ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. ΜΑΙΡΗ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ για το βιβλίο της «ΜΑΓΙΚΗ ΒΙΒΛΟΣ - ΠΛΑΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» από τις ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ


Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK φιλοξενούμε τη συγγραφέα κ. ΜΑΙΡΗ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ, του βιβλίου «ΜΑΓΙΚΗ ΒΙΒΛΟΣ-ΠΛΑΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», που εκδόθηκε από τις ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ.




1)Κα ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ, ευχαριστούμε που δεχτήκατε να μιλήσουμε και να γνωρίσουμε εσάς και το καινούργιο βιβλίο σας. Πείτε μας, είχατε ονειρευτεί από μικρή να γίνεται συγγραφέας? πότε και πως ξεκινήσατε την συγγραφή.


 Καλή σας ημέρα. Σας ευχαριστώ που με φιλοξενείτε. Η πρώτη ανάμνηση που έχω ήταν στο δημοτικό. Ο δάσκαλος μας έβαλε μια έκθεση με τίτλο: τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις και η απάντηση μου ήταν συγγραφέας και σκηνοθέτης. Από τότε μου καρφώθηκε στο μυαλό. Έγραφα ότι μου ερχόταν στο μυαλό σε σκόρπιες σελίδες και περιθώρια τετραδίων. Μερικά απ’ αυτά τα έχω ακόμα και γελώ όταν τα διαβάζω.

Η ζωή και οι επιθυμίες των γονιών μου με οδήγησαν αλλού χωρίς ποτέ να μου έχει φύγει η ιδέα από το μυαλό. Σπούδασα Νομικές και Πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και η τελευταία μου δουλειά ήταν στο Υπουργείο Υγείας σαν Διευθύντρια στην ΥΠΕ Κρήτης.

Έγραφα κατά καιρούς αλλά τα καταχώνιαζα σε ένα συρτάρι και αργότερα στον υπολογιστή μου. Μια μέρα ξαφνικά αποφάσισα να ασχοληθώ σοβαρά με τη συγγραφή. Το πρώτο μου βιβλίο , το οποίο εκδόθηκε το 2007 είχε τίτλο Ταξίδια στο χρόνο-Μινωική Κρήτη. Πήγε καλά και κυκλοφορεί σε 4 γλώσσες Αγγλικά, Γαλλικά, Ρώσικα και Γερμανικά. Το ελληνικό κείμενο βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο από τη International Art Society και το Αγγλικό από το Readers Favorite.

Έτσι ξεκίνησα.



2) Συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλίο σας «
ΜΑΓΙΚΗ ΒΙΒΛΟΣ-ΠΛΑΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ».


Η Μαγική βίβλος είναι ένα βιβλίο γεμάτο μαγεία, άγνωστους κόσμους και παράξενα μαγικά πλάσματα που αγωνίζονται να σώσουν τους κόσμους που ζουν, τους αγαπημένους τους, τις οικογένειες τους και ολάκερο το Διαγαλαξιακό σύμπαν, που κινδυνεύει με αφανισμό. Μέσα από τον αγώνα αυτό ξεχωρίζουμε τις ιδιαίτερες προσωπικότητές τους.


3)Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης αυτού του μυθιστορήματος?


Δεν είχα μια συγκεκριμένη πηγή έμπνευσης. Πιστεύω ότι ήταν όλα τα βιβλία που έχω διαβάσει, με παρόμοια θέματα, που με επηρέασαν.


4)Ποια θεωρείται ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία?


Τα δυνατά σημεία του βιβλίου είναι οι ιδιαίτερες προσωπικότητες των πλασμάτων, οι παράξενοι τόποι που μας ταξιδεύει και οι ανατροπές στην πλοκή.


5)Πως θα χαρακτηρίζατε το  βιβλίο σας και σε ανθρώπους ποιας ηλικίας απευθύνεται


Η Μαγική βίβλος είναι το είδος young –adult και απευθύνεται σε παιδιά από δέκα δώδεκα χρονών και πάνω και φυσικά σε ενήλικες, που τους αρέσουν αυτού του είδους τα βιβλία. Δεν είναι ένα καθαρά παιδικό η εφηβικό βιβλίο.


6)Πείτε μας, πως προέκυψε η συνεργασία σας, με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ


Η συνεργασία μου με τις εκδόσεις πηγή ήταν τυχαία αλλά καταπληκτική. Είναι νέα παιδιά με ενθουσιασμό και αγάπη για το βιβλίο και τον δημιουργό του. Έως τώρα έχουμε άψογη συνεργασία και τους ευχαριστώ που με εμπιστεύτηκαν.


7)Γιατί πιστεύετε πως πρέπει να διαβάζουμε βιβλία;
Εσείς διαβάζετε? πείτε μας συγγραφείς και βιβλία που ίσως σας έχουν επηρεάσει.


 Κάθε βιβλίο είναι ένα μονοπάτι, που οδηγεί τον καθένα μας σε διαφορετικό προορισμό. Μια ταύτιση με τους ήρωες, που ο κάθε αναγνώστης αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Είναι μια φυγή από την πραγματικότητα, που πολλές φορές είναι λυτρωτική. Ένα φάρμακο της ψυχής. Το διάβασμα είναι η απάντηση σε πολλά αναπάντητα ερωτήματα, που έχουμε και κάποιος από τους ανθρώπους που καταθέτουν μέσα στις σελίδες του την ψυχή του ίσως τις απαντήσει. Διαβάζω πολύ και διαφορετικά είδη. Έχω αναπάντητα ερωτήματα και ψάχνω απαντήσεις. Μπαλζάκ, Σταντάλ, Φλωμπέρ, Δάντη, Παπαδιαμάντη, Καζαντζάκη, Σεφέρη, Πούλμαν, Άντερσεν, τους αδερφούς Γκριμ, τον Ιούλιο Βερν και η λίστα συνεχίζεται.



8)Υπάρχουν βιβλία αγαπημένα στη βιβλιοθήκη σας που δε θα τα δανείζατε σε κανέναν και γιατί;


Έχω αρκετά αγαπημένα βιβλία, που ευχαρίστως θα τα δάνειζα γιατί η γνώση πρέπει να μεταδίδεται. Είναι μεγαλύτερη η χαρά που νοιώθεις όταν δανείζεις ένα βιβλίο και ο άλλος το απολαμβάνει από τη στεναχώρια του να αποχωριστείς ένα αγαπημένο σου βιβλίο.


9)Μιλήστε μας για τα επόμενα συγγραφικά σας σχέδια. Τι να περιμένουμε από εσάς και πόσο σύντομα?


Η Μαγική βίβλος θα έχει συνέχεια, όπως θα διαπιστώσετε όταν το διαβάσετε. Παράλληλα γράφω ένα βιβλίο για ενήλικες, ένα βιβλίο που με παιδεύει πολύ αλλά παράλληλα μου αρέσει. Θα είναι το πρώτο μου μυθιστόρημα για ενήλικες και θα έχει τίτλο: Τα παιχνίδια των θεών. Αναφέρεται στην ελληνική μυθολογία την οποία λατρεύω.


10)Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα να μας πείτε που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.


Η Μαγική βίβλος κυκλοφορεί στα μεγάλα βιβλιοπωλεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και στο Ηράκλειο της Κρήτης από το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκη. Επίσης μπορείτε να το προμηθευτείτε απευθείας από τον εκδοτικό οίκο: www.pigi.gr


Εμένα θα με βρείτε στο facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=1000031054713

instagram mary_mavrogiannaki

ιστοσελίδα https://www.maryblack26.com


Σας ευχαριστώ πολύ που μου δώσατε την ευκαιρία να μοιραστώ τις σκέψεις μου με τους αναγνώστες σας, τους οποίους επίσης ευχαριστώ για το χρόνο που θα δαπανήσουν για μένα.

Και όπως είπε ο Ουμπέρτο Έκο:

«Μου φτάνει που ξέρω να διαβάζω, γιατί έτσι μαθαίνω αυτά που δεν ξέρω, ενώ όταν γράφεις, γράφεις μόνο αυτά που ξέρεις ήδη.»



Μαγική Βίβλος – Πλαϊνός Κόσμος
Συγγραφέας: Μαίρη Μαυρογιαννάκη
Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Η Δανάη, με την καθοδήγηση της μάγισσας Φάνα και τη βοήθεια των ξωτικών Ζίκο, Μίκο, Τίκο, ξεκινά μια δύσκολη πορεία για να σώσει το Διαγαλαξιακό Σύμπαν.

Ο παγωμένος γίγαντας Ιμόρ και ο πύρινος γίγαντας Κρι- μόρ τους καταδιώκουν. Οι Βουνοφάγοι επιδιώκουν να τραφούν απ’ αυτούς. Οι Σκοταδιστές προσπαθούν να τους πνίξουν με σκοτάδι και τα δαιμόνια του Καμού τους κυνηγούν ανελέητα.

Στη δύσκολη πορεία τους προς τον Πρώτο Κόσμο και τη Μαγική Πόλη, βρίσκουν συμμάχους από τον Πέμπτο Κόσμο: τον όμορφο μάγο Τιρ και την πριγκίπισσα των Λευκών Ξωτικών, Φα. Ο Ταράγκα, ένας ταβερνιάρης του Αλλόκοσμου που έχει πολλά μυστικά, τους προσφέρει απλόχερα τη βοήθειά του. Όμως όσο πλησιάζουν στο Σπίτι της Σκόνης, οι δυσκολίες γιγαντώνονται, για να γίνουν ανυπέρβλητες όταν φτάνουν στον Τρίτο Κόσμο, όπου ο βασιλιάς του Εφιαλτόκοσμου, Ουλάρεκ, τους αιχμαλωτίζει και τους παραδίδει στη γριά Νάρκη και τους Ονειρευτές της, οι οποίοι υφαίνουν το ονειροδίχτυ τους για να τους κρατήσουν εκεί για πάντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard