ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ



Του Αγίου Φανουρίου σήμερα, μεγάλη η χάρη του και όλη η Ελλάδα και τα social media ασχολούνται με το θέμα φανουρόπιτα.




Πριν λίγη ώρα με πήρε τηλέφωνο μια φίλη και μου είπε καλά δεν ντρέπεσαι λίγο, ούτε μια συνταγή δεν μας ανέβασες, γέμισαν οι οθόνες μας φανουρόπιτες και ΕΣΥ τίποτα!!!!

Να σας πω ντράπηκα και εγώ λίγο που μου τα χώσε χρονιάρα μέρα και επειδή το θέμα φανουρόπιτα φέτος ξέφυγε, απολογούμαι ότι αυτός ήταν και ο λόγος που δεν ασχολήθηκα.

Της είπα όμως " θα σου κάνω το χατίρι, όχι δεν θα φτιάξω γιατί δεν προλαβαίνω αλλά θα σας δώσω την συνταγή που μου άφησε κληρονομιά στο βιβλιαράκι της, η μανούλα μου", θα σας δώσω την συνταγή που έφτιαχνε κάθε χρόνο όχι για να την ανεβάσει στα social media αλλά γιατί το είχε τάμα στον Αγιο όπως μας έλεγε, μεταξύ μας ποτέ δεν κατάλαβα τι ακριβώς ήθελε να της φανερώσει!!!

Επίσης ποτέ δεν κατάλαβα γιατί την συνταγή που έκανε, δεν μας έλεγε ότι την είχε ξεσηκώσει από τα αγαπημένα της βιβλία μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής της ΒΕΦΑΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗ που και εγώ χρησιμοποιώ ακόμη για κάποιες συνταγές εγγύηση.

ΥΛΙΚΑ3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι σόδα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 1/2 κουταλάκι κανέλλα
2/3 κούπας σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού ή νερό ή γάλα
1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
1/2 κούπα σταφίδες μαύρες

Σ' ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με τη σόδα, το γαρύφαλλο και την κανέλλα. Χτυπήστε 1' στο μπλέντερ το λάδι με τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού και ρίξτε το μίγμα μέσα στο μπολ με τα στερεά υλικά. Ρίξτε επίσης τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατέψτε τα όλα μαζί μ' ένα κουτάλι να ενωθούν. Αδειάστε το μίγμα σε ταψάκι με διάμετρο 28 εκ. βουτυρωμένο και αλευρωμένο. Ψήστε τη φανουρόπιτα στους 175 βαθμούς Κελσίου, 1 ώρα περίπου. Βγάλτε την από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει. Τοποθετήστε στην επιφάνειά της μια χάρτινη δαντέλα και κοσκινίστε μ' ένα σουρωτήρι ζάχαρη άχνη. Αφαιρέστε με προσοχή τη δαντέλα και τα σχέδιά της θα αποτυπωθούν στην επιφάνεια της φανουρόπιτας. Ή αλλιώς, πασπαλίστε την απλώς με λίγη άχνη ζάχαρη.

Η φωτογραφία δεν είναι δική την δανείστηκα από το internet

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και βοήθειά μας 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard