ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. ΒΑΙΟ ΚΟΥΚΚΟΝΗ για το βιβλίο του «ΜΟΝΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ

 Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK φιλοξενούμε το συγγραφέα κ. ΒΑΙΟ ΚΟΥΚΚΟΝΗ και το βιβλίο του με τίτλο «ΜΟΝΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ



1)Συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλία σας. Πότε ξεκινήσατε να το γράφετε; Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης του βιβλίου σας και πόσο καιρό σας πήρε για να το τελειώσετε ;

To βιβλίο αναφέρεται στα δύσκολα παιδικά χρόνια του Ερρίκου στο χωριό που δεν τον εμπόδισαν όμως να πετύχει τους στόχους του και να γίνει ένας επιτυχημένος γυναικολόγος και ένας ευτυχισμένος οικογενειάρχης.

Όμως βαθιά μέσα στα μύχια της ψυχής του υπάρχουν αλήθειες και μυστικά που στην προσπάθειά του να συναντήσει την αληθινή αγάπη θα τον μπλέξουν σε περιπέτειες που θα κρατήσουν για πολλά χρόνια…Είναι ένα μυθιστόρημα που μας μεταφέρει ένα μήνυμα αγάπης και σεβασμού για τον εαυτό μας αλλά και τη διαφορετικότητα.

Η αλήθεια είναι πως από μικρός λάτρευα να εκφράζομαι μέσω της γραφής. Οι γονείς μου βλέποντας την αγάπη μου να « παίζω» με τις λέξεις μου αγόρασαν μια γραφομηχανή και από εκεί και μετά όλα πήραν το δρόμο τους. Οπότε το συγκεκριμένο βιβλίο περιέχει και στοιχεία που ξεκίνησα να καταγράφω στις μνήμες μου από μικρό παιδί. Βέβαια η όλη ιδέα να προχωρήσω στην έκδοση και να δω πολλά πράγματα πιο σοβαρά ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια.

Η ίδια η καθημερινότητα είναι εκείνη που γράφει τα καλύτερα μυθιστορήματα αρκεί φυσικά εσύ να είσαι πομπός με ανοιχτές κεραίες όλων αυτών των μηνυμάτων που τόσο δεξιοτεχνικά σου μεταδίδει. Η έμπνευση βρίσκεται παντού. Σε μια συζήτηση στο μετρό. Μια αντιδικία στην πλατεία όταν κάθεσαι αμέριμνος. Μία είδηση στην τηλεόραση που σε προβλημάτισε και ξεκίνησε αργά και σταδιακά να κεντάει στο μυαλό σου ανησυχίες και προβληματισμούς.

Αυτές λοιπόν οι ανησυχίες που δημιουργήθηκαν από την ίδια τη ζωή είναι που με ώθησαν να μιλήσω. Να φωνάξω μέσω των λέξεων. Να πω την γνώμη μου μέσω της γραφής. Επειδή ήταν ξεκάθαρη η εικόνα μέσα στο μυαλό μου ο χρόνος ολοκλήρωσης του μυθιστορήματος δεν μου πήρε πάνω από έξι μήνες. Βέβαια αφιέρωσα επιπλέον χρόνο για την διαδικασία της επιμέλειας που φαίνεται να με δικαίωσε αφού μου απάντησε θετικά ο κύριος Σιδέρης τον οποίο και υπερευχαριστώ.


2)Τι ιδιαίτερο θα διαβάσουμε σ αυτό τα βιβλίο? Αν ήσασταν ένας απλός αναγνώστης του, ποια θα θεωρούσατε ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία?


Το ιδιαίτερο που θα διαβάσετε είναι μια δυνατή ανθρώπινη ιστορία με έντονες αντιθέσεις που καυτηριάζει τα κακώς κείμενα της κοινωνίας μέσα από ένα πρίσμα δηκτικό. Μέσα από το μυθιστόρημα τονίζεται η κοινωνική υποχρέωση για αποδοχή της κάθε είδους και μορφής διαφορετικότητας γιατί στο τέλος γίνεται φανερό ότι όλοι είμαστε άνθρωποι και υπακούμε στα ίδια πάθη.

Ειλικρινά στην συγκεκριμένη ερώτηση θα έδινα τον λόγο στους αγαπητούς μου αναγνώστες για να κρίνουν εκείνοι ποια είναι τα δυνατά στοιχεία. Προσωπικά επειδή είμαι ο δημιουργός αυτού του πονήματος δεν θα είμαι καθόλου αντικειμενικός…

Βέβαια αν παρόλα αυτά χρειάζεται να σας απαντήσω θα έλεγα πως τα δυνατά στοιχεία του βιβλίου είναι η αφηγηματική και παραστατική γραφή της ιστορίας που σε κάνει να δημιουργείς εικόνες με αποτέλεσμα να γίνεσαι μέρος της ιστορίας και βέβαια το στοιχείο της έκπληξης στο τέλος με την μεγάλη ανατροπή όπου εκεί δίνονται όλες οι απαντήσεις για όλα όσα έχουν συμβεί.


3)Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να αποκομίσει ο αναγνώστης σας.


Θα σας απαντήσω με μία πρόταση που αναφέρει στο βιβλίο ο ήρωάς μου, ο Ερρίκος.

« Αγάπη μωρέ θέλει ο κόσμος…» Επιπρόσθετα είναι και η αποδοχή που όλοι ζητάμε και όλοι δικαιούμαστε.


4)Πως αποφασίσατε τον τίτλο του βιβλίου σας, υπήρξε κάποιος άλλος που απορρίφθηκε ?


Η αλήθεια είναι πως ο τίτλος του βιβλίου αποφασίστηκε στο τέλος. Προσπάθησα να είμαι όσο το δυνατόν περισσότερο συνεπείς στην υπόθεση του βιβλίου. Οι τίτλοι που πέρασαν από το μυαλό σίγουρα ήταν αρκετοί, αλλά ο συγκεκριμένος που επικράτησε στο τέλος με ικανοποίησε πλήρως.


5)Κάθε μέρα βλέπουμε να εκδίδονται καινούργια βιβλία και συνεχώς μας συστήνονται καινούργιοι συγγραφείς. Ποιο νομίζετε ότι είναι το πακέτο που πρέπει να διαθέτει ένας πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας για να μας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις ?

Η μοναδικότητα του κάθε δημιουργού είναι και το δυνατό χαρτί του. Ο τρόπος γραφής και η οπτική του στην κάθε ιστορία είναι και το προσωπικό του στίγμα που τον χαρακτηρίζει. Σε κάθε περίπτωση μια δυνατή ιστορία με πρωτότυπο τρόπο δοσμένη και γραμμένη με έντονες εικόνες και μηνύματα είναι ένας τρόπος για να αφήσει καλές εντυπώσεις ένας πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας.


6)Αν έπρεπε να επιλέξετε ανάμεσα στο έντυπο ή στο ηλεκτρονικό βιβλίο, εσείς ποιο θα επιλέγατε;


Η τεχνολογία προχωρά και όπως είναι λογικό θα πρέπει σε αυτήν την αλλαγή που συντελείτε να ακολουθήσει και ο κόσμος του βιβλίου.

Όμως θεωρώ τον εαυτό μου αθεράπευτα ρομαντικό Η αίσθηση του εντύπου βιβλίου είναι κάτι το μοναδικό. Η αφή του, η μυρωδιά του. Η συμμετοχή των αισθήσεων καθιστά όλη την διαδικασία της ανάγνωσης ονειρική, μαγική ,ερωτική, αισθησιακή.


7)Θα ήθελα να μας πείτε μερικά πράγματα για εσάς, για να σας γνωρίσουμε καλύτερα.


Γεννήθηκα στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας. Έζησα τα φοιτητικά μου χρόνια στο εξωτερικό σπουδάζοντας βιολογία. Επέστρεψα στην Ελλάδα και ασχολήθηκα με την εκπαίδευση. Έχω μεταπτυχιακό στην εξωσωματική γονιμοποίηση και τα τελευταία χρόνια προσπαθώ να δραστηριοποιηθώ και σε αυτόν τον καινούριο τομέα. Μου αρέσουν οι νέες προκλήσεις. Είναι αλήθεια…


8)Μιλήστε μας για τα μελλοντικά σας σχέδια, τι καινούργιο ετοιμάζετε;


Έχω ήδη ολοκληρώσει το δεύτερό μου μυθιστόρημα στο οποίο και βρίσκομαι στην φάση της επιμέλειας, ενώ παράλληλα έχω ήδη σκεφτεί την τρίτη κατά σειρά ιστορία…Προς το παρόν όμως λέω να κάνω μια μικρή παύση και να απολαύσω τον ήλιο και τη θάλασσα που το ελληνικό καλοκαίρι ξέρει να μοιράζει απλόχερα.


Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα να μας πείτε που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.


Το μυθιστόρημά μου μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία σε Ελλάδα και Κύπρο με άμεση διαθεσιμότητα ή με παραγγελία. Βέβαια όσοι επιθυμούν μπορούν να το παραγγείλουν κατευθείαν και από την ηλεκτρονική διεύθυνση του εκδοτικού οίκου Μιχάλη Σιδέρη. https://siderisbooks.gr/product/monos-mazi-sou/

Παράλληλα μπορείτε να με ακολουθήσετε και στην προσωπική μου σελίδα στο facebook Βάιος Κουκκόνης/Vaios Koukkonis.

Εγώ σας ευχαριστώ για την φιλοξενία. Να έχετε ένα υπέροχο και δροσερό καλοκαίρι.




Μόνος μαζί σου

Βάιος Κουκκόνης

Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια του στο χωριό αρ­χικά δεν στάθηκαν εμπόδιο στη μετέπειτα επαγγελματική πορεία του Ερρίκου. Κατάφερε να γίνει ένας επιτυχημένος γυναικολόγος και ένας ευτυχισμένος οικογενειάρχης. Ή τουλάχιστον έτσι πίστευε. Το πραγματικό εμπόδιο στην ευτυχία του όμως, βρισκόταν μέσα στην ίδια τη βασανι­σμένη ψυχή του! Η αναζήτηση της αγάπης θα τον μπλέξει σε περιπέτειες που θα κρατήσουν πάνω από μια δεκαετία. Θα αναμετρηθεί με όσα του είχε γράψει η μοίρα και θα ανακαλύψει κρυμμένα μυ­στικά του παρελθόντος! Θα επιστρέψει στις ρίζες του και θα δώσει μια
γενναία μάχη με τους δαίμο­νές του. Θα αναδειχθεί τελικά νικητής;

Ένα ψυχολογικό κοινωνικό μυθιστόρημα που μας μεταφέρει ένα μήνυμα αγάπης και σεβασμού προς τον εαυτό μας αλλά και τη διαφορετικότητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard