεί από μικρή να γίνεται συγγραφέας, πότε και πώς ξεκινήσατε την συγγραφή.


Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση να μιλήσουμε για το νέο μου βιβλίο, το πέμπτο κατά σειρά, στη σελίδα σας. Επειδή πρώτα απ’ όλα θεωρώ τον εαυτό μου φανατική αναγνώστρια, θα σας πω ότι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, μου άρεσε να περνάω τον ελεύθερο χρόνο μου με ένα βιβλίο στο χέρι. Οπότε ήταν όνειρο ζωής να γράψω κάποτε κι εγώ μια ιστορία, κάτι που δεν κατάφερα να πραγματοποιήσω παρά μόνο όταν αισθάνθηκα ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, δηλαδή πριν από εφτά χρόνια περίπου. Ως τότε έγραφα μικρές ιστορίες και από το 2010 που δημιουργήθηκε και το vivlio- life.gr η ιστοσελίδα που διαχειρίζομαι, δημοσίευα πολλές από αυτές.


 2)Συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλίο σας «ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ». Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης αυτού του μυθιστορήματος;


Αρχικά είχα στο μυαλό μου την ανεύρεση ενός άθικτου πτώματος σε μια σπηλιά, σε ένα ελληνικό νησί. Όσο έκανα όμως την έρευνά μου έπεσα πάνω στην περίπτωση της ταρίχευσης της δίχρονης Ροζαλίας Λομπάρντο το 1920 στο Παλέρμο της Σικελίας και φυσικά όταν είδα τις φωτογραφίες του άθικτου σώματός της που διατηρείται ακόμη, εκατό χρόνια από το θάνατό της, συγκλονίστηκα. Στην πορεία προέκυψε και η Σέριφος, η οποία με γοήτευσε με την ιστορία της εξέγερσης των μεταλλωρύχων εργατών το 1916 που έγινε στο νησί, γεγονός που δεν είναι και πάρα πολύ γνωστό. Έτσι λοιπόν συνδύασα αυτά τα ασύνδετα αληθινά γεγονότα και δημιουργήθηκε το… «πέρα από την αιωνιότητα».


3)Ποια θεωρείται ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία;


Η πρωτότυπη ιστορία, οι ιστορικές αναφορές που χρειάστηκε πολύ μεγάλη έρευνα για να ενταχθούν έτσι ώστε να μην υπάρχουν ανακρίβειες και φυσικά η εξέλιξη που είναι γεμάτη ανατροπές και ένα εντελώς απρόβλεπτο τέλος. Όλοι οι φίλοι αναγνώστες που μου στέλνουν τις εντυπώσεις τους μου λένε αυτό ακριβώς, είναι ένα βιβλίο που δεν σε αφήνει να το αφήσεις από τα χέρια σου…


4)Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να αποκομίσει ο αναγνώστης σας.


Θα σας απαντήσω με το μήνυμα που μου έστειλε μια φίλη αναγνώστρια που διάβασε το βιβλίο μου πρόσφατα:

Είναι η προσπάθεια του ανθρώπου να αφήσει κάτι πίσω του, είτε αυτό είναι η φήμη, είτε τα επιτεύγματά του, είτε η ίδια η οικογένεια. Σημασία έχει να αντιληφθούμε το γιατί κάνουμε αυτή την πορεία που ακολουθούμε, το τι αφήνουμε πίσω μας ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και να κατανοήσουμε τα ανθρώπινα συναισθήματα τα οποία μπορεί να αλλάξουν ακόμη και τα δεδομένα του θανάτου, της θνησιγενούς φύσης μας και του φόβου απέναντι σε ό,τι δεν γνωρίζουμε…


 5)Πώς αποφασίσατε τον τίτλο του βιβλίου, υπήρξε κάποιος άλλος που απορρίφθηκε;


Οι τίτλοι των βιβλίων μου είναι κάτι που σκέφτομαι από την αρχή και ποτέ δεν έχω αλλάξει κάποιον, οπότε ποτέ δεν απορρίφθηκε και κανένας.


6) Πείτε μας πώς προέκυψε η συνεργασία σας, με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ.


Είναι ένας εκδοτικός ο οποίος παρακολουθώ την πορεία του και μου αρέσει το σύνολο της δουλειάς που γίνεται εκεί. Άνθρωποι οι οποίοι υπόσχονται όσα μπορούν να πραγματοποιήσουν και αυτό είναι πολύ σημαντικό στον ιδιαίτερα δύσκολο χώρο του βιβλίου.


7)Κάθε μέρα βλέπουμε να εκδίδονται καινούργια βιβλία και συνεχώς μας συστήνονται καινούργιοι συγγραφείς. Ποιο νομίζετε ότι είναι το πακέτο που πρέπει να διαθέτει ένας   συγγραφέας για να μας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις;


Είναι σημαντικό να υπάρχουν νέοι συγγραφείς και να συστήνουν την δουλειά τους στο αναγνωστικό κοινό, αλλά να υπάρχει και κοινό που θα τους εμπιστευτεί. Δυστυχώς δεν συμβαίνει πολύ συχνά αυτό, οι περισσότεροι αναγνώστες ακολουθούν συγκεκριμένους συγγραφείς που πουλάνε με το όνομά τους και μόνο ή λόγω της διαφήμισης που θα τους προωθήσει. Είναι δύσκολος χώρος, ανταγωνιστικός και στη χώρα μας δεν υπάρχουν πολλοί αναγνώστες, περισσότεροι θα έλεγα είναι όσοι γράφουν… Όπως και να έχει είναι σημαντικό να εμπιστευόμαστε και να αφήνουμε να δοκιμαστούν στο χρόνο οι άνθρωποι που έχουν μέσα τους το πάθος και την αγάπη για αυτό που κάνουν. Αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό και φυσικά να υπάρχει και το ανάλογο ταλέντο αλλά και ο παράγων τύχη για το ποιος θα σε στηρίξει εκδοτικά.


 8) Μιλήστε μας για τα επόμενα συγγραφικά σας σχέδια. Τι να περιμένουμε από εσάς και πόσο σύντομα.


Το επόμενο βιβλίο μου δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και δεν υπάρχει κανένας λόγος να βιαστώ. Άλλωστε μόλις πριν από δύο μήνες κυκλοφόρησε το «πέρα από την αιωνιότητα» και καλό είναι να υπάρχει χρόνος ώστε να το γνωρίσουν οι φίλοι αναγνώστες.


9)Ποια θεωρείτε ως την πιο σημαντική, ίσως και ανεξάντλητη, «πηγή ιδεών» για έναν συγγραφέα;


Μα η ίδια η καθημερινότητα, η ίδια η ζωή μας δίνει ανεξάντλητες ιδέες ώστε να τις αναπτύξουμε και να συνδυάσουμε την φαντασία μας ώστε να δημιουργήσουμε υπέροχες ιστορίες.


10)Ποιος πιστεύετε ότι πρέπει να είναι ο κύριος στόχος κατά τη συγγραφή ενός βιβλίου; Το οικονομικό όφελος, η φήμη ή η ικανοποίηση μιας εσωτερικής ανάγκης;


Το ταξίδι της συγγραφής είναι εσωτερική ανάγκη και αναζήτηση μιας διαδρομής προς το να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου και τον κόσμο γύρω σου. Δεν νομίζω ότι ξεκινάει κάποιος έχοντας στο μυαλό του ότι θα έχει οικονομικό όφελος, ειδικά στη χώρα μας. Όσο για τη φήμη, στην εποχή μας όλοι λίγο πολύ έχουμε αποκτήσει φήμη μέσω των κοινωνικών δικτύων, το θέμα είναι αυτή η φήμη τι διάρκεια θα έχει.


 Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα  να μας πείτε πού και πώς μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.


Σας ευχαριστώ κι εγώ πολύ για την όμορφη συνομιλία μας και την φιλοξενία στη σελίδα σας. Το βιβλίο μου μπορεί κάποιος να το βρει σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία της χώρας και στην Κύπρο, και φυσικά να το παραγγείλει είτε στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς του ή μέσω της σελίδας του εκδοτικού οίκου ΠΗΓΗ. Όσο για μένα οι φίλοι αναγνώστες γνωρίζουν την ιστοσελίδα μου www.vivlio-life.gr και φυσικά στα κοινωνικά δίκτυα όπου μου στέλνουν εντυπώσεις για τα βιβλία μου και έχουμε μια όμορφη διαδικτυακή φιλία.

Εύχομαι καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους, υγεία και δύναμη και να αφήσουμε το αποτύπωμά μας ο καθένας από εδώ ως… «πέρα από την αιωνιότητα».




ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ

Ιουλία Ιωάννου

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ.

Παλέρμο 1920 και ο νεαρός Αντόνιο παρακολουθεί την ταρίχευση της μικρής Ροζαλίας Λομπάρντο από το διάσημο ταριχευτή Αλφρέντο Σαλάφια. Ένα συγκλονιστικό γεγονός, ένα θαύμα που θα τον ακολουθεί μια ζωή και θα σημαδέψει και την δική του πορεία. Μεγάλο Λιβάδι, Σέριφος. Ο δεκαπεντάχρονος Μενέλαος βιώνει την εξέγερση των μεταλλωρύχων εργατών και την αιματηρή εξέλιξή της τον Αύγουστο του 1916. Ορκίζεται ότι δεν θα επιτρέψει στον δικό του πατέρα να συνεχίσει να κινδυνεύει μέσα στις επικίνδυνες γαλαρίες, αλλά θα προστατέψει εκείνον και όλους όσους αγαπάει με οποιονδήποτε τρόπο.

Πώς συνδέονται αυτές οι δύο ιστορίες, πώς διασταυρώνονται αυτοί οι δύο άντρες; 

Τι κοινό έχει μια γυναίκα που έζησε στο Λαύριο το 1896 και αναγκάστηκε να φύγει για τη Σαρδηνία, χωρίς κανέναν δικό της άνθρωπο κοντά της αλλά και γνωρίζοντας ότι ο σύζυγος και ο γιος της ήταν νεκροί;

Λάουρα και Αντόνιο, ένα ζευγάρι που ποτέ δεν αγαπήθηκε, αλλά οι περιστάσεις τους ένωσαν και τους έφεραν στη Σέριφο πολλά χρόνια αργότερα. Εκεί η συνάντησή τους με το Λεωνίδα, την Αλκυόνη, τον Μενέλαο και τη Δανάη, ενώ δείχνει ότι είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να ευχηθεί κανείς, καταλήγει σε μια τραγωδία δίχως τέλος.

Ένα μυθιστόρημα σε καταιγιστικό ρυθμό, βασισμένο σε πραγματικούς ανθρώπους και περιστατικά.

Μια ιστορία με απίστευτες ανατροπές και ένα τέλος που δεν θα μπορούσε ποτέ, κανένας να φανταστεί…


Βιογραφικό

Η Ιουλία Ιωάννου γεννήθηκε και ζει στο Αγρίνιο. Έχει σπουδάσει Οπτικός και για αρκετά χρόνια δούλεψε στον ιδιωτικό τομέα.

Το 2015 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο: «Έτσι ξαφνικά έγιναν όλα».

Ακολούθησαν το 2016 οι «Απώλειες», το 2017 τα «Ασημένια μάτια» και τα «Μετέωρα Μυστικά» το 2019.

Από το 2009 είναι διαχειρίστρια της ιστοσελίδας www.vivlio-life.gr, όπου δημοσιεύονται βιβλιοκριτικές, συνεντεύξεις, δελτία τύπου για ενημέρωση επερχόμενων εκδηλώσεων και παρουσίαση νέων εκδόσεων από τους εκδοτικούς οίκους της χώρας.

Είναι παντρεμένη με τον αθλητικογράφο Χρήστο Στούμπο και μητέρα τριών παιδιών.

Email: info@vivlio-life.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard